شناسهٔ خبر: 70721143 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

ششمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی، دام و طیور در نیشابور گشایش یافت

ششمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی، دام و طیور در نیشابور با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و همچنین شرکت‌ها و تولیدکنندگان برتر در حوزه‌های سیستم‌های نوین آبیاری، پهپادها، خوراک دام و طیور، شرکت‌ها و تشکل‌های کشاورزی، مکانیزاسیون، نهاده‌های کشاورزی، پنل‌های خورشیدی، آزمایشگاه‌های آب و خاک و خوراک دام، زنجیره‌های تولید و ... گشایش یافت.

صاحب‌خبر -

علی مبارکی، مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در حاشیه آئین گشایش این نمایشگاه به ایسنا گفت: با توجه به توانمندی‌هایی که شهرستان در بخش کشاورزی دارد سعی شده همه ساله این نمایشگاه برگزار شود تا کشاورزان و تولیدکنندگان بتوانند از دستاوردهای جدید استفاده کنند.

وی از حضور ۴۰ شرکت و تشکل‌ کشاورزی با ۶۲ غرفه در این نمایشگاه خبر داد و افزود: چند شرکت دانش‌بنیان هم در این نمایشگاه حضور دارند. بیشترین تمرکز بر روی پنل‌های خورشیدی و ناترازی انرژی بوده تا کشاورزان بتوانند با استفاده از نظر کارشناسان وضعیت را بهتر مدیریت کنند.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور همچنین از برگزاری کلاس‌های آموزشی توسط بخش خصوصی و دولتی در حاشیه نمایشگاه خبر داد و گفت: در اولین روز نمایشگاه دو کلاس آموزشی برای دام سبک و تغذیه گیاهی برگزار شد.

ششمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی، دام و طیور در نیشابور گشایش یافت

وی برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی را برای بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت دانست و افزود: شرکت‌های دانش‌بنیانی که موجب می‌شوند افزایش بهره‌وری را در بخش کشاورزی داشته باشیم از جمله مبارزه با آفات، تغذیه گیاهی و... در نمایشگاه حضور دارند.

تولید ۱۸.۵ درصد کل ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی و دامی خراسان رضوی در نیشابور

مبارکی با ابراز خرسندی از اینکه شرکت‌ها و کشاورزان استقبال خوبی از نمایشگاه داشته‌اند، بر نفوذ دانش بر تولید تأکید کرد و گفت: بدون شک نفوذ دانش موجب افزایش بهره‌وری در تولیدات کشاورزی می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۸.۵ درصد کل ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی و دامی خراسان رضوی در شهرستان نیشابور تولید می‌شود، اظهار کرد: شهرستان نیشابور با ۲۲۶ هزار تن در سال رتبه اول تولید شیر، رتبه دوم تولید گوشت قرمز با ۷۵۰۰ تن در سال، رتبه سوم تولید محصولات باغی هسته‌دار، رتبه سوم تولید خوراک دام، رتبه سوم صنایع لبنی، رتبه چهارم تولید و صیفی و ... را در خراسان رضوی دارد.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته ۱۳ تولید کننده نمونه در سطح خراسان رضوی از شهرستان نیشابور بودند، خاطرنشان کرد: شهرستان نیشابور در مبارزه با آفات و بیماری‌های غلات جزو رتبه‌های برتر استان بوده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با توجه به افزایش تقاضا از بخش کشاورزی تلاش‌های بسیاری شده تا به سمت هوشمندسازی و استفاده از تجهیزات مدرن برویم که یکی از این موارد استفاده از پهپادها برای سم‌پاشی است.

مبارکی با بیان اینکه نیشابور سال گذشته با استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی و شرکت‌های تعاونی برای مبارزه با آفات جزو شهرستان‌های پیشرو در خراسان رضوی بوده است، اظهار کرد: همچنین امسال کشاورزان از طریق خط اعتباری مکانیزاسیون برای استفاده از تسهیلات و تهیه سامانه‌های ضد تگرگ معرفی شدند.

۳ برابر سال گذشته در شهرستان سیستم آبیاری تیپ اجرا شد

وی همچنین از پیشرفت بسیار قابل توجه در آبیاری‌های نوین خبر داد و افزود: بیش از ۲.۵ تا ۳ برابر سال گذشته در شهرستان سیستم آبیاری تیپ اجرا شد و این نشان می‌دهد خود کشاورزان اهمیت اجرای آبیاری‌های نوین و استفاده از منابع آبی را می‌دانند.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه استفاده از تجربیات محققین معین مرکز تحقیقات در برنامه قرار دارد، بیان کرد: امیدواریم با برگزاری نمایشگاه‌ها، کلاس‌های آموزشی، شرکت‌های دانش‌بنیان و ... بتوانیم بهره‌وری را در بخش کشاورزی افزایش دهیم.

وی در ادامه اهمیت دادن به خاک و آب را از مهم‌ترین مسائلی دانست که می‌طلبد کشاورزان شهرستان نیشابور به آنها توجه بیشتری داشته باشند.

در کشور دچار کم‌مصرفی کود هستیم

مبارکی با بیان اینکه در برخی از مناطق کشور خاک فقر مواد غذایی دارد و یا بخشی از آبی که از سفرهای زیرزمینی وارد خاک می‌شود املاح غیر ضروری و یا نمک دارند، گفت: باید از خاک به خوبی صیانت شود.

وی با اعلام اینکه در کشور دچار کم‌مصرفی کود هستیم، میانگین مصرف کود در دنیا را در هر هکتار ۳۰۰ تا ۳۳۰ کیلوگرم، در کشور ۱۶۸ کیلوگرم و در شهرستان نیز این میزان را حدود ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار اعلام کرد.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با تأکید بر اینکه کشاورزان باید برای هر محصولشان قبل کشت آزمایش خاک را انجام دهند و بر اساس نیاز گیاه به خاک توجه داشته باشند، تصریح کرد: کشاورزان باید به خاک به عنوان یک موجود زنده کمک کنند تا تولید و نمو گیاه به سرانجام برسد.

تغییر اقلیم و کاهش آب سفره‌های زیرزمینی از مهم‌ترین مشکلات

وی در ادامه تغییر اقلیم و کاهش آب سفره‌های زیرزمینی را از مهم‌ترین مشکلات بخش کشاورزی دانست و گفت: با توجه به اینکه چند سالی است درگیر خشک‌سالی شده‌ایم از همه کشاورزان درخواست داریم از منابع آبی به خوبی صیانت کنند و برای اینکه بتوانیم بیشترین بهره‌وری را در واحد سطح داشته باشیم با کشت‌های پیشنهادی جهاد کشاورزی کشت محصول را انجام دهند.

مبارکی افزود: به‌حمدالله طی ۲ سال گذشته که الگوی کشت ابلاغ شده، کشاورزان تا حدودی از الگوها تبعیت می‌کنند. قطعاً با رعایت الگوی کشت علاوه بر اینکه محصول فنی و اقتصادی را خواهیم داشت از هدر رفت آب نیز جلوگیری می‌شود.

انتهای پیام