شناسهٔ خبر: 70718449 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

تایید ورودانبوه آیفون رفرش/ثبت هفته‌ای۶۰شکایت موبایل مستعمل

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه از یک بازه زمانی به بعد همه گوشی‌های آیفون ۱۳ پرو و پرومکسی که وارد کشور شد، دست دوم کشور‌های دیگر بود، گفت:در تهران حدود هفته‌ای۵۰تا۶۰شکایت فروش آیفون‌های رفرش و ریپک ثبت می‌شد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، در پاسخ به سوالی در مورد شکایت‌های مطرح شده پس از واردات گسترده آیفون‌های رفرش و ریپک شده ۱۳ پس از ممنوعیت واردات آیفون ۱۴ و مدل‌های بالاتر که منجر به زیان مصرف‌کننده و حتی فروشندگان شده و سازمان توسعه تجارت نیز در این خصوص مکاتبه‌ای انجام داده بود، گفت: خود ما در صنف موضوع این نامه را با سازمان توسعه تجارت مطرح کردیم و سپس این سازمان مسئله را پیگیری کرد. 

به گزارش تسنیم، اعلام کردیم که همه اجناسی که در حال واردات به کشور است رفرش و دست دوم هست که در کشور‌های همسایه نو می‌شود، اما به عنوان کالای نو در کشور ما به فروش می‌رسد.

جزئیات واردات آیفون دست دوم و فروش به قیمت گزاف/ بسیاری از آیفون‌های وارد شده رفرش بود

وی افزود: وقتی ممنوعیت واردات محصولات برند آیفون آغاز شد تا یک بازه زمانی مشخصی، گوشی‌های آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس نو همچنان در بازار امارات و کشور‌های دیگه پیدا می‌شد. اما از یک بازه زمانی به بعد همه گوشی‌هایی که وارد کشور شد، گوشی‌های دست دوم کشور‌های دیگر بودند که آنها را می‌خریدند، نو می‌کردند و دوباره در ایران به فروش می‌رساندند.

لیاقت مصرف‌کننده ما این نیست که گوشی‌های دست دوم کشور‌های دیگر را خریداری کنیم و اینجا با قیمت‌های بسیار گزاف بخواهیم به آنها بفروشیم. آسیب این اتفاق را نیز تنها مصرف‌کننده خود ما در حوزه‌هایی مانند تعمیر و نگهداری و ارزبری دید.

ورود شرکت‌های صادراتی به واردات آیفون‌های رفرش و ریپک

حسینی در ادامه تاکید کرد: در بازه زمانی‌ای که باید واردات تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار از ارز حاصل از صادرات انجام می‌شد، حتی شرکت‌های صادرات محور و هر شرکتی که امکان صادرات داشت، به بازار تلفن همراه ورود کند. این شرکت‌ها تنها برای آنکه بتوانند کالا وارد کشور کنند، هر جنسی را خریداری می‌کردند چرا که سود زیادی داشت.

ضمن اینکه موبایل تنها کالایی بود که می‌توانستند آن را در ۱۵ روز تبدیل به پول کنند. در نتیجه شرکت‌های ارز حاصل از صادرات خود را با وارد کردن گوشی موبایل به کشور باز می‌گرداندند. به این ترتیب ضمن رفع تعهد ارزی، حاشیه سود بالایی هم کسب می‌کردند. در این شرایط در کشور‌های همسایه نیز سوء استفاده‌های زیادی انجام شد. واردکنندگان نیز در صنف موبایل کم تجربه بودند و هر جنسی را به آنها می‌فروختند. این مسئله باعث ضرر و زیان واردکننده نیز شد، اما اصل این زیان سهم مردم بود.

ثبت ۶۰ شکایت فروش آیفون رفرش تنها در یک هفته؛ فقط در تهران

رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران با بیان اینکه در تهران حدود هفته‌ای ۵۰ تا ۶۰ شکایت در خصوص فروش آیفون‌های رفرش و ریپک شده به ثبت می‌رسید، گفت: این عدد بسیار بزرگ است چرا که ۲.۵ تا سه سال واردات گوشی که تولید آن متوقف شده بود در حال انجام بود. هر گوشی با موارد مختلف که فکرش را بکنید وارد کشور شده بود.

به طور مثال گوشی‌هایی که قاب آنها تعویض شده، ال سی دی عوض شده، رفرش شده، برد سواپ شده و یا هر مدل دیگری که فکر کنید وارد کشور شد.

واردات و فروش آیفون‌های دست دوم برای کسب سود ۶۰ درصدی

وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا تمام سهم واردات آیفون رفرش مربوط به واردکنندگان تازه کار بود یا آنکه برخی تعمدی اقدام به واردات آیفون‌های رفرش می‌کردند، گفت: در یک بازه زمانی واردات آیفون‌های رفرش و ریپک تا ۵۰ الی ۶۰ درصد سود داشت. متاسفانه کاسبانی نیز در این دوره بودند که تنها سود را می‌دیدند و انصاف کاسبی را در نظر نمی‌گرفتند.

برچسب‌ها: