شناسهٔ خبر: 70719651 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

آخرین اظهارنظرها درباره گام دوم رفع فیلترینگ؛

تلگرام رفع فیلتر می‌شود؟/ دلیل اهمیت رفع فیلترینگ یوتیوب از زبان وزیر علوم

مطابق تصمیمات اعلام شده از سوی شورای عالی فضای مجازی قرار است در گام دوم طرح رفع فیلترینگ تعدادی دیگر از پلتفرم‌های فیلتر شده رفع فیلتر شوند و مسئولان نسبت به این موضوع واکنش‌های متفاوتی از خود نشان می‌دهند.

صاحب‌خبر -

نورنیوز- گروه اقتصادی: این اقدام پس از رفع فیلتر واتس‌اپ و گوگل پلی انجام خواهد شد و نشان‌دهنده تغییراتی مثبت در سیاست‌های دسترسی به فضای مجازی است. شورای عالی فضای مجازی در جلسه اخیر خود که با حضور سران سه قوه برگزار شد، برنامه‌ای را برای تسهیل دسترسی به پلتفرم‌های خارجی بررسی کرد.

بر اساس شنیده‌ها در این برنامه، یوتیوب و تلگرام به عنوان پلتفرم‌هایی که از طریق درگاه‌های حکمرانی‌پذیر ارائه خواهند شد، در مرحله دوم رفع فیلترینگ قرار گرفته‌اند.

رفع فیلترینگ یوتیوب برای دسترسی به محتواهای آموزشی اهمیت دارد

با پیگیری اظهارات اخیر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مطلع شد وزارت علوم گزارشی مفصل و مستدل درباره سهم یوتیوب در تحقیق، پژوهش و آموزش تهیه و به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارسال کرده‌ و در حال رایزنی است تا این سکوی مجازی رفع فیلتر شود. بنابراین، برداشت حمایت وزیر علوم از «اینترنت طبقاتی» نارواست.

موضوع نامه وزارت علوم و پیوست مطالعاتی آن به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه، جلب نظر نهادهای ذیربط رفع‌ فیلتر یوتیوب برای بهره‌گیری آموزشی از آن است تا استادان و دانشجویان از مزایای دسترسی به این پلتفرم مهم بهره‌مند شوند.

همزمان، وزارت علوم در حال مذاکره با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف واگذاری اینترنت رایگان و با حجم بالا برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی است تا فرصت‌های دسترسی آن‌ها به ظرفیت‌های فضای مجازی را افرایش دهد.

تکذیب ارائه اینترنت طبقاتی از سوی وزارت ارتباطات

علیرضا عبدالهی‌نژاد، مشاور وزیر و رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: همانطور که وزیر ارتباطات بارها تاکید کرده است، این وزارتخانه اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.

رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به خبرنگاران گفت: این موضوع یک توافق بین وزارت علوم و دادستانی مبتنی بر یک آیین‌نامه کارگروه تعیین مصادیق است و ارتباطی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ندارد.

وی افزود: تا آنجایی که اطلاع دارم این دسترسی مخصوص محیط‌های دانشگاهی و مراکز پژوهشی است.

عبدالهی‌نژاد تصریح‌کرد: احتمالا منظور آقای «سیمایی صراف» وزیر علوم از بردن نام وزارت ارتباطات، بحث رایگان کردن اینترنت در دانشگاه‌ها است.

وی خاطرنشان‌کرد: نظر وزارتخانه را پیشتر آقای هاشمی، وزیر ارتباطات بیان و تاکید کرده است که وزارت ارتباطات اعتقادی به اینترنت طبقاتی ندارد.

محمد محسن صدر، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در افتتاحیه یک شرکت فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: فلسفه سازمان فناوری اطلاعات این است که زمینه را برای تعالی حوزه فناوری اطلاعات هموار کند و آن را رسالت خود می دانیم و قرار نیست در بسیاری از کارها تصدی گری کنیم بلکه باید کاری کنیم تا بخش خصوصی به راحتی بدون اینکه خود را رقیب دولت بداند، در این حوزه فعالیت کند.

رفع فیلتر پلتفرم‌های بین‌المللی موجب کاهش کاربران سکوهای داخلی نشده است

وی افزود: اگر بدون بخش خصوصی به توسعه فکر کنیم راه به جایی نخواهیم برد. وقتی مسئله‌ای کوچک مانند فیلترینگ به یک مطالبه ملی تبدیل می شود باید پاسخگو باشیم این سبب می‌شود از توسعه سایر موارد باز بمانیم. یک نگرانی در بحث رفع فیلتر در زمینه پیام‌رسان‌های داخلی وجود داشت که در صورت رفع محدودیت آنها دچار آسیب می‌شوند اما باید گفت دولت و وزارت ارتباطات حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی را در دستور کار خود دارد؛ بنابراین توجه به این نکته ضروری است که با رفع فیلتر سکوهای خارجی ریزش کاربران را در پیام رسان‌های داخلی شاهد نبودیم.


نورنیوز