شناسهٔ خبر: 70725747 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

«زرآباد» راهی برای توسعه سیستان و بلوچستان/ تحقق رونق اقتصاد و اشتغال با افتتاح شهرک صنعتی

چابهار- ایرنا - شهرستان زرآباد با وجود ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و شیلاتی در حالی نیازمند زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های مختلف بوده که افتتاح شهرک صنعتی در این منطقه به رونق اقتصادی، افزایش تولید و اشتغال پایدار دامن زده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سواحل مَکُران از حوزه گواتر و پسابندر چابهار تا منطقه کنارک و زرآباد زرخیز تا جاسک هرمزگان با دارابودن سواحل زیبا و بکر آرزوی هر کشوری بوده و این نعمت خدادادی می‌تواند اقتصاد، اشتغال و تجارت منطقه را متحول کند.

شهرستان زرآباد با وجود ظرفیت‌های گردشگری، کشاورزی و شیلاتی نیازمند زیرساخت‌های لازم در حوزه‌های مختلف است تا خدمات ارزان به مردم ارائه شود و شاهد توسعه و آبادانی این منطقه از سواحل مَکُران باشیم.

در این زمینه باید ظرفیت‌های دریایی، شیلاتی، کشاورزی و گردشگری برای رفاه، اشتغال و تولید بیشتر بکار گرفته شود تا شاهد خدمات بهتری برای رضایتمندی مردم باشیم.

زرآباد با دارا بودن ۷۵ کیلومتر مرز آبی، استقرار مجهزترین بندر صیادی کشور درآن، قطب بودن کشاورزی آن و دیگر قابلیت‌ها و مزیت‌ها از نقاط مهم توسعه برای جنوب سیستان و بلوچستان به شمار می‌روداز آنجاییکه شهرستان زرآباد یکی از قطب‌های کشاورزی مهم و راهبردی است وجود این ظرفیت‌ها ضرورت استقرار صنایع پایین دستی در بخش‌های مختلف را ایجاد می‌کند، از این حیث نمی‌توان براحتی از کنار ظرفیت‌ها و فرصت‌ ایده‌آل منطقه زرآباد گذر کرد؛ چرا که این منطقه از ساختار و شخصیت اقتصادی برنایی برخوردار بوده که اکنون بهترین زمان برای بلوغ شخصیت اقتصادی زرآباد است.

زرآباد با دارا بودن ۷۵ کیلومتر مرز آبی، استقرار مجهزترین بندر صیادی کشور درآن، قطب بودن کشاورزی آن و دیگر قابلیت‌ها و مزیت‌ها از نقاط مهم توسعه برای جنوب سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود.

با این تفاسیر با توجه به اینکه سواحل مَکُران به عنوان یکی از نعمت‌های خدادادی و بی‌نظیر که به فرمایش رهبر معظم انقلاب گنج پنهان محسوب می‌شود باید از ظرفیت‌های آن به صورت مناسب استفاده شود.

نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب به ظرفیت‌های اقتصادی این سواحل موجب تغییر نگاه‌ها به جنوب سیستان و بلوچستان شده و تکاپوهای اقتصادی امروز این سواحل را باید حاصل آن نگاه دانست بنابراین همه دستگاه‌ها برای تحقیق نگاه معظم‌له در سواحل مکران باید حداکثر تلاش خود را به کار بگیرند.

«زرآباد» راهی برای توسعه سیستان و بلوچستان/ تحقق رونق اقتصاد و اشتغال با افتتاح شهرک صنعتی

ناحیه صنعتی زرآباد به بهره برداری رسید

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: همزمان با دور دوم سفر استانی رئیس جمهور به استان، ناحیه صنعتی زرآباد با حضور معاون وزیر و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به بهره‌برداری رسید.

علیرضا راشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح ایجاد ناحیه صنعتی زر آباد برای جذب سرمایه گذاری و ایجاد زنجیره ارزش در صنایع بالا دستی کشاورزی و باغات میوه‌های گرمسیری با مساحت ۴۹ هکتار و فاز عملیاتی ۱۴ هکتار در سال ۱۴۰۰مصوب شده است.

ناحیه صنعتی زرآباد می‌تواند نقش موثری در ارزش آفرینی برای صنایع بالا دستی کشاورزی و باغات میوه های گرمسیری داشته باشد

وی افزود: عملیات اجرایی ناحیه صنعتی زر آباد با تسطیح، خاکبرداری، زیرسازی، آماده سازی زمین و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز از قبیل راه دسترسی و آسفالت،حفر چاه و شبکه انتقال آب، شبکه برق فشار متوسط و اجرای شبکه برق فشار ضعیف روشنایی به منظور واگذاری به سرمایه گذاران و متقاضیان با هزینه کرد ۱۶۶ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی و استانی از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است.

رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در راستای سیاست‌های کلان کشور در توسعه سواحل مَکُران، هفت شهرک و ناحیه صنعتی با ۴۴۱ فقره قرارداد با سرمایه گذاران منعقد شد که از این تعداد ۱۱۶ فقره قرارداد با اشتغال سه هزار و ۲۰۷ نفر و سرمایه گذاری بیش از ۶ هزار و ۸۴۲ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسیده است.

وی گفت: وجود آب و هوای حاره‌ای، باغات بزرگ میوه‌های گرمسیری و همجواری با دریا ظرفیت‌های خدادادی در منطقه زرآباد است که باعث رونق اقتصادی، افزایش تولید و اشتغال پایدار و رفع نیاز بهره‌برداران و ذینفعان خوشه میوه‌های گرمسیری جنوب استان خواهد شد.

راشکی افزود: ناحیه صنعتی زرآباد در کیلومتر ۶ جاده زرآباد به کنارک در سواحل مَکُران قرار دارد و می‌تواند نقش موثری در ارزش آفرینی برای صنایع بالا دستی کشاورزی و باغات میوه های گرمسیری داشته باشد.