سرویس دفاع و امنیت مشرق _ رزمایش اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ یک رزمایش چندگانه متشکل از یگانهای هوافضا، پدافند، نیروی دریایی و نیروی زمینی است که از روز گذشته بخش پدافندی آن با حضور انواع سامانه های موشکی ساخته شده توسط مهندسین ایران آغاز شده است.
سردار سرلشکر حسین سلامی در خصوص جزئیات این رزمایش پدافندی گفت: ظرف چند ماه گذشته پیشرفت های قابل توجهی در عرصه پدافند هوایی داشته ایم و به دلیل اینکه این بعد از قدرت دفاعی ما یکی از تعیین کننده ترین ابعاد توانمندی دفاعی ماست روی آن متمرکز شده و نیاز بود تا بار دیگر توانایی های پدافندی هوایی خود را در یک میدان نزدیک به واقعیت آزمایش کنیم و شبیه سازی دقیق و واقعی انجام شد.
رونمایی رسمی از مرموزترین موشک پدافندی ایرانی
از فوریه ۲۰۲۰ میلادی که نیروی دریایی امریکا ادعا کرد یک سلاح با ظاهری عجیب را در آبهای نزدیک یمن از یک قایق باری توقیف کرده است تا امروز که آوازه این سلاح در سطح منطقه پیچیده است کارشناسان نظامی بسیاری در تلاش هستند تا جزئیات و مشخصات بیشتری را یکی از خاص ترین و مرموزترین تسلیحات پدافندی ایرانی به دست بیاورند.
اگرچه حتی تا امروز نیز اسم و عنوان رسمی برای این سلاح عنوان نشده است اما منابع امریکایی بر اساس اطلاعات کسب شده خود نام موشک۳۵۸ را به این سلاح داده اند.
کارشناسان نظامی کشورهای مختلف مدعی هستند ایران این سلاح را که برخی آن را موشک پدافندی و برخی مهمات پرسه زن یا Loitering Munition می دانند به شکل انبوه در اختیار گروه های مقاومت در یمن، عراق و لبنان قرار داده است.
نخستین شکار موفق موشک ۳۵۸ علیه یک پهپاد MQ-۱ امریکایی در آسمان یمن بود که این موضوع توسط سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران نیز تایید شده و ایشان می گویند ایران اولین کشوری است که پهپادی با ماموریت پدافندی طراحی کرده است و موشک ۳۵۸ یکی از انواع این پهپادها محسوب می شود.
قاتل پهپادهای هرمس و MQ-۹ در رزمایش پیامبر اعظم۱۹
روز گذشته و در جریان آغاز رزمایش پدافندی پیامبر اعظم ۱۹ به شکل رسمی از موشک پدافندی ۳۵۸ و خودروی حامل آن رونمایی شد.
موشک ۳۵۸ در سالهای گذشته سابقه شکار انواع پهپادهای شناسایی و رزمی امریکا، اسرائیل و مدل های ساخت چین در خدمت نیروی هوایی عربستان و امارات متحده عربی را ثبت کرده است.
بنا بر ادعای کارشناسان نظامی خارجی، در سالهای جنگ در یمن و پیش از آتش بس انواع پهپادهای رزمی و شناسایی ائتلاف عربی نظیر CH-۴ ، وینگ لونگ و اسکن ایگل یا پهپادهای امریکایی MQ-۱ و MQ-۹ احتمالا توسط این سامانه شکار شده اند و در جنگ اخیر لبنان نیز رسانه های اسرائیلی مدعی بودند شکار چندین فروند پهپاد شناسایی هرمس۴۵۰ و هرمس۹۰۰ توسط موشک ۳۵۸ در اختیار حزب الله انجام شده است.
تا امروز هیچ منبع رسمی اطلاعات بیشتر از مشخصات این سامانه از جمله برد نهایی، بیشینه ارتفاع عمل و نحوه هدایت آن ارائه نکرده است اما کارشناسان نظامی تخمین می زنند این موشک توان گشت زنی هوایی در آسمان به مدت بیش از ۱۰ دقیقه و بردی حدود ۱۰۰ کیلومتری داشته باشد و مناسب درگیری با اهداف سرعت پایین نظیر پهپادهای شناسایی و رزمی یا جنگنده های پشتیبانی نزدیک مادون صوت است.
فیلم/ لحظۀ سرنگونی پهپاد «هرمس-۴۵۰» با موشک پدافندی ۳۵۸ حزبالله
بر اساس اندک تصاویر منتشر شده از این موشک نیز می توان گفت از سیکر تصویرساز فروسرخ (IIR) در دماغه برای هدایت بهره می برد.