شناسهٔ خبر: 70717944 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

واکنش دولت آلمان به ادعای ارضی ترامپ در گرینلند و پاناما

سخنگوی دولت آلمان در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» درباره در اختیارگرفتن کنترل جزیره «گرینلند» و کانال «پاناما» بر لزوم احترام به اصول منشور ملل متحد و خودداری از تغییر مرزها از طریق اعمال زور تاکید کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، سخنگوی دولت آلمان امروز (چهارشنبه) در واکنش به اظهارات «دونالد ترامپ» درباره کانادا و جزیره «گرینلند» گفت برلین باور دارد که مرزها نباید با اعمال روز تغییر کنند و این یک اصل بین‌المللی است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در روز سه‌شنبه استفاده از ابزار نظامی و اقتصادی برای در اختیار گرفتن کنترل «کانال پاناما» و جزیره گرینلند را تکذیب نکرد و همچنین بحث پیوستن کانادا به آمریکا به‌عنوان یکی از ایالت‌های این کشور را مطرح کرد.

سخنگوی دولت آلمان در یک نشست خبری در این باره گفت: «اصل محترم منشور ملل متحد و کنفرانس خلع سلاح هلسینکی باید مانند همیشه رعایت شود و مرزها نباید با اعمال زور تغییر کنند.» این سخنگو از اظهارنظر درباره اینکه دولت آلمان این اظهارات ترامپ را تا چه حد جدی می‌گیرد، خودداری کرد.

دونالد ترامپ در گذشته نیز درباره این سه مکان اظهاراتی جنجالی مطرح کرده است. او چندی قبل پیشنهاد داد که ایالات متحده جزیره گرینلند را از دانمارک بخرد، پیشنهادی که در دور نخست ریاست‌جمهوری ترامپ از ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نیز مطرح شده بود.

او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود به نام «تروث سوشال» گفت که ایالات متحده باید برای «تامین امنیت ملی خود و آزادی در سراسر جهان» این جزیره خودمختار را به دست آورد.

ترامپ همچنین هشدار داد که اگر کشور پاناما به اخذ هزینه‌های گزاف از کشتی‌های آمریکایی برای عبور از کانال پاناما ادامه دهد، واشنگتن ممکن است به دنبال بازپس‌گیری کنترل این کانال باشد. ترامپ تصمیم دولت آمریکا در سال ۱۹۹۹ برای انتقال کنترل کامل این کانال به پاناما را نیز احمقانه توصیف کرد.

او همچنین در اوایل دسامبر سال گذشته پیشنهاد داد که کانادا به پنجاه و یکمین ایالت آمریکا تبدیل شود. با وجود ماهیت طنزآمیز اظهارات ترامپ، دستیاران و افراد نزدیک به او باور دارند که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به صورت جدی در فکر خرید گرینلند و بازپس‌گیری کانال پاناما است.

مقامات گرینلند، دانمارک و پاناما مخالفت خود با اظهارات ترامپ را اعلام کرده و تاکید داشتند که قصد واگذاری یا فروش این سرزمین‌ها به آمریکا را ندارند.