شناسهٔ خبر: 70730439 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری خبر داد

تولید سالانه ۲۸ هزار تن گوشت قرمز در چهارمحال‌وبختیاری

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به مصرف روزانه ۳۳ تن گوشت قرمز در چهارمحال‌وبختیاری گفت: تولید استان سالانه ۲۷ تا ۲۸ هزار تن است و مازاد این میزان به صورت دام زنده به استان‌های اصفهان، یزد، مرکزی و کهگیلویه و بویراحمد ارسال می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، حسین برزگر امروز _پنجشنبه بیستم دی_ در دیدار ناظران ذبح شرعی کشتارگاه‌های دام و طیور استان با نماینده ولی فقیه، اظهار کرد: هم‌اکنون تقاضا برای غذا همزمان با افزایش جمعیت در حال رشد است، اما رشد تولید با آهنگ نرم‌تری انجام می‌شود و شکاف بین این دو یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروز بشریت است.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه قانون‌گذار بر روی ارتقای بهره‌وری، امنیت غذایی و ارتقای سلامت در بخش کشاورزی تاکید می‌کند.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: با افزایش قیمت نهاده‌ها طی چند سال اخیر بخش زیادی از جمعیت دام و طیور کشور تعدیل شد، البته در کنار این موضوع سعی شد با واردات گوشت و افزایش جمعیت دام مولد و دوقلوزایی به میزان تقاضا برسیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر سه کشتارگاه دام صنعتی و چهار کشتارگاه دام نیمه صنعتی و سنتی در استان فعال است و در حوزه جوجه‌ریزی نیز در دی یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه انجام شد.

برزگر با اشاره به مصرف روزانه ۳۳ تن گوشت قرمز در چهارمحال‌وبختیاری، بیان کرد: تولید استان سالانه ۲۷ تا ۲۸ هزار تن است و مازاد این میزان به صورت دام زنده به استان‌های اصفهان، یزد، مرکزی و کهگیلویه و بویراحمد ارسال می‌شود.

وی عنوان کرد: در سال جاری میزان پرورش گوساله در کشور رشد داشته و همین سبب شده تا دولت واردات را محدود کند و قیمت گوشت نیز تابع سیاست‌های کلان اقتصادی است، چرا که با افزایش قیمت کارگر، آب، برق، گاز، سموم و نهاده‌ها قیمت تمام شده افزایش داشته است.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری افزود: با وجود چالش‌ها و ناترازی‌های انرژی و منابع بانکی تولیدکننده پای کار تولید ایستاده و هم‌اکنون محصولات کشاورزی به وفور در بازار موجود است.

برزگر اضافه کرد: هم اکنون در حال ساخت کارخانه تولید خوراک دام در استان هستیم که توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام می‌شود و این می‌تواند از واردات نهاده‌های دامی به کشور جلوگیری کند.

ضرورت حذف وابستگی مالی ناظران بهداشتی و شرعی به کارفرما

محمد اسدی مدیرکل دامپزشکی چهارمحال‌وبختیاری در ادامه این دیدار با اشاره به دغدغه ناظران بهداشتی و شرعی در کشتارگاه‌ها اظهار کرد: حقوق این افراد را کارفرما پرداخت می‌کند و همین موضوع سبب شده است گاهی بین این دو تعارض ایجاد می‌شود.

وی افزود: ناظر بهداشتی و شرعی به وظیفه خود عمل می‌کند و جلوی هر گونه تخلفی را می‌گیرد، اما باید حقوق خود را از کارفرما دریافت کند.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال‌وبختیاری خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش جمعیت و امنیت غذایی و اهمیت نظارت‌های بهداشتی این موضوع باید به صورت جدی پیگیری شود تا ناظرین بهداشتی و شرعی وابستگی مالی به کارفرما نداشته باشند.