شفقنا – آنسا خبرگزاری رسمی ایتالیا در گزارش مفصلی به بازتاب آزادی چچیلیا سالا پرداخت.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، آنسا در گزارش خود از آزادی چچیلیا سالا خبرنگار ایتالیایی پس از ۲۱ روز به عنوان «پایان یک کابوس» یاد کرد و افزود: چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی که در ۱۹ دسامبر در تهران بازداشت شده بود، امروز (چهارشنبه) آزاد شد و به ایتالیا بازگشت. او در فرودگاه چامپینو توسط والدینش و شریک زندگیاش، دانیله راینری، مورد استقبال قرار گرفت؛ این لحظات احساسی، بهمنظور حفظ آرامش سالا، بدون حضور رسانهها برگزار شد. سالا در پیامی صوتی کوتاه به همکارانش در شرکت پادکست ایتالیایی Chora Media گفت: «سلام، من برگشتم».
آنسا در بخش دیگری از گزارش خود به مهندس ایرانی بازداشت شده در ایتالیا اشاره کرد و چنین نوشت:
تهران، بهعنوان یکی از طرف ها، بهطور مبهم عمل کرد. ایران، در حالی که رسماً انکار میکرد که قصد دارد از سالا بهعنوان اهرمی برای آزادی محمد عابدینی نجفآبادی استفاده کند، بلافاصله پس از آزادی خبرنگار ابراز امیدواری کرد که مهندس بازداشتشده در میلان بهزودی به خانه بازگردد. قضات ایتالیایی و در نهایت وزیر دادگستری، باید در مورد شرایط حبس و استرداد او تصمیمگیری کنند. واشنگتن نیز بهعنوان سومین بازیکن در این ماجرا حضور داشت. جورجا ملونی حتی به فلوریدا سفر کرد تا مستقیماً با دونالد ترامپ در این باره صحبت کند. بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، نتیجه این دیدار این بود که رئیسجمهور منتخب آمریکا بهطور ضمنی به رم اجازه داد تا عابدینی را به آمریکا مسترد نکند.
به گزارش شفقنا یادآور می شود، روز چهارشنبه در تهران به نقل از دفتر نخست وزیریو نخست وزیر ایتالیا اعلام شد که «خانم سالا در پی رایزنی های فشرده دیپلماتیک از زندان آزاد شده و هواپیمای حامل وی، تهران را به مقصد ایتالیا ترک کرده است. به لطف تلاشهای فشرده از طریق کانالهای دیپلماتیک و اطلاعاتی، این شهروند ایتالیایی آزاد شد و اکنون در حال بازگشت به ایتالیا است.»
پیشتر اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دستگیری «چچلیا سالا» در بیانیه ای چنین اعلام کرده بود: «خانم چچلیا سالا، در تاریخ ۲۹ آذر به اتهام نقض قوانین جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد، سفارت ایتالیا در تهران در جریان موضوع قرار گرفت و در این مدت امکان دسترسی کنسولی و تماس تلفنی او با خانوادهاش فراهم بوده است. سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره بر استقبال از سفر و فعالیت قانونمند خبرنگاران بینالمللی، افزایش حضور رسانههای خارجی در کشور و حفظ حقوق قانونی آنها استوار بوده و در دولت چهاردهم نیز این رویکرد با جدیت دنبال میشود.»