شناسهٔ خبر: 70727188 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

رئیس شورای شهر اصفهان:

مهاجرت‌های اجباری یک معضل جدی در کشور است

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مهاجرت‌های اجباری یک معضل جدی در کشور است، گفت: این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا با آمایش سرزمین و برنامه‌ریزی دقیق به‌ویژه در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی، این تهدید می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود.

صاحب‌خبر -

محمد نورصالحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: افرادی که از شهر خود به یک شهر دیگر مهاجرت می‌کنند، بیشتر به دلیل این است که شرایط زندگی و ماندگاری در شهر یا محل تولد خود برای آن‌ها فراهم نبوده است.

وی افزود: افراد مهاجر ناگزیر به مهاجرت می‌شوند تا در شهر مقصد، شرایطی بهتر و شاید شغل و درآمدی داشته باشند، حتی اگر این شغل‌ها موقتی یا کاذب باشد، این وضعیت نشان‌دهنده لزوم توجه ویژه به آمایش سرزمین در کشور است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: باید بدانیم که هر نقطه از کشورمان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است تا مردم به دلیل شرایط ناگزیر، به مهاجرت مجبور نشوند، همچنین لازم است قوانینی ایجاد شود که از مهاجرت‌های اجباری جلوگیری کند و افراد به‌طور طبیعی به ماندن در محل تولد یا سکونت خود قانع شوند.

نورصالحی با اشاره به وضعیت کلان‌شهر تهران به‌عنوان پایتخت کشور گفت: تهران به‌طور روزافزون جمعیت بیشتری جذب می‌کند و این جذب جمعیت از سوی افراد برخوردار و غیر برخوردار، توانمند و غیر توانمند اقتصادی، به دلیل باور به اینکه در تهران فرصت‌های بیشتری برای فعالیت، درآمد بیشتر و زندگی بهتر وجود دارد، صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: این موضوع نه‌تنها برای قشر آسیب‌پذیر، بلکه برای افراد توانمند در زمینه‌های مختلف اقتصادی و علمی نیز صادق است و آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که برای رشد و پیشرفت باید به تهران مهاجرت کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مهاجرت‌های اجباری یک معضل جدی در کشور است، خاطرنشان کرد: این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا با آمایش سرزمین و برنامه‌ریزی دقیق به‌ویژه در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی، این تهدید می‌تواند به یک فرصت تبدیل شود.

نورصالحی گفت: اگر مطالعه و برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد و اجرای صحیحی داشته باشد، می‌توان به این نتیجه رسید که در مناطقی که دارای مزیت‌های کشاورزی، صنعتی، دامداری و سایر فعالیت‌ها است، تقویت این مزیت‌ها موجب می‌شود که مردم به زندگی در همان مکان‌ها و در محیط‌های کوچک‌تر و روستاها یا شهرهای خود را ترجیح دهند، به‌جای اینکه در شرایط سخت شهرهای بزرگ زندگی کنند.

وی افزود: برای رسیدن به این هدف، لازم است مشکلات موجود در این مناطق برطرف شود و مزیت‌های هر منطقه به‌طور کامل مورد توجه قرار گیرد تا جمعیت به‌طور طبیعی در همان مناطق باقی بماند و از مهاجرت‌های اجباری جلوگیری شود.