شناسهٔ خبر: 70731583 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

مدل توسعه استان مبتنی بر آمایش سرزمینی تدوین شود

استاندار گیلان حل مشکلات و رفع دغدغه کشاورزان را از اولویت‌های استان دانست و افزود: در مرحله نخست باید ظرفیت‌های بالقوه گیلان را شناسایی و سپس مدل توسعه‌ای اولویت‌های استان از طریق آمایش سرزمینی تدوین شود. استاندار گیلان حل مشکلات و رفع دغدغه کشاورزان را از اولویت‌های استان دانست و افزود: در مرحله نخست باید ظرفیت‌های بالقوه گیلان را شناسایی و سپس مدل توسعه‌ای اولویت‌های استان از طریق آمایش سرزمینی تدوین شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ هادی حق‌شناس صبح امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی گیلان که در سالن غدیر استانداری برگزار شد با اشاره به سفر پر خیر و برکت رئیس قوه قضائیه به گیلان اظهار داشت: در این سفر بن‌بست ۶۳ ساله ۹ هزار نفر از مردم ساکن حاشیه های تالاب انزلی و رودخانه سفیدرود برطرف شد‌ که جای بسیار قدردانی دارد.

نماینده عالی دولت در گیلان با تاکید بر لزوم توجه به برش استانی و آمایش سرزمینی در برنامه هفتم توسعه بیان کرد: با توجه به ابلاغ دستورالعمل تهیه برش استانی برنامه هفتم و آمایش سرزمینی استان ها، جلسه آمایش سرزمینی در قالب کارگروه ذیل شورای برنامه‌ریزی به صورت هفتگی در استان برگزار و موضوعات زیست‌محیطی، پسماند و کشاورزی در این جلسات به طور دقیق و با حضور کارشناسان مربوطه بررسی شده است.

حق‌شناس یکی از اولویت‌های گیلان را حل مشکلات و رفع دغدغه کشاورزان دانست و افزود: در مرحله نخست باید ظرفیت‌‌های بالقوه گیلان را به بالفعل تبدیل کنیم و سپس مدل توسعه‌ای اولویت‌های استان از طریق آمایش سرزمینی تهیه شود تا هنگام حضور سران قوا و مقامات بلند پایه کشوری به گیلان، آن طرح‌ را در اختیار آنان برای تصویب و موافقت قرار دهیم.

وی با اشاره به وجود ۱۸۰ گلخانه فعال در گیلان تصریح کرد: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه این تعداد گلخانه باید به ۴۰۰ عدد برسد که برای تحقق این مهم لازم است تا از ظرفیت بانک‌ها، بنیاد برکت، بنیاد علوی و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) استفاده شود؛ در همین راستا جهاد کشاورزی طی سه ماه آینده باید برنامه‌ و روستاهای هدف اجرای این طرح را اعلام کند.
استاندار گیلان با بیان اینکه وجود ۹ هزار هکتار آب بندان در این استان یک ظرفیت‌ بسیار خوب در حوزه تأمین آب زراعی است، گفت: باید این آب بندان را لایروبی کرده و عمق آن را بیشتر کنیم زیرا هم می‌توان از این آب‌بندان در تأمین آب زراعی بهره‌مند شده و هم از آن به عنوان استخر ماهی در راستای اشتغالزایی استفاده کنیم.

مسئله مسکن و بهداشت از اولویت های مهم گیلان

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه مسئله مسکن و بهداشت در زمره اولویت‌های استان قرار دارد، افزود: در دیداری که با اعضای مجمع نمایندگان گیلان داشتیم مقرر شد که مرحله به مرحله باری از مشکلات استان برداریم.

حق شناس یکی از مشکلات موجود در حوزه ساخت مسکن را وجود سه قانون در این خصوص دانست و بیان کرد: وجود این قوانین کمی کار روند احداث مسکن را با کندی رو به رو می‌کند لذا باید این قوانین اصلاح شود.

استاندار گیلان با تأکید بر درجه یک و دو بودن تمامی اراضی روستایی و شالیزاری این استان تصریح کرد: در قانون جدید بنیاد مسکن، تغییر کاربری در اراضی روستایی و کشاورزی درجه یک و دو ممنوع شده است و عملاً در گیلان قادر به ساخت مسکن نیستیم، لذا باید این قانون اصلاح شود.

حق شناس با اشاره به اجرای طرح بلند مرتبه‌سازی در گیلان در راستای کاهش ویلاسازی بیان کرد: در جلسه‌ای که با وزیر راه و شهرسازی داشتیم مقرر شد اراضی چند هکتاری در استان شناسایی شده و در آن اراضی بلند مرتبه‌سازی انجام شود.

وی با تأکید بر لزوم توجه به برگزاری با شکوه کنگره هشت هزار شهید گیلان گفت: این کنگره هر ۱۰ سال یکبار برگزار شده و فرصتی مغتنم برای معرفی شهدا، استان و بیان رشادت‌های رزمندگان گیلانی در دوران دفاع مقدس، دفاع از حریم اهل‌بیت(ع) و مرزهای کشور است.

استاندار گیلان ادامه داد: باید از همه ظرفیت در خصوص باشکوه برگزار شدن این کنگره استفاده کرده و بنده نیز به عنوان فرزند کوچک و استاندار گیلان از در سطح ملی نیز پیگیر جذب اعتبارات لازم خواهم بود.

گفتنی است که در این جلسه که با حضور مهرداد گودرزوند چگینی نماینده مردم شهرستان رودبار در مجلس شورای اسلامی، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی و جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت و خمام برگزار شد اعضای جلسه به بیان نکته نظرات خود پرداختند‌.
انتهای پیام/

برچسب‌ها: