شناسهٔ خبر: 70718382 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

مدیرکل گمرک:

پس از وقفه چندساله قطار باری ترکمنستان وارد مرز لطف‌آباد شد

مدیرکل گمرک لطف‌آباد با ابراز خوشحالی از فعالیت دوباره تردد تجاری ریلی اظهار کرد: پس از وقفه چند ساله، با پیگیری‌های صورت گرفته بار دیگر قطار باری ترکمنستان وارد مرز لطف‌آباد شد.

صاحب‌خبر -
به گزارش جام جم آنلاین، قربان کریمی با اشاره به اینکه گذرگاه مرزی لطف‌آباد شهرستان درگز در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق‌آباد، پایتخت ترکمنستان از موقعیت تجاری و ترانزیتی خوبی برخوردار است، گفت: خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد که آخرین واگن‌های قطار باری از سمت ترکمنستان در نیمه اول سال ۱۴۰۱ وارد ایستگاه باری تجاری راه‌آهن لطف‌آباد شده و از نیمه دوم همان سال تاکنون به هیچ عنوان واگن و قطاری در این ایستگاه نداشتیم.
وی با اشاره به اهمیت مرز لطف‌آباد و ابراز خرسندی از تعامل خوب ایجاد شده بین دستگاه‌های مختلف از جمله پایانه مرزی، مرزبانی، گمرک، قرنطینه، پلیس گذرنامه و همه مسئولان شهرستان اعم از نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار و مسئولان شرکت‌ها که همکاری خوبی در این راستا داشتند، گفت: با کمک و همراهی همه مدیران ارشد استان و شهرستان و اعضای کمیته هماهنگی مرز، شاهد ورود اولین قطار باری از سمت ترکمنستان به داخل ایستگاه لطف‌آباد بودیم.
 
کریمی اظهار کرد: قطار وارد شده به ایستگاه لطف‌آباد حامل محموله ترانزیتی (۴ واگن ۶۰ تنی عدس پوست کنده) به مقصد دوبی است.
 
مدیرکل گمرک لطف‌آباد ادامه داد: این محموله واگنی در ایستگاه راه‌آهن لطف‌آباد که ایستگاه تجاری و باری است با حمل و نقل ترکیبی به دوبی ترانزیت خارجی می‌شود به طوری که بار این واگن‌ها با تعداد ۱۲ کامیون بارگیری می‌شود.
 
گذرگاه مرزی «لطف‌آباد»، ظرفیت منحصر به فرد شهرستان درگز
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین اظهارنامه ترانزیت خارجی توسط شرکت حمل و نقل تنظیم می‌شود و پس از بازدید و انجام تشریفات کامل گمرکی و مرزی از گمرک شهید رجایی بندرعباس اعزام و به کشور مقصد ترانزیت می‌شود.
 
کریمی خاطرنشان کرد: تعامل خوبی در شهرستان درگز و مرز ما ایجاد شده و همه دست اندرکاران اعم از راه‌آهن استان، مرزبانی و سایر دستگاه‌های مستقر در مرز همکاری لازم را داشته‌اند تا بدون هیچ مشکلی بتوانند واگن قطار را به ایستگاه راه‌آهن که در محوطه اختصاصی شرکت انبار‌های عمومی و خدمات گمرگی قرار دارد، وارد کنند.
 
مدیرکل گمرک لطف‌آباد با تأکید بر اینکه گذرگاه مرزی «لطف‌آباد»، ظرفیت منحصر به فرد شهرستان درگز به شمار می‌رود، افزود: خراسان رضوی از شمال و شمال شرق ۵۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان دارد که این نوار مرزی در محدوده شهرستان‌های قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد خراسان رضوی قرار دارد و مرز‌های سرخس، «لطف‌آباد» در درگز و «باجگیران» در قوچان محل تلاقی خراسان رضوی با همسایه شمالی است.
 
شهرستان کوهستانی و مرزی درگز با ۷۵ هزار نفر جمعیت در ۲۵۴ کیلومتری شمال مشهد در جوار مرز ایران و ترکمنستان واقع‌شده است. این شهرستان علاوه بر چهار شهر درگز، لطف‌آباد، نوخندان و چاپشلو، ۱۳۶ روستا دارد.