به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تقاضای جهانی انرژی در حال افزایش است که بهدنبال آن نیاز به انرژی پاک و قابل اعتماد نیز افزایش پیدا میکند. انرژی هستهای با تولید مداوم مقادیر باورنکردنی نیرو با انتشار کم در مقایسه با سایر منابع انرژی، این معیارها را برآورده میکند.
مصرف جهانی انرژی در سال ۲۰۲۳ به ۱۷ هزار و ۲۰۰ تراوات ساعت رسید. این تقاضای باورنکردنی بر اهمیت کاوش در راهحلهای انرژی پاک و پایدار همچون انرژی هستهای بهویژه برای اقتصادهای توسعهیافته تأکید دارد. جدیدترین دادههای تولیدات انرژی هستهای بررسی آماری انرژی جهان Statistical Review of world energy در انتهای سال ۲۰۲۴ تعیین کرده است که کدام مناطق بیشترین انرژی هستهای را در سال ۲۰۲۳ تولید کردهاند و این امر را مورد توجه قرار داده است که چرا انرژی هستهای برای پاکسازی بخش انرژی حیاتی است.
بررسی آماری انرژی جهان دادههای مربوط به تولید، مصرف و انتشار انرژی جهان را از یک سال قبل گردآوری و تجزیهوتحلیل میکند و از سال ۱۹۵۲ دادههای بهموقع، گسترده و عینی را در اختیار جامعه انرژی قرار داده است.
جایگاه هستهای در ترکیب انرژی
در حالی که انرژی هستهای حدود ۱۵ درصد از ترکیب انرژی جهان را تشکیل میدهد، سهم بسیار بیشتری در اقتصادهای توسعهیافته همچون آمریکای شمالی، اروپا و آسیا و اقیانوسیه دارد. در واقع ایالات متحده آمریکا نزدیک به ۳۰ درصد از انرژی هستهای جهان را تولید میکند. مقدار انرژی هستهای تولید شده توسط هر منطقه در سال ۲۰۲۳ به شرح زیر است:
آمریکای شمالی ۹۱۷.۶ تراوات ساعت
آسیا و اقیانوسیه ۷۸۱.۱ تراوات ساعت
اروپا ۷۳۵.۹ تراوات ساعت
کشورهای مشترکالمنافع ۲۳۱.۸ تراوات ساعت
خاورمیانه ۳۸.۹ تراوات ساعت
آمریکای جنوبی و مرکزی ۲۳.۵ تراوات ساعت
آفریقا ۸.۹ تراوات ساعت
چرا انرژی هستهای مهم است؟
تولید مسئولانه و مداوم انرژی پاک برای بسیاری از اقتصادهای توسعهیافته همچون ایالات متحده آمریکا بسیار مهم است که در حال حاضر سوختهای فسیلی مضر بر تولید انرژی در آنها غالب هستند. در نتیجه بسیاری از کشورهای توسعهیافته در حال بررسی امکانات منابع انرژی هستهای هستند.
واکنشهای هستهای از لحاظ تاریخی منبع مطمئن و ایمن انرژی بودهاند و راکتورهای هستهای فعال در مقایسه با سایر منابع انرژی (کمتر از یک درصد از انتشارهای زغالسنگ)، کمترین انتشار را در هر گیگاوات ساعت از هر نوع سوختی تولید میکنند.
منبع انرژی میانگین انتشار گازهای گلخانهای بر اساس تن متریک در هر گیگاوات ساعت عبارت است از:
زغالسنگ ۹۷۰
روغن ۷۲۰
گاز طبیعی ۴۴۰
خورشیدی ۵۳
هیدرو ۲۴
باد ۱۱
هستهای ۶