شناسهٔ خبر: 70721356 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

اولین استفاده از چت «جی بی تی» برای انفجار در خودروی سایبرتراک

صاحب‌خبر -

شفقنا- انفجار خودروی «سایبرتراک» متعلق به شرکت تسلا (به مالکیت ایلان ماسک) در مقابل هتل دونالد ترامپ در دوم ژانویه که یک کشته به دنبال داشت، سؤالات زیادی را در خصوص چگونگی این انفجار و ماهیت آن ایجاد کرده است.

به گزارش شفقنا، الجزیره نوشت: مقامات آمریکایی اعلام کردند که مظنون به بمب‌گذاری با خودروی سایبرتراک مقابل هتل ترامپ اینترنشنال در لاس وگاس، از ربات گفتگوی «چت جی‌پی‌تی» برای برنامه‌ریزی عملیات خود استفاده کرده است.

این مقامات افزودند که مظنون از «چت جی‌پی‌تی» برای تعیین میزان مواد منفجره مورد نیاز برای انفجار استفاده کرده است. مقامات هویت فردی را که در خودروی سایبرتراک مرده پیدا شده بود، متیو لیولسبورگر ۳۷ ساله و سرباز ارتش، شناسایی کردند.

مقامات اعلام کردند که این حادثه، عملیاتی انفرادی بوده و هیچ ارتباط خارجی ندارد و اف‌بی‌آی احتمالاً این حادثه را خودکشی می‌داند.

مظنون از مجموعه‌ای از مواد آتش‌بازی، کپسول‌های گاز و سوخت‌های کمپینگ برای ساخت بمب استفاده کرده و آن را در صندوق عقب خودرو قرار داده و با استفاده از یک دستگاه کنترل از راه دور آن را منفجر کرده است.

از سوی دیگر، پلیس لاس وگاس اعلام کرد که انفجار خودروی سایبرتراک در مقابل هتل ترامپ، نخستین حادثه‌ی ثبت‌شده در خاک آمریکا است که در آن از ربات گفتگوی «چت جی‌پی‌تی» برای ساخت مواد منفجره استفاده شده است. منتقدان هوش مصنوعی نسبت به استفاده‌ی احتمالی از این فناوری برای اهداف غیرصلح‌آمیز هشدار داده‌اند.

کِوین مک‌ماهیل، فرمانده پلیس لاس وگاس، گفت: «خوشبختانه در این پرونده شواهد روشنی وجود دارد که نشان می‌دهد مظنون از فناوری هوش مصنوعی (چت جی‌پی‌تی) برای کمک به برنامه‌ریزی حمله‌ی خود استفاده کرده است.»

از سوی دیگر، شرکت «OpenAI» بر تعهد خود به نظارت مسئولانه بر ابزارهای هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت که مدل‌های آن طوری طراحی شده‌اند که ورودی‌های مضر و غیرقانونی را رد کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وب‌سایت «Axios» منتشر شده است، در این مورد خاص، «چت جی‌پی‌تی» با استفاده از اطلاعات از پیش موجود در اینترنت پاسخ داده و هشدارهایی در مورد فعالیت‌های مضر و غیرقانونی ارائه کرده است.

دفتر تحقیقات فدرال (اف‌بی‌آی) اعلام کرد که هیچ ارتباطی بین این حادثه و حادثه‌ی رانندگی در نیواورلئان که منجر به کشته شدن ده‌ها نفر شد، وجود ندارد و افزود که مظنون هیچ دشمنی با رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، نداشت، بلکه دچار اختلالات روانی بود. همچنین در تلفن لیولسبورگر، اطلاعات دقیقی در مورد حمله در شش صفحه پیدا شد که در حال حاضر در دست بررسی مقامات است.

این خبر را در الجزیره ببینید