به گزارش بورسنیوز، مهدی جوهری، مدیرکل آموزش و معاونت منابع انسانی قوه قضائیه در دومین اجلاس مدیران دادرسی مالیاتی سراسر کشور، اعلام کرد: جلسهای میان قوه قضائیه و سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد تا بررسی شود چه نوع همکاری میتوان در قوه قضائیه با هماهنگی سازمان امور مالیاتی به منظور تقویت مرکز دادرسی انجام داد. وی با اشاره به اتفاق مبارکی که در سال 1400 رخ داد، گفت: شاهد استقلال مرکز دادرسی بودیم.
جوهری تأکید کرد: تأثیرگذاری مرکز دادرسی در حال حاضر نسبت به گذشته افزایش یافته است، همانطور که در بند 7 قانون (دادرسی عادلانه و منصفانه با رعایت حقوق شهروندی) مبنای این مقرره قانونی قرار گرفته و نقش مهمی در ارتقا دادرسی داشته است. وی افزود: کمیسیونهای شبه قضایی و هیئت شبه قضایی، چه در دادگاهها و چه در ترکیب جدید میتوانند شامل قاضیهای بازنشسته نیز باشند.
مدیرکل آموزش و معاونت منابع انسانی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: یکی از نکات کلیدی در سایر کشورها خلوت بودن دادگاههاست که ناشی از تقویت کمیسیونها و هیئتهای شبه قضایی و شیوههای حل اختلاف است که به دادگاهها کمک میکند. به عنوان مثال، در حال حاضر در هیئت مرکز دادرسی، یک قاضی، نماینده سازمان امور مالیاتی و نماینده کانون مربوطه حضور دارند. یکی از ضعفهای قبلی این بود که جلسات با اکثریت فقط دو نفر تشکیل میشد، اما اکنون این موضوع بهبود یافته و حداقل سه نفر باید حاضر باشند، زیرا وجود یک نفر در حکم سرداور اهمیت دارد و هر یک از اعضا باید نظرات خود را برای صدور رأی جامع و صحیح قانونی اعلام کنند.
جوهری افزود: در زمینه مالیاتستانی، ما میخواهیم که قوانین به درستی رعایت شوند. در غیر این صورت، اگر بخواهیم مالیات را به هر قیمتی وصول کنیم، صنعت و تولید ما با چالش مواجه خواهد شد. وی تأکید کرد: مالیات باید به صورت عادلانه، شفاف و بدون تبعیض دریافت شود. مرکز دادرسی میتواند این مسئله را ساماندهی کند و رئیس کل سازمان امور مالیاتی نیز باید بر این مرکز نظارت داشته باشد. ما در قوه قضائیه نیز همکاری لازم را انجام خواهیم داد.
مدیرکل آموزش قوه قضائیه در پایان بیان کرد: یکی از برنامههایی که در دستور کار داریم، آموزش لازم برای نمایندگانی است که میخواهند در هیئتهای مراکز دادرسی حضور یابند، چرا که این مطالب در دانشگاهها آموزش داده نمیشود.
انتهای پیام/