شناسهٔ خبر: 70718866 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

فرصت‌ها و چالش‌های درآمدزایی از هوش مصنوعی در ایران

برنا_ گروه علمی و فناوری: استاد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اهمیت تجاری‌سازی هوش مصنوعی، از استراتژی‌های متنوع درآمدزایی این فناوری و چالش‌های ناشی از نبود رگولاتوری داده در کشور خبر داد. برنا_ گروه علمی و فناوری: استاد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اهمیت تجاری‌سازی هوش مصنوعی، از استراتژی‌های متنوع درآمدزایی این فناوری و چالش‌های ناشی از نبود رگولاتوری داده در کشور خبر داد.

صاحب‌خبر -

اقتصاددان، استاد دانشگاه صنعتی شریف و نماینده پیشین ایران در بانک جهانی، در هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری، به الزامات تجاری‌سازی هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: توسعه و پیاده‌سازی هوش مصنوعی مستلزم سرمایه‌گذاری‌های کلان است و هرچند در آغاز نیازمند منابع مالی زیادی است، اما با ریسک‌های قابل توجهی نیز همراه است.

به گزارش خبرنگار علمی برنا، فرهاد نیلی در این رویداد تأکید کرد که تجاری‌سازی هوش مصنوعی یکی از چالش‌های مهم این فناوری است و برای کسب درآمد از این حوزه، استراتژی‌های متنوعی وجود دارد.

وی از استراتژی‌هایی همچون «پرداخت به ازای میزان استفاده» از طریق دسترسی به ابزار‌های هوش مصنوعی مبتنی بر ابر و پرداخت حق عضویت، به‌عنوان یکی از روش‌های درآمدزایی نام برد. همچنین، استراتژی «فریمیوم» را معرفی کرد که به کاربران امکان خرید خدمات در زمان استفاده را می‌دهد.

نیلی در ادامه افزود: هوشمندسازی محصولات با بهبود عملکرد محصولات موجود، ارائه راه‌حل‌های هوش مصنوعی در خط تولید یا عرضه محصولات سفارشی و خودکارسازی برای کاهش هزینه‌های عملیاتی و افزایش بهره‌وری، از دیگر روش‌های پیشنهادی برای درآمدزایی از هوش مصنوعی هستند. همچنین، هوشمندسازی بازاریابی از طریق طراحی کمپین‌های هوشمند و بهره‌برداری از ذخایر داده به‌منظور درآمدزایی از دیگر راهکار‌های موجود است.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در این زمینه خاطرنشان کرد: در کشور ما، رگولاتوری مشخصی برای دسترسی به داده‌ها وجود ندارد، که این موضوع می‌تواند مانعی بر سر راه توسعه و درآمدزایی از هوش مصنوعی باشد.

انتهای پیام/