به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علم و صنعت ایران، این نشست به دلیل در پیش بودن اجلاس روسای دانشگاههای برتر ایران و روسیه در بهمنماه سال جاری و به منظور بحث و تبادل نظر پیرامون حضور هماهنگ و پرقدرت دانشگاههای صنعتی در این اجلاس حول محور کنسرسیوم ۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور برگزار شد.
در این نشست که با حضور دکتر یونسیان (رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران)، دکتر موسوی (رئیس دانشگاه صنعتی شریف)، دکتر رهایی (رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر) و مدیران بینالملل دانشگاههای شریف، صنعتی اصفهان و خواجه نصیرالدین طوسی و مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه علم و صنعت ایران و مدیران آن برگزار شد؛ ابتدا دکتر یونسیان (رئیس دانشگاه)، با تبریک اعیاد ماه رجب و خیرمقدم به مهمانان دانشگاه، دستور جلسه را تبیین کرد.
سپس دکتر گلشن خواص (مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه)، ضمن معرفی تاریخچه تشکیل و فعالیت کنسرسیوم UT۵، هدف از تشکیل این اتحادیه و امضای سند همکاری آن را همافزایی و گسترش همکاریهای هدفمند، بویژه در سطح بینالمللی اعلام کرد. وی در ادامه به بیان سوابق برگزاری اجلاس روسای دانشگاههای ایران و روسیه پرداخت و افزود: هفتمین نشست، اواخر بهمنماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
وی با طرح موضوعاتی که به طرف روسی برای اجلاس بعدی اعلام شده و با اشاره به زمینهها و چالشهای این همکاری، اصول همکاری دانشگاههای عضو UT۵ و مبانی توزیع مسئولیت موضوعات تخصصی بین دانشگاههای عضو را به شکل پیشنهادی، مطرح و تشریح کرد.
در ادامه نشست، اعضای حاضر پیرامون راهکارهای ارتباط سودمند با دانشگاههای روسیه و تعمیم الگوی ارتباط UT۵ در همکاری با روسیه به کشورهای دیگر، بحث و تبادل نظر کردند که تعریف چند پروژه بینالمللی، جلب مشارکت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، اطلاعرسانی اهداف و موضوعات اجلاس به بدنه دانشگاههای عضو، و تشکیل پردیس بینالملل کنسرسیوم UT۵ در کشورهای خارجی از جمله پیشنهادات و موضوعات مطرح شده بود.
در پایان جلسه مقرر شد نشست روسای دانشگاههای عضو کنسرسیوم پنج دانشگاه برتر صنعتی کشور، حداقل سالانه تشکیل و نشست بعدی، بهار ۱۴۰۳ در دانشگاه صنعتی اصفهان باشد. دانشگاههای صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شریف و علم و صنعت ایران، اعضای کنسرسیوم ۵ دانشگاه برتر صنعتی کشور (UT۵) را تشکیل میدهند.