معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، گفت: بر اساس گزارش مرکز دیدهوری بیماریهای تنفسی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و همچنین مرکز ملی، شاهد افزایش موارد ابتلا به بیماریهای حد تنفسی در استان و کشور هستیم.
دکتر اورنگ ایلامی افزود: گروههای پرخطر شامل سالمندان، نوزادان و کودکان زیر ۵ سال، مادران بادردار، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و مبتلایان به بیماریهای قلبی-عروقی و ریوی در صورت ابتلا به آنفولانزا و دیگر بیماریهای تنفسی در معرض عوارض شدیدتر این بیماریها هستند.
دکتر کریمی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم گفت: در حال حاضر بیشترین موارد ابتلا به بیماریهای حاد تنفسی مربوط به آنفولانزای H۱N۱ است که علائم شدیدتری را ایجاد میکند، خانواده ویروسهای سرماخوردگی رتبه دوم، ویروسی RSV که بیماری شدیدی را در کودکان زیر دو سال، سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای ایجاد میکند، در رتبه سوم و ویروس کرونا که تعداد موارد ابتلا به آن کمتر است در رده چهارم قرار دارد.
وی استفاده از ماسک، شستشو و ضدعفونی کردن دستها و فاصله گذاری اجتماعی را مهمترین راهکارهای کاهش موارد ابتلا به بیماریهای تنفسی برشمرد و گفت: توجه به علائم خطر بیماریهای تنفسی، اهمیت ویژهای در درمان این بیماریها دارد.
دکتر کریمی افزود: تب، سرفه، بدن درد و آبریزش بینی علائم اولیه بیماریهای حاد تنفسی هستند و در صورت بروز درد قفسه سینه، تنگی نفس، تبهای خیلی بالا و تشنج باید به پزشک مراجعه شود.
وی افزود: در مواردی که بیمار با درگیری ریوی، کاهش سطح اکسیژن خون و شرایط عمومی نامساعد به مراکز درمانی مراجعه کند، در بیمارستان بستری و مراحل درمان وی پیگیری میشود.