شناسهٔ خبر: 70714256 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

بررسی چالش‌ موازی‌کاری دستگاه‌های امور قرآنی در «انعکاس» + صوت

دومین قسمت از برنامه جدید «انعکاس» با موضوع موازی‌کاری دستگاه‌ها در امور قرآنی و راهکارهای بهبود آن به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.

صاحب‌خبر -

بررسی چالش‌ موازی‌کاری دستگاه‌های امور قرآنی در برنامه رادیویی «انعکاس»به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی رادیو قرآن، در دومین قسمت از برنامه جدید رادیویی با عنوان «انعکاس»، موضوع موازی‌کاری دستگاه‌ها در امور قرآنی مورد بررسی قرار گرفت و کارشناسان و مسئولان به مشکلات ناشی از عدم هماهنگی دستگاه‌ها در اجرای برنامه‌های قرآنی پرداخته و بر لزوم تدوین یک نقشه راهبردی برای هماهنگی بهتر فعالیت‌ها تأکید کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی؛ دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در این برنامه و در تماس تلفنی انتقاداتی را نسبت به موازی‌کاری دستگاه‌ها در حوزه فعالیت‌های قرآنی داشت و گفت: بسیاری از اسناد بالادستی که در راستای توسعه و ترویج قرآن طراحی شده‌اند، در عمل نادیده گرفته می‌شوند و این وضعیت موجب هدررفت منابع و ناتوانی در اجرای وظایف محوله می‌شود. 

وی ادامه داد: دستگاه‌ها باید به شرح وظایف خود پایبند باشند و از انجام فعالیت‌هایی که خارج از مسئولیت‌هایشان است، اجتناب کنند که از جمله این موارد می‌توان به استانداردسازی تولید و توزیع آثار قرآنی، حمایت از مؤسسات دانش‌بنیان قرآنی، رتبه‌بندی مؤسسات قرآنی، آموزش و سنجش کارکنان دولت در حوزه قرآن، توسعه تبلیغات میدانی قرآنی اشاره کرد. 

امام‌جمعه زنجان گفت: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲، بسیاری از فعالیت‌های قرآنی محدود به تبلیغ و مسابقات قرآنی شده‌اند که با وجود صرف هزینه‌های زیاد و تبلیغات فراوان، نتیجه مثبتی در زمینه تولید محتوا و گسترش فرهنگ قرآنی نداشته‌اند.

رضا سلامت‌پناه در پاسخ به انتقادات مطرح‌شده، بر لزوم ایجاد حکمرانی منسجم در حوزه قرآن تأکید کرد و گفت: باید نقش هماهنگ‌کننده‌ای در سطح کل کشور برای تنظیم و نظارت بر فعالیت‌های قرآنی ایجاد شود و اعتبارات قرآنی باید زیر نظر شورای قرآنی تخصیص یابد تا بتوان برنامه‌ها را به‌ طور مؤثری اجرا کرد.

وی افزود: در صورتی که دستگاه‌ها اعتبارات قرآنی را طبق مصوبات اجرایی به درستی مصرف نکنند، باید سازمان بازرسی وارد عمل شود و بر ترک فعل و عدم تطابق دستگاه‌ها نظارت کند. 

در ادامه این برنامه، ولی یاراحمدی، فعال و پژوهشگر قرآنی نیز به مقاومت دستگاه‌ها در برابر برخی مصوبات اشاره کرد و گفت: بسیاری از اسناد بالادستی در زمینه قرآن به‌ طور کامل در عمل اجرایی نشده‌اند. مقاومت در برابر تغییرات و تحول‌ها در شورای توسعه فرهنگی قرآنی مشکلاتی را ایجاد کرده و لایه‌های هماهنگی کلان در دستگاه‌ها نتواسته‌اند به‌طور مؤثر به وظایف خود عمل کنند.

وی ادامه داد: یکی از پیشنهادات مهم مطرح‌شده در این برنامه، نیاز به تدوین یک نقشه راهبردی ملی برای فعالیت‌های قرآنی کشور بود. این نقشه باید شامل تقسیم کار ملی و هماهنگی دقیق بین دستگاه‌ها باشد تا فعالیت‌ها به‌طور هدفمند و منظم پیش رود و هیچ‌کدام از دستگاه‌ها از مسئولیت‌های خود غافل نشوند.

یارحمدی گفت: برنامه رادیویی «انعکاس» نشان داد که موازی‌کاری و عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها در امور قرآنی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش‌روی توسعه فعالیت‌های قرآنی در کشور است و تنها با ایجاد حکمرانی مؤثر و تدوین نقشه راهبردی ملی می‌توان این مشکلات را برطرف کرد و فعالیت‌های قرآنی را به سمت اهداف بلندمدت و پایدار سوق داد.

یادآور می‌شود، «انعکاس» به تهیه‌کنندگی فاطمه قاسم‌آبادی و اجرای جواد نصیری و مهدی احمدی، کاری از گروه جامعه، محافل و مسابقات رادیو قرآن است که سه‌شنبه‌ها حوالی ساعت 21 با محوریت معرفی، تبیین و تحلیل فعالیت‌های قرآنی كشور به‌روی آنتن این شبکه رادیویی می‌رود.

 

<div id="video-display-embed-code_3724226"><script type="text/JavaScript" src="https://iqna.ir/fa/news/play/embed/4258846/3724226?width=400&height=300"></script></div>
انتهای پیام