شناسهٔ خبر: 70732355 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

آیین پایانی رویدادهنری زیتون زخم خورده

تأکید مدیرکل صدا وسیمای استان زنجان بر محسوس سازیِ مفاهیم هنری

مدیرکل صدا وسیمای استان زنجان درآیین پایانی رویدادهنری زیتون زخم خورده گفت:هنرمندان با ابزار هنر، مفاهیم معقول را به مصادیقِ محسوس تبدیل می‌کنند.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری صدا و سیمای مرکز زنجان؛ مدیرکل صدا و سیمای استان زنجان، در مراسم اختتامیه دومین رویداد هنری «زیتون زخم‌خورده» و جشنواره «روح‌الروح» با تأکید بر محسوس سازیِ مفاهیم هنری، گفت:هنر، ابزاری برای انکشاف حقیقت و روشنایی است.

دکتر آل امین افزود:اگر هنر بتواند مفاهیم معقول را در قالب مصادیقِ محسوس به جامعه بشری عرضه کند، بی‌تردید در خلقِ جامعه‌ای عاری از ظلم و تاریکی نقش ایفا خواهد کرد. هنر نه تنها می‌تواند ابزاری برای ضریب دادن به جنایتِ جنایتکاران و انحراف افکار عمومی از انتشار یک حقیقت گردد، قادر است نقش شگرفی در ساخت و برپاکردن جامعه‌ای آرمانی که در آن دروغ، فریب و جنایت رونق نداشته باشد، ایفا کند. 

وی هنر واقعی را ابزاری برای بیداری انسان و ادراک حقیقت در جهان بینی و جهان زیستی انسان دانست و گفت: ا ز این رو در جوامعی که هنرمندان برای غلبه‌ی خرد بر جهل، تعاطی نداشته باشند، گردشِ حقیقت دچار اختلال خواهد شد. مدیرکل صدا و سیمای استان زنجان، در ادامه با اشاره به اهمیت فرم و محتوا در آثار هنری اظهار داشت:فرم، محتوا و تکنیک از الزامات یک اثر هنریِ متنفذ و استاندارد است. اگر محتوای یک اثرهنری دارای ارزش مضمونی باشد، بدون فرم و تکنیک، اثرگذاری آن بر مخاطب کاهش می‌یابد.

دکترآل امین افزود:برای مثال اگر متنّ هنری دارای مفاهیم عمیق باشد ولی از خط‌زیبا، خوش ظاهر یا طراحی جلوه‌مند بی‌بهره باشد، مخاطب تمایلی به مطالعه آن متن نخواهد داشت و حذف فرم از یک اثر هنری، آن را به شعارگویی و مستقیم‌گویی تنزل می‌دهد که تأثیرگذاری آن نیز به همان نسبت فرو می‌کاهد.

مدیرکل صدا وسیمای استان زنجان در پایان تأکید کرد: روایت ایستادگیِ انسان‌های آزاده در برابر ظلم و تاریکی با هنر و هنرمند تقررِ اجتماعی پیدا می‌کند که هنرمندان زنجانی در رویداد هنری زیتون زخم خورده، تجلی زیبایی از اندیشه هنر برای ایتسادگی و تعالی انسان در برابر ظلم و جنایت ظالمان و جاهلان را به تصویر کشیدند.