شناسهٔ خبر: 70728463 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

هیات‌های صلح، پل ارتباطی موثر برای کاهش اختلافات مردمی

در دومین دوره آموزشی علمی-کاربردی هیات‌های صلح کلانتری‌ها و پاسگاه‌های انتظامی مرکز خوزستان، رئیس حل اختلاف استان بر نقش کلیدی این هیات‌ها در پیشگیری و کاهش اختلافات میان مردم تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی در این دوره آموزشی، بر اهمیت و جایگاه رفیع این هیات‌ها در کاهش اختلافات و دعاوی مردمی تاکید کرد و گفت: هیات‌های صلح که متشکل از بزرگان، معتمدین و سران عشایر هستند، به واسطه جایگاه رفیع خود در میان مردم و آشنایی با آداب و سنن محلی، نقشی اساسی در حل و فصل اختلافات و پیشگیری از تشدید آنها ایفا می‌کنند.

وی افزود: حضور موثر این هیات‌ها در عرصه میانجیگری و سازش، علاوه بر کاهش حجم پرونده‌های ورودی به محاکم قضایی، به تقویت صلح و سازش در فرهنگ عمومی جامعه نیز کمک شایانی می‌نماید. آنان با موعظه، نصیحت و ارشاد طرفین دعوا، زمینه را برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات و رضایت شاکیان را فراهم می‌آورند.

حجت الاسلام امانت بهبهانی ادامه داد: عملکرد هیات‌های صلح در کلانتری‌ها و پاسگاه‌های انتظامی، بیانگر ظرفیت بالای نهاد‌های مردمی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای فرهنگ مصالحه و همدلی در جامعه است؛ و تعامل سازنده میان دستگاه قضایی و انتظامی با این هیات‌ها، می‌تواند دستاورد‌های ارزشمندی در راستای تحکیم امنیت اجتماعی به همراه داشته باشد.

رئیس حل اختلاف خوزستان اضافه کرد: در استان نیز به لطف بهره‌گیری از روش‌های صلح‌محور در حل و فصل اختلافات، شاهد کاهش چشمگیر پرونده‌های قضایی و ارتقای امنیت اجتماعی بوده‌ایم. میانجیگری، سازش و حل اختلاف از طریق گفت‌و‌گو، ابزار‌های مؤثری هستند که ضمن صرفه‌جویی در وقت و هزینه، رضایتمندی طرفین دعوا را نیز به دنبال دارند و هیات‌های صلح به عنوان بازوان توانمند دستگاه قضایی، نقش مهمی در حل و فصل اختلافات مردمی در مراحل اولیه دارند.

وی می‌گوید: آماری امیدبخش از نتایج تلاش‌های اعضای شورا‌های حل اختلاف در راستای ایجاد صلح و سازش در پرونده‌های قصاص وجود دارد که با همت و پیگیری‌های این اعضای فداکار، از ابتدای سال و تاکنون ۱۷۰ فقره پرونده محکومین به قصاص در استان، منتهی به صلح و سازش شده است.

حجت الاسلام امانت بهبهانی با اشاره به برگزاری این دوره‌های آموزشی، گفت: دوره‌های آموزشی علمی و کاربردی برای اعضای هیات‌های صلح، فرصت مغتنمی برای ارتقای دانش حقوقی و مهارت‌های میانجیگری آنان فراهم می‌آورد. بهره‌مندی از تجارب موفق و به‌روزرسانی معلومات، توان این افراد خدوم را در ایفای مسئولیت خطیر صلح‌یابی دوچندان می کند.

رئیس حل اختلاف استان ابراز امیدواری کرد با گسترش و تقویت جایگاه هیات‌های صلح، بتوان گام‌های بلندی در جهت کاهش اختلافات، صیانت از حقوق شهروندان و تعالی فرهنگ صلح و سازش در جامعه برداشت.