شناسهٔ خبر: 70731369 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

دکتر پزشکیان در دیدار عمومی با مردم جنوب سیستان و بلوچستان:

پزشکیان: مشکلات با کمک مردم قابل حل است

رئیس‌جمهور با تاکید بر حل مشکلات به کمک مردم، گفت: در ذهن من نمی‌گنجد که مشکلات آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در سه فاز حل شود، باید کاری کنیم که مشکلات به یک باره حل شود و این امکانپذیر است اگر مردم با ما همراهی کنند.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» که به منظور انجام سفری دو روزه به سیستان و بلوچستان سفر کرده است، صبح امروز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ در جلسه «بررسی مسائل جنوب استان» در شهرستان چابهار، با تاکید بر اینکه قولی نمی‌دهم که نتوانم اجرا کنم، گفت: اول باید ببینم که چه کار باید کرد و وقتی که اجرا کردم، خواهید دید که اجرا شده است.

رئیس جمهور افزود: سعی می‌کنم تا جایی که ممکن است از جلسات و سخنرانی‌ها دور باشم چون ممکن است وعده‌هایی از من بخواهند که نتوانم انجام دهم و این بدترین گناه است که وعده‌ای بدهم اما نتوانم اجرا کنم.

وی تاکید کرد: به قول‌های خود پایبند هستم. دلمان می‌خواهد مشکلات را حل کنیم. در حد توان و امکانات و آنچه به آن باور دارم مردم هستند که اگر به ما کمک مشکلات را حل خواهیم کرد اما اگر مردم صبر کنند که ما مشکلات را حل کنیم مشکلی حل نخواهد شد، ما به عنوان دولت آمده‌ایم که مشکلات را حل کنیم و حتی حاضریم که اینجا کارگری کنیم تا مشکلات را حل کنیم.

دیدار پزشکیان با مردم روستای کلوخی زابل

رئیس جمهور در جریان سفر به شهرستان زابل، از روستای کلوخی این شهرستان، که دوران خدمت سربازی خود را در آن سپری کرده بود، بازدید و با مردم روستا دیدار و گفتگو کرد.

مسعود پزشکیان در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر استانی دولت وفاق ملی به سیستان و بلوچستان، پس از بازدید از چابهار، دقایقی پیش با استقبال مقامات محلی وارد شهرستان زابل شد.

رئیس جمهور از فرودگاه زابل به روستای کلوخی رفت که دوران خدمت سربازی خود در سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را در آن گذرانده بود. پزشکیان در واکنش به درخواست مردم برای تامین آب کشاورزی قول داد که این مشکل را به طور جدی پیگیری کند.

در جریان این دیدار، همچنین رئیس جمهور در خانه‌ای که در دوره سربازی در آن ساکن بود نیز حضور یافت و با صاحب این خانه به مرور خاطرات پرداخت.

رئیس جمهور وارد منطقه سیستان شد

رئیس جمهور و هیئت همراه از طریق فرودگاه زابل وارد منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان شد.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و هیئت همراه در دومین روز سفر به سیستان و بلوچستان دقایقی قبل از طریق فرودگاه زابل، وارد منطقه سیستان در شمال استان شده و مورد استقبال مسئولان محلی قرار گرفت.

وی در این منطقه بازدید از روستای کلوخی که محل استقرارش در مدت خدمت سربازی بوده، دیدار با اقشار مختلف مردم در سالن شهید جمالزهی زابل، بهره برداری از بزرگراه زابل- زاهدان، امضای تفاهم نامه شورای عالی مناطق آزاد تجاری و صنعتی با وزارت راه و شهرسازی، شرکت در جلسه بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان و در پایان گفتگو با مردم از طریق شبکه استانی هامون را در برنامه دارد.

مشکلات با همراهی مردم قابل حل است

پزشکیان با تاکید بر اینکه اگر مردم باشند همه مشکلات قابل حل است، گفت: اینکه چگونه مشکلات را حل کنیم با استاندار و وزرای محترم صحبت خواهیم کرد، در ذهن من نمی‌گنجد که مشکلات آموزش و پرورش و بهداشت و درمان در سه فاز حل شود، باید کاری کنیم که مشکلات به یک باره حل شود و این امکانپذیر است اگر مردم با ما همراهی کنند.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر منتظر این باشید که کسی از جایی بیاید و مشکل شما را حل کند همچنان گرفتار خواهید بود، در ذهنم محاسبه می‌کردم که برای حل مشکل بهداشت و درمان و آموزش و پرورش یک و نیم میلیون جمعیت چقدر مدرسه و کلاس و آموزش نیاز داریم، قابل حل است، اگر مردم همراهی کنند و با ما باشند همه مشکلات را در عرض یک یا دو سال حل خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه اگر مردم پای کار بیایند قول می‌دهم که همه این مشکلات را حل کنم، افزود: اگر مردم نیایند حل مشکلات امکان پذیر نیست.

رئیس جمهور به خاطرات خود در زابل اشاره کرد و افزود: قبل از انقلاب در زابل خدمت می‌کردم، نهرها هر سال لایروبی می‌شد و هر روستایی سهمی در لایروبی داشت و هیچ مشکلی هم نداشت. انقلاب شد و آمدند گفتند که شما بنشینید قرار است دولت مشکلات را حل کند، نمی‌دانم الان مشکلات آب و فاضلاب زابل حل شده است یا نه! 

پزشکیان ادامه داد: آموزش و سلامت برای خودمان است و مجموعه این کارها بدون مشارکت مردم غیرممکن است. برای توسعه منطقه باید نقشه راهی داشته باشیم. در راه می‌آمدم خیلی از کارهایی که برای گردشگری انجام شده است، پس از مدتی موجب ترافیک خواهد شد، زمین با این وسعت در اینجا داریم اما وقتی که می‌خواهیم جاده درست کنیم درست فکر نمی‌کنیم، اطراف هم ساختمان می‌سازیم و لذا تعریض امکانپذیر نیست. کسی نیست که فکر کند که برای توسعه راه رفت و آمد باید از کجا باشد یا اینکه چرا طبیعت را بر هم می‌ریزم؟ اگر نگاه درستی داشته باشیم باید به آینده هم فکر کنیم.

وی اظهار داشت: اینجا فضا و امکانات هست، طبیعت زیبایی دارد که به راحتی در دسترس نیست، راه ارتباط ما با دنیا از اینجا می‌گذرد چرا راهی درست نمی‌کنیم که به جای دو باند 10 باند داشته باشد؟ چرا قطاری نمی‌سازیم که به جای دو باند بسیار گسترده‌تر باشد؟ 

رئیس جمهور گفت: در حال طراحی و مطالعه هستیم و تلاش خواهیم کرد که آنچه درست است پیاده شود. نباید وعده دهیم که کاری را انجام می‌دهیم که بعد از مدتی جوابگو نباشد.

پزشکیان افزود: برای توسعه صنعت و معادن استان باید نقشه راه داشته باشیم، برای خودمان، همسایه‌ها و دنیایی که می‌خواهیم با آن ارتباط داشته باشیم باید از ابتدا درست ببینیم. در بهداشت و درمان شعارمان این بود که جهانی فکر کن اما منطقه‌ای عمل کن اما از امروز کار را شروع کن. باید وسیع ببینیم، می‌خواهیم خود را با دنیا ببنیم یا اینکه فقط مشکل چند نفر را حل کنیم. انسان به اندازه ای که میبیند و دغدغه دارد انسان است. دغدغه ما کجاست؟ هر چقدر دغدغه ما بزرگتر باشد بیشتر رشد خواهیم کرد.

وی ادامه داد: باید مشکلات فعلی را حل کنیم اما باید نگاهمان بلند باشد و برای بلندی‌ها اندیشه کنیم، راه پیدا کنیم، خودمان و فرزندانمان را تربیت کنیم و تلاش کنیم به نقطه اوج برسیم. به آنچه ببینیم، می‌رسیم، آنچه را نبینیم به آن نخواهیم رسید.

رئیس جمهور با بیان اینکه این منطقه بهترین است، تاکید کرد: این مناطق برای ایران طلاست، این دید ماست که مشکل دارد. این بصیرت‌هاست که اگر درست ببینیم از امکانات و نعمت‌های خدا می‌توانیم به درستی بهره ببریم و استفاده کنیم. در قدم اول ممکن است یک متر حرکت کنیم اما چشم انداز را باید مدنظر داشته باشیم.

پزشکیان ادامه داد: باید کاری کنیم که بچه‌ها و کارشناسان و مدیران خود را جذب کنیم که به جای اینکه بروند، بمانند. نگاه و قلب مدیران ما باید باز و وسیع باشد، انشراح صدر بسیار بزرگ است، خداوند به رسول اکرم قلب باز داده بود. ما سر مسائل بیهوده اینکه کردی، ترکی، عربی و عجمی با هم دعوا می‌کنیم در صورتی که همه ما را خدا خلق کرده است. 

دلهایمان را مالامال خدمت کنیم

وی افزود: قبل از انقلاب پای منبر به ما می‌گفتند که بین برده سیاه و خان تفاوتی نیست، همه بندگان خدا هستند، همه با هم سر یک سفره می‌نشستند، همه براساس تقوا بود که فرمانده می‌شدند یا هر کاری می‌کردند، بیایید سنت رسول خدا را اجرا کنیم، همه ما بندگان خدا هستیم، همه مثل هم هستیم، اینکه کسی تصور کند عقلش بهتر است همان دعواهایی است که بیجا با هم داریم. 

رئیس جمهور گفت: مسلمان با مسلمان نباید دعوا کند آن وقت اسرائیل از این دعواها استفاده می‌کند و کل منطقه را به جان هم انداخته است. ما با هم دعوا می‌کنیم به جای اینکه دست به دست هم دهیم و قدرتی اسلامی درست کنیم که با هم و در کنار هم به عزت و سربلندی هم کمک کنیم سر مسائل بیهوده با هم دعوا می‌کنیم. کافی است نگاه خود را عوض کنیم و بدانیم همه با هم برادر هستیم، بدانیم که ما ید واحده هستیم. باید کینه و خشم و کدورت را از دل خود بیرون کنیم.

پزشکیان افزود: برای مردم دام پهن می‌کنیم و پرونده می‌سازیم برای همین است که پیش ما نمی‌آیند، اگر پناهگاه مردم شویم و اگر کاری کنیم که کسی که نیاز دارد به ما اعتماد کند آن وقت است که همه می‌توانیم زبان یکدیگر را بفهمیم.

رئیس جمهور خطاب به مدیران و سیاستگذاران گفت: باید دلهایمان را مالامال خدمت به مردم کنیم. اگر همه دست به دست هم بدهیم می‌توانیم راه درست را پیدا کنیم. هر روز نماز می‌خوانیم و می‌گوییم که اهدناالصراط المستقیم اما این راهی که در آن هستیم صراط مستقیم نیست، بیایید تلاش کنیم به صراط مستقیم برویم. می‌توانیم و به امید خدا و به رهبریت مقام معظم رهبری این امکانپذیر است و حتما به آنجا خواهیم رسید اگر اراده کنیم و حرکت کنیم. باید دست به دست هم دهیم که بتوانیم مشکلات را حل کنیم.

رئیس‌جمهور: رفع تبعیض و عدالت‌محوری، اولویت دولت در منطقه مکران است

دکتر مسعود پزشکیان عصر امروز پنجشنبه در نخستین برنامه از دومین بخش سفر دولت چهاردهم به استان سیستان و بلوچستان، در جمع مردم خونگرم و مهربان چابهار و منطقه مکران حضور یافت و با ابراز خوشحالی از این دیدار گفت: افتخار دارم که در میان شما مردم عزیز حضور دارم. هدف ما در این سفرها، رفع تبعیض، بی‌عدالتی و نابرابری‌هایی است که گریبان‌گیر برخی مناطق شده و این وظیفه ما در حکومت است که عدالت را برقرار کنیم.

دکتر پزشکیان با استناد به آیات قرآن کریم افزود: خداوند در قرآن می‌فرماید که هیچ قومی، زبانی یا نژادی بر دیگری برتری ندارد و تنها تقواست که معیار برتری انسآنهاست، اما متأسفانه در جامعه ما مشکلی به وجود آمده که عده‌ای تصور می‌کنند از دیگران برترند و این برخلاف دستور خداوند، پیامبر اکرم (ص) و سنت امامان و خلفای اسلام است.

رئیس جمهور در ادامه تأکید کرد: ما در دولت مصمم هستیم، تبعیض‌هایی را که به دست برخی ایجاد شده، از میان برداریم. عدالت و برابری باید در همه عرصه‌ها حاکم شود و تلاش ما بر این است که چنین اتفاقی رخ دهد و همه مردم کشور از حقوق برابر برخوردار باشند.

دکتر پزشکیان در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت رفع تبعیض در شکوفایی استعدادهای مردم اظهار داشت: طبیعتاً وقتی تبعیض نباشد، مردم از درون خود توانایی می‌یابند که مشکلات را حل کنند و راه‌حل‌های عملی برای چالش‌های موجود ارائه دهند. ما در دولت مصمم هستیم راه را برای شما مردم عزیز باز کنیم و شرایطی را فراهم آوریم که استعدادهای شما شکوفا شود و با توانایی‌های خود، مشکلات موجود را از میان بردارید.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه مکران و شهر چابهار افزود: چابهار و منطقه مکران، از مناطق حیاتی کشور ما هستند؛ اینجا همه چیزش طلاست، اما چه فایده که از این منابع به‌خوبی بهره‌برداری نشده است. یکی از بزرگان جامعه‌شناسی می‌گفت، اگر ملتی روی طلا بخوابد اما از آن بهره نگیرد، ممکن است از گرسنگی بمیرد. ما در ایران منابعی داریم که اگر درست مدیریت شوند، تمام مشکلات کشور حل خواهند شد.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت همت و همکاری ملی ادامه داد: اگر اراده کنیم و دست به دست هم دهیم، ایران می‌تواند به کشوری مملو از امکانات و شکوفایی تبدیل شود. این کشور، با منابع و ظرفیت‌های بی‌نظیری که دارد، طلاست. ما و شما می‌توانیم با همکاری و همدلی، این ظرفیت‌ها را به بهترین شکل ممکن به کار بگیریم و تبعیض را از میان برداریم.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت توجه ویژه دولت به مناطق کمتر دیده شده، اظهار داشت: ما این منطقه و تمام مناطقی را که تاکنون به آنها توجه کافی نشده است، در اولویت قرار داده‌ایم. دلیل این مصمم بودن، سفرهای مکرر من به این استان است. این دومین بار است که به سیستان و بلوچستان می‌آیم و در مجموع، سومین سفر من به این منطقه است. هنوز به استان خودمان آذربایجان غربی و شرقی که مشکلاتی دارند، نرفته‌ام، اما حضورم در اینجا نشان می‌دهد که رسیدگی به مشکلات شما از اولویت‌های دولت است.

دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت همفکری و همکاری برای حل مشکلات افزود: در این سفر، جلساتی با استاندار محترم، فرمانداران، امام‌جمعه عزیز، نمایندگان محترم، ریش‌سفیدان و کارشناسان خواهیم داشت. با همفکری و همکاری یکدیگر، هر آنچه از دستمان برآید برای رشد و ارتقای این منطقه انجام خواهیم داد. این وظیفه ماست و ما مصمم هستیم که مشکلات را برطرف کنیم.

رئیس جمهور در جمع‌بندی این بخش از سخنانش تأکید کرد: ما با همدلی و همکاری می‌توانیم ایران را به کشوری آباد و سربلند تبدیل کنیم. تمام ایران سرای ماست و هیچ نقطه‌ای از این سرزمین نباید از رشد و توسعه محروم بماند. با کمک شما مردم عزیز، می‌توانیم بار سنگینی که بر دوش ماست را به سرانجام برسانیم و کشوری بهتر برای همه ایرانیان بسازیم.

دکتر پزشکیان با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی در حوزه‌های مختلف برای توسعه منطقه مکران و کشور گفت: در زمینه‌های مختلف از جمله آموزش، سلامت، دریانوردی، شیلات و حتی مسائلی که ممکن است تاکنون به آنها اشاره نشده باشد، برنامه‌هایی طراحی شده است. هدف ما این است که با نقشه‌هایی مبتنی بر شناسایی‌های بین‌المللی و طراحی داخلی، روند توسعه را به‌صورت هدفمند پیش ببریم.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت نقشه‌راه در توسعه کشور افزود: وقتی این نقشه‌ها طراحی شوند و مسیر توسعه مشخص گردد، راحت‌تر می‌توانیم برای ساختن این منطقه و ایران عزیزمان اقدام کنیم. دانستن اینکه به کجا می‌رویم و چگونه باید حرکت کنیم، کلید موفقیت در توسعه‌ای پایدار و متوازن است.

رئیس جمهور با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی در ایجاد توسعه اظهار داشت: توسعه بدون نقشه‌ای دقیق و هدفمند امکان‌پذیر نیست. ما در حال طراحی نقشه‌های توسعه هستیم تا مسیر پیشرفت مشخص باشد و با همکاری و همراهی شما مردم عزیز، این مسیر را ادامه دهیم. حضور ما در این منطقه نشان‌دهنده عزم و اراده دولت برای حل مشکلات و رفع تبعیض است.

دکتر پزشکیان با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در زمینه شناسایی مسائل توسط کارشناسان و مسئولان افزود: کارشناسان، مدیران کل و وزرا پیش از این بارها به منطقه سفر کرده و مشکلات را بررسی کرده‌اند. جلسات متعددی برگزار شده تا راهکارهایی برای رفع نیازها و از بین بردن تبعیض در کشور طراحی شود. این اقدامات با برنامه‌ریزی دقیق و همفکری ادامه خواهد یافت.

رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: با همکاری و اتحاد، به سمت آینده‌ای روشن حرکت خواهیم کرد و این منطقه را به جایگاهی که شایسته آن است، می‌رسانیم.

رقابت در خدمت به مردم باید جایگزین رقابت‌های بی‌حاصل شود

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت همکاری و دوری از اختلافات گفت: رقابت در خدمت به مردم باید جایگزین رقابت‌های بی‌حاصل شود؛ خدمت به مردم، مسابقه‌ای است برای تحقق عدالت و رفاه و ما باید با روحیه‌ای رقابتی، تلاش کنیم و ببینیم چه کسی می‌تواند بیشتر به مردم خدمت کند؛ این مسابقه، مسابقه‌ای برای ساختن آینده‌ای بهتر است.

دکتر مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه در ادامه برنامه‌های بخش دوم سفر دولت وفاق ملی به استان سیستان و بلوچستان و در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم»، با تأکید بر اهمیت تأمین فضاهای آموزشی در مناطق محروم گفت: ما اراده کرده‌ایم که مدارس مورد نیاز را نه‌تنها در بلوچستان، بلکه در تمام نقاط کشور که به امکانات آموزشی نیاز دارند، با کمک مردم بسازیم. این کار شدنی است و با همکاری و مشارکت شما مردم عزیز، می‌توانیم این پروژه‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه برسانیم.

رئیس جمهور با اشاره به پیشینه موفقیت‌آمیز پروژه‌های ملی در کشور افزود: همان‌طور که در گذشته، با مشارکت مردم و دولت توانستیم پروژه‌های بزرگی نظیر ساخت خانه‌های بهداشت را اجرا کنیم، اکنون نیز با همین عزم و اراده می‌توانیم نیازهای آموزشی مناطق محروم را برطرف کنیم. مشارکت مردمی همواره نقطه قوت ما در حل چالش‌های بزرگ بوده است.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: این روحیه همبستگی و اراده جمعی، همان چیزی است که ما را قادر خواهد ساخت تا به نیازهای آموزشی مناطق کمتر برخوردار پاسخ دهیم. این مدارس، نه فقط فضاهای آموزشی، بلکه نمادی از تلاش مشترک ما برای ساختن آینده‌ای بهتر خواهند بود.

دکتر پزشکیان خاطرنشان کرد: توسعه عدالت آموزشی، راهی است برای رفع نابرابری‌ها و ایجاد فرصت برابر برای تمام فرزندان ایران. این مسیر، نیازمند همکاری نزدیک دولت، مردم و خیرین است و نشست‌هایی نظیر این، نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای تحقق این هدف است.

رئیس جمهور در این نشست، با اشاره به تجربیات موفق خود در ساخت خانه‌های بهداشت در استان آذربایجان شرقی گفت: وقتی تصمیم گرفتیم خانه‌های بهداشت بسازیم، دولت فقط بودجه سالانه‌ای به اندازه ساخت 10 خانه بهداشت تخصیص می‌داد، اما این کافی نبود و باعث می‌شد استآنهایی مثل ما، که در رده بیست و هشتم از میان 30 استان قرار داشت، همچنان عقب‌مانده باقی بمانند. آن زمان، تنها با عزم و اراده جمعی توانستیم این مشکل را حل کنیم.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت همبستگی برای رفع نیازهای آموزشی افزود: اگر این باور در ما ایجاد شود که هیچ کودک ایرانی نباید از آموزش و امکانات بهداشتی محروم بماند، راه برای ساخت مدارس و خانه‌های بهداشت هموار خواهد شد. مشارکت مردم، مسئولان محلی و خیرین، نیرویی است که می‌تواند چنین تغییراتی را در مناطق کمتر برخوردار ایجاد کند.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در رفع مشکلات آموزشی گفت: ما پول زیادی نداریم، اما وقتی مردم را در کنار خود داریم، یعنی همه چیز داریم. هدف ما این است که برای فرزندان این سرزمین، بستری فراهم کنیم تا بتوانند به‌درستی درس بخوانند و آینده این مملکت را بسازند. امروز نه‌تنها فضاهای آموزشی در حال ساخت است، بلکه تیمی در تهران روی بهبود کیفیت آموزش و روش‌های آموزشی کار می‌کنند. قرار است یکی از شهرها برای اجرای آزمایشی این طرح انتخاب شود تا پیش از گسترش آن، مسیر و نتایج را به‌خوبی بسنجیم و بدانیم که چه می‌خواهیم و چه باید بکنیم.

دکتر پزشکیان با اشاره به ضرورت باور به عدالت و کیفیت آموزشی افزود: این کار دیگر نیازی به منابع خارجی ندارد؛ فقط به اراده ما بستگی دارد. اگر باور کنیم که باید روش‌های آموزشی را بهبود ببخشیم و عدالت را در تمام کشور پیاده کنیم، مدیران، مسئولان و ائمه جمعه نیز به کمک ما خواهند آمد. چه هدفی بالاتر از اینکه بستری فراهم کنیم تا کودکان این سرزمین بتوانند با آرامش و کیفیت مطلوب آموزش ببینند؟

رئیس جمهور با اشاره به تجربیات گذشته در رفع نیازهای مناطق محروم گفت: زمانی که خانه‌های بهداشت را ساختیم، من رئیس دانشگاه بودم و جراح قلب، لازم نبود به کوه بروم و کارگری کنم، اما این کار را کردیم و مدیران ما هم وقتی دیدند ما کار می‌کنیم، وارد میدان شدند و به ساخت خانه‌های بهداشت کمک کردند. امروز نیز همین روحیه همبستگی در میان بسیج، بنیادها، خیرین، دولت و مردم وجود دارد. هرجا نیازی باشد، باید دست به دست هم دهیم و آن نیاز را برطرف کنیم.

دکتر پزشکیان با تأکید بر اهمیت نقش مردم در ساخت فضاهای آموزشی افزود: اگر با این تفکر وارد عمل شویم که خودمان برای فرزندانمان مدرسه بسازیم، هیچ مشکلی نمی‌تواند سد راه ما شود. هدف ما این است که با مشارکت مردم و تمام ظرفیت‌های موجود، مشکلات آموزشی را حل کنیم و مدارس مورد نیاز را در تمام نقاط محروم کشور بسازیم.

رئیس جمهور با تأکید بر لزوم طراحی نقشه‌های متناسب با نیازهای هر منطقه گفت: بسته به شرایط هر منطقه، باید نقشه و برنامه‌ای خاص طراحی شود. ما نمی‌توانیم یک طرح واحد را برای همه جا به کار ببریم. یادم هست زمانی که وزیر بودم، بیمارستانی ساخته بودیم که برای افتتاح آن رفتم. این بیمارستان به‌گونه‌ای طراحی شده بود که دو کیلومتر باید در آن پیاده‌روی می‌کردی تا به مقصد برسی. وقتی پرسیدم چرا اینجا را این‌گونه ساخته‌اید، گفتند طرحش را از ماساچوست آمریکا آورده‌ایم. اما اینجا شرایط مردم متفاوت بود؛ بسیاری از آنها به دلیل هزینه‌های بالا، حتی نمی‌توانستند به بیمارستان مراجعه کنند.

دکتر پزشکیان با اشاره به لزوم درک شرایط محلی در طراحی و ساخت افزود: ما به دنبال طرح‌هایی هستیم که واقعاً به مردم خدمت کنند. بیمارستانی که برای استفاده مردم ساخته شده، اما آنها نتوانند به دلیل هزینه‌ها یا طراحی نامناسب از آن استفاده کنند، نشان‌دهنده عدم تناسب برنامه‌ریزی با نیازهای واقعی است. هدف ما این است که با طراحی نقشه‌هایی مبتنی بر نیاز و شرایط مناطق، خدمات آموزشی و بهداشتی را به گونه‌ای ارائه کنیم که دسترسی و استفاده از آنها برای همه ممکن باشد.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت همکاری همه‌جانبه برای رفع مشکلات آموزشی گفت: باید با کمک مردم عزیز، ائمه جمعه و جماعت، دولت، بسیج و خیرین، مدارس مورد نیاز را تکمیل کنیم. قرار نیست 45 سال پس از انقلاب، هنوز درگیر ساخت مدارس باشیم. نقشه‌ها باید توسط استاندار محترم و فرماندهان تدوین شوند و با همت جمعی این پروژه‌ها به اتمام برسند. ما به لطف خداوند و مشارکت شما مردم، این هدف را محقق خواهیم کرد.

دکتر پزشکیان با تأکید بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی افزود: به‌جای تأکید بر روش‌های قدیمی، باید از تکنولوژی‌های مدرن بهره بگیریم. امروزه می‌توان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، آموزش باکیفیت را حتی در خانه نیز ارائه داد. نیازی نیست همه دانش‌آموزان برای یادگیری در مدرسه شبانه‌روزی باشند. این روش‌ها در حال بررسی و تدوین هستند تا بهترین شیوه برای آموزش به کودکان این مناطق انتخاب و اجرا شود.

رئیس جمهور در پایان این بخش از سخنان خود خاطرنشان کرد: ما مصمم هستیم که با همکاری استانداران، مدیران و همه بخش‌های دیگر، مشکلات آموزشی این مناطق را حل کنیم. این هدف تنها با مشارکت مردم و عزم و اراده جمعی محقق خواهد شد و به امید خدا، نخواهیم گذاشت که مشکلی در این مسیر باقی بماند.

دکتر پزشکیان با اشاره به امکان اجرای برنامه‌های مشابه در حوزه بهداشت و درمان گفت: همان‌طور که در آموزش‌وپرورش نقشه‌ها و برنامه‌هایی تدوین کرده‌ایم، می‌توانیم در بهداشت و درمان نیز این رویکرد را اجرا کنیم. این حوزه، تخصص خود ماست و در حال بحث با وزارت بهداشت هستیم تا بهترین روش‌ها را برای کاهش درد و رنج مردم طراحی کنیم. منابع و راهکارها در دسترس هستند، فقط باید با همت و برنامه‌ریزی مشکلات را حل کنیم.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت همکاری و دوری از اختلافات افزود: همه مشکلات راه‌حل دارند، اما به جای دعوا و اختلاف، باید به میدان آمد و برای رفع آنها تلاش کرد. این گوی و این میدان، هرکس ادعا دارد که می‌تواند مشکل را حل کند، باید وارد عمل شود. رقابت در خدمت به مردم باید جایگزین رقابت‌های بی‌حاصل شود.

دکتر پزشکیان در پایان تصریح کرد: «خدمت به مردم، مسابقه‌ای است برای تحقق عدالت و رفاه. همان‌طور که در قرآن کریم آمده است، ما باید با روحیه‌ای رقابتی، تلاش کنیم و ببینیم چه کسی می‌تواند بیشتر به مردم خدمت کند؛ این مسابقه، مسابقه‌ای برای ساختن آینده‌ای بهتر است.

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت همبستگی در رفع مشکلات کشور گفت: رقابت در خدمت به مردم، چه در سلامت، بهداشت یا ساختار آموزش، راه‌حل پیشرفت است. هرکس می‌تواند به میدان بیاید و کار کند، و حتی به نام خودش ثبت کند، چراکه ایران مال همه ماست. مملکت متعلق به همه است و باید دست به دست هم بدهیم تا مشکلات را حل کنیم. من به تنهایی نمی‌توانم این کار را انجام دهم، اما ما می‌توانیم. این تفاوت نگاه ماست؛ یک گروه، جناح یا دسته نمی‌تواند به‌تنهایی موفق شود، اما وقتی همه کنار هم باشند و مشارکت کنند، می‌توان هر کاری را به نتیجه رساند.

دکتر پزشکیان با تأکید بر ضرورت اصلاح نگرش‌ها افزود: برای تحقق این اهداف، باید ابتدا ذهنیت و نگاه خود را اصلاح کنیم. وقتی باور داشته باشیم که می‌توانیم، راه‌ها خود به خود پیدا می‌شوند. همان‌طور که دعا می‌کنیم: اللهم اجعل النور فی بصری و بصیرت فی دینی و اخلاص فی عملی و یقین فی قلبی، باید یقین کنیم که می‌توانیم؛ این بصیرت و باور، کلید تغییر است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر متکی به پول دولت باشیم، نتیجه‌ای نخواهیم گرفت؛ زیرا دولت منابع محدودی دارد، اما این موضوع نباید ما را متوقف کند. وقتی باور داشته باشیم که می‌توانیم، مدرسه برای فرزندانمان، درمانگاه برای جامعه‌مان و هرچه را لازم باشد، خواهیم ساخت. این باور همان چیزی است که تغییر ایجاد می‌کند و ما را به هدف می‌رساند.

دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود، با تاکید مجدد به تجربیات دوران مسئولیت خود گفت: زمانی که رئیس دانشگاه بودم، با مشکلاتی مواجه شدیم. به ما قول داده بودند برای ساخت خانه‌های بهداشت پول بدهند، اما خبری از پول نبود. در آن زمان نمی‌توانستم بی‌تفاوت بمانم؛ نمی‌توانستم بپذیرم مردم ما به خاطر نداشتن تخت و امکانات بمیرند. تصمیم گرفتم مشکلات مردم را حل کنم. این کار را به‌تنهایی انجام ندادم، بلکه با مشارکت مردم، همکاری میان‌بخشی و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های موجود این مشکل را برطرف کردیم.

رئیس جمهور با اشاره به نقش مدیران و مسئولان محلی در این همکاری‌ها افزود: در آن زمان، تمام فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها دست‌به‌دست هم دادند و کمک کردند تا خانه‌های بهداشت ساخته شود. این موفقیت، نتیجه عزم و اراده جمعی بود. امروز نیز همین رویکرد را می‌خواهیم. اگر مردم و دولت کنار هم باشند، هیچ مشکلی غیرقابل حل نخواهد بود.

دکتر پزشکیان با اشاره به اهمیت اصلاح روش‌های آموزشی در مناطق محروم خاطرنشان کرد: ما نمی‌گوییم هیئت‌علمی از تهران به این مناطق بفرستیم، اما با تکنولوژی‌های موجود می‌توانیم همین‌جا روش‌های آموزشی مدرن را پیاده کنیم. همان‌طور که فضای مجازی امروزه برای سرگرمی به کار می‌رود، می‌توان آن را به بستری برای آموزش باکیفیت تبدیل کرد. هدف این است که دانش‌آموزان مناطق محروم از نظر آموزشی چیزی کمتر از دانش‌آموزان مناطق مرفه نداشته باشند.

رئیس جمهور با تاکید به قدرت همبستگی ملی اظهار داشت: ما پول نداریم، اما مردم را داریم، و این از هر چیزی گران‌قیمت‌تر است. وقتی دست‌به‌دست هم بدهیم، طوفانی برای حل مشکلات به پا خواهیم کرد؛ طوفانی که مشکلات سلامت، آموزش، اشتغال و دیگر مسائل را برطرف می‌کند؛ این رمز موفقیت ماست.

دکتر پزشکیان در پایان با دعوت به همبستگی و امیدواری به آینده گفت: همدلی و مشارکت مردم، کلید حل تمام چالش‌های پیش روی کشور است. ما می‌توانیم با این اراده و همراهی، همه نیازهای کشور را برطرف کنیم و ایرانی آباد و سربلند بسازیم.

پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور، دکتر کاظمی وزیر آموزش و پرورش با ابراز خرسندی از حضور در جمع دغدغه‌مندان حوزه تعلیم و تربیت، از توجه ویژه رئیس جمهور به آموزش و پرورش تقدیر کرد و گفت: این نگاه ارزشمند فرصتی طلایی برای تحقق عدالت آموزشی در کشور است. حضور رئیس جمهور برای دومین بار در استان سیستان و بلوچستان نشان‌دهنده تمرکز دولت بر رفع نابرابری‌های آموزشی و معیشتی است. تاکنون 14 جلسه متمرکز برای حذف مدارس کانکسی و سنگی برگزار شده و امیدواریم تا پیش از عید، این مدارس از نظام آموزشی کشور حذف شوند.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر نقش خیرین و نیک‌اندیشان در ارتقای نظام آموزشی افزود: خیرین با ساخت فضاهای آموزشی و ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری، نقشی بی‌بدیل در سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایفا می‌کنند. الگوی جدید دولت در ساخت مدارس، با بهره‌گیری از ظرفیت گروه‌های جهادی و مردم، علاوه بر تسریع پروژه‌ها، تحولی در نظام یاددهی و یادگیری ایجاد خواهد کرد. امیدواریم این مشارکت‌ها با همراهی مردم و نگاه مسئولیت اجتماعی، آغازگر حرکتی نوین در مسیر توسعه عدالت آموزشی باشد.

پزشکیان در فرودگاه کنارک: فقر و بی‌عدالتی را ریشه‌کن می‌کنیم

مسعود پزشکیان عصر پنج شنبه از طریق فرودگاه کنارک، وارد سیستان و بلوچستان شد و مورد استقبال مسئولان قرار گرفت.

رییس‌جمهور برای بار دوم به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد تا ضمن دیدار با مردم جنوب استان در جلسات مختلف مسائل استان را بررسی کند.

مسعود پزشکیان بعداز ظهر پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ برای سفری دو روزه به زابل و چابهار به سیستان و بلوچستان سفر کرد و در فرودگاه کنارک درباره اهداف این سفر گفت: در درجه اول آشنایی با مشکلات، امکانات و روند کارها از نزدیک را در دستور کار داریم و  به دنبال این هستیم که در حد امکان این دولت فرق و محرومیت بی عدالتی و تبعیض را از ریشه‌کن کند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: استان سیستان بلوچستان جایی است که باید از آن‌جا شروع می‌کردیم و باید تمام فکر و اندیشه ما این باشد که کشور توسعه پیدا کند.

این سفر در راستای تکمیل سفر استانی دولت به استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.

رئیس‌جمهور در سفر به چابهار، ضمن دیدار با مردم جنوب استان، نشست‌هایی نیز با موضوع نهضت مدرسه‌سازی با مشارکت مردم، نشست توسعه فرصت‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزاد چابهار و نشست بررسی مسائل جنوب استان را برگزار خواهد کرد.

وی در ادامه مهمان مردم زابل خواهد بود و نشستی به منظور بررسی مسائل شمال استان با حضور مسئولان محلی خواهد داشت و در پایان نیز در نشستی تلویزیونی نتایج و دستاوردهای این سفر را برای مردم تشریح خواهد کرد

رئیس جمهور در این سفر دوروزه به چابهار و منطقه سیستان، دیدار با اقشار مختلف مردم جنوب استان در چابهار، شرکت در جلسه نهضت توسعه فضاهای آموزشی و پرورشی با مشارکت مردم، بازدید از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بندر شهید بهشتی، بازدید از طرح انتقال آب دریای عمان، بازدید از حاشیه شهر چابهار (مراد آباد)، شرکت در نشست بررسی مسائل جنوب سیستان و بلوچستان، بازدید از شهر جدید تیس، بازدید از روستای کلوخی در زابل، دیدار با اقشار مختلف مردم سیستان، افتتاح بزرگراه زابل و زاهدان، انعقاد تفاهم نامه شورای عالی مناطق آزاد و تجاری و صنعتی و وزارت راه و شهرسازی، شرکت در نشست بررسی مسائل شمال استان، گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم از طریق شبکه استانی هامون را در برنامه دارد.

شایان ذکر است چندین وزیر و معاون وزیر نیز از روز گذشته به سیستان و بلوچستان وارد شده‌اند و به عنوان نماینده رئیس جمهور در حال بازدید از پروژه‌ها و طرح‌های مختلف، شرکت در نشست‌ها، جلسات و دیدار با مردم هستند.

پزشکیان: چرا باید ۶۰ درصد مردم استان کمیته امدادی باشند

رئیس جمهور در جلسه بررسی مسائل شمال استان سیستان و بلوچستان، با بیان اینکه در منطقه سیستان و بلوچستان فرصت ها و منابع زیادی وجود دارد و با تغییر نگاه و ذهن خود باید منطقه،استان و کشور را بسازیم،گفت: چرا باید بپذیریم که ۶۰ درصد مردم استان کمیته امدادی باشند.

 «مسعود پزشکیان» که به منظور انجام سفری دو روزه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، شامگاه جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ در جلسه «بررسی مسائل شمال استان» در شهرستان زابل، گفت: شما می توانید با همکاری و انسجام و کمک یکدیگر تغییرات بزرگی ایجاد کنید و مشکلات را رفع کنید، اگر اختلافات را کنار بگذاریم و با هم همکاری کنیم، می توانیم چهره منطقه، استان خود و همه کشور را دگرگون کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه تجربه کاری و مدریت خود را از زابل یاد گرفتم، گفت: اینجا فهمیدم که چطور می‌شود مدیریت کرد. اینجا یاد گرفتم که سختی‌ها سر راه انسان قرار می‌گیرد و باید برای آنها برنامه داشته باشی. اینکه امروز در این پست و جایگاه هستم به برکت درسی است که از زابل و سیستان و بلوچستان یاد گرفتم. با مردم سخت‌کوش، مهربان و صمیمی زابل، تجارب بسیاری را آموختم.

پزشکیان افزود: مردم اینجا بسیار خونگرم هستند و این مهربانی آنان هیچگاه از یاد انسان نمی‌رود. در روستای ده کلوخی و در زمان قبل از انقلاب، با کمک مردم مسجد ساختیم، مردم با سختی‌ زندگی می‌کردند اما بسیار مهمان‌نواز بودند.

وی ادامه داد: اینجا در سختی زندگی می‌کنید اما اگر نگاه خود را تغییر دهید می توانید بر همه مشکلات فائق آیید. همه مشکلات اینجا راه حل دارد، ما به شما اختیار می‌دهیم که مشکلات را حل کنید. فرصت‌های بسیاری در استان وجود دارد، اگر دست به دست هم دهیم و اختلافات را حذف کنیم، اگر بپذیریم همه کسانی که در اینجا زندگی می‌کنند، برای آبادی این سرزمین تلاش می‌کنند، موفق خواهیم شد.

رئیس جمهور تاکید کرد: در زمان صدر اسلام، برده آفریقایی و رئیس قبیله در کنار رسول خدا می‌نشستند و معلوم نبود چه کسی رسول خداست، چه کسی برده و چه کسی خلیفه است. آیا ما اینگونه هستیم؟ اگر اینطور بشویم آیا مملکت آباد می‌شود یا خیر؟ مردم فکر نکنید من کسی هستم، همه شما کسی هستید، هر کس متقی‌تر است برتر است، تقوا یعنی حرکت بدون خطا، کسی که متقی‌تر است، برتر است.

پزشکیان با اشاره به بخشی از بیانات امیرالمومنین (ع) اظهار داشت: کسی که متقی است سوار اسب رامی است که می‌تواند به مقصد برسد، برتری با کسی است که بدون خطا عمل می‌کند در آموزش، در مدیریت، در سیاست و در همه امور.

وی افزود: می‌توانیم با استفاده از نیروها و توانمندی‌های همه مردم این آب و خاک، موفق شویم. حق با کسی است که کمک می‌کند. پتانسیل و توان این استان استثنایی است، رهبر انقلاب از ده‌ها سال پیش تاکید کرده‌اند که این استان را ببینید، اما ما آنگونه که باید ندیدیم و توجه نکردیم. شما هم توجه نکردید، اگر ببینید دیگر نخواهند گفت که ۶۰ درصد این مردم عضو کمیته امداد هستند، نباید این را بپذیریم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید دست به دست هم دهیم و چهره شهر، استان و کشور را دگرگون کنیم، تصریح کرد: باید باور کنیم، آن وقت است که می‌توانیم به هدف خود برسیم. افغانستانی‌ها و پاکستانی ها برادران ما هستند، مسلمان با مسلمان برادر است، دشمن نیست. رسول خدا وقتی مکه را فتح کرد، همه سران کفر تسلیم شدند، رسول الله فرمودند، همه مسلمانان برادرند، نگفت تازه مسلمان شده است. اگر مسلمان هستیم و سنت رسول و کتاب خدا را قبول داریم، همه با هم برادریم. به هم کمک کنیم هم آن طرف (افغانستان) آباد شود و هم این طرف. همه منتفع شوند و همه برنده شوند، اگر نگاه خود را اصلاح کنیم همه مسلمانان به عزت می‌رسند.

وی با تاکید بر اینکه باید به همسایگان به چشم برادران خود نگاه کنیم نه رقبا، افزود: ما هم هر کاری از دستمان برآید در دولت انجام خواهیم داد که این روند اصلاح شود.

پزشکیان خطاب به مردم سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: هر کاری از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد اما شما باید فقط به خدا دل ببندید، به ما دل نبندید.

وی خاطرنشان کرد: حضرت علی به پنج هدف توصیه می‌کند؛ نخست، غیر از خدا کسی را به رجا نگیرید، دوم، اگر هم می‌ترسید از گناه خود بترسید، سوم، اگر چیزی را نمی‌دانید آنرا یاد بگیرید، نباید خجالت بکشید اگر بلد نیستید بروید و یاد بگیرید. نباید تصور کنم چون رئیس جمهورم، یا استاندارم همه چیز می‌دانم، اینکه ندانیم تا کجا می‌دانیم و تا کجا باید حرف بزنیم، دلیل بر جهالت انسان است.

پزشکیان تاکید کرد: علم پیشرفت کرده است و بپذیریم که باید از کارشناسان یاد بگیریم و به یکدیگر کمک کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد: حضرت علی (ع) در پنجمین توصیه خود می‌فرمایند که صبر کنید، صبر در ارتباط با ایمان مانند سر است و بدن. خیری در بدن نیست اگر سر نباشد، خیری در ایمان نیست اگر صبر نباشد. البته صبر تحمل بر فقر و ظلم جایز نیست.

وی افزود: ایمان چهار پایه دارد، صبر، یقین، عدل و جهاد. صبر هم چهار اصل دارد، شوق و شفق و زهد یعنی با تمام وجود خود به سمت هدف حرکت کنید.

رئیس جمهور تاکید کرد: صبر یعنی باید با تمام وجود تلاش کنید تا مشکل را حل کنید، تقاضا داریم که نخست، وفاق، وحدت و انسجام را حفظ کنید، دست از دعوا و اختلافات داخلی بردارید. دوم، با مسلمانان و همسایگان وحدت و وفاق کنید و دست از اختلافات برداریم، سوم، بر مزیت‌های خود و همسایگان اراده کنید تا با هم داد و ستد و همکاری کنیم.

پزشکیان با اشاره به اینکه دولت در مدتی کوتاه دو بار به استان سیستان و بلوچستان سفر کرده است، افزود: هر کاری از دستمان بر بیاید انجام خواهیم داد که روند گرفتاری در این منطقه از بین برود. به دنبال اجرای دستور خدا و پیاده سازی اهداف مسلمانان هستیم نه اینکه شعار بدهیم و می‌خواهیم مملکت را به صراطی برسانیم که حمید است و عزیز.


نورنیوز