شناسهٔ خبر: 70711405 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شناسایی هفت محوطه تاریخی در جزیره بوموسی

بوموسی - ایرنا - مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان گفت: هفت محوطه در جزیره بوموسی مربوط به اواخر دوره ساسانی تا اسلامی، واجد ارزش تاریخی شناخته شد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان، محمد محسنی روز چهارشنبه با اعلام این خبر افزود: این آثار نمایانگر اهمیت تاریخی، جغرافیایی و راهبردی جزیره بوموسی در دوره‌های گذشته بوده و نشان می‌دهد که این جزیره بخشی از شبکه تمدنی ایران در دوران گذشته و بیانگر حضور و حاکمیت ایران در خلیج‌فارس و جزایر بوده است.

وی با تاکید بر اینکه این آثار به دلیل ارزش خاص خود شایسته حفاظت و نگهداری هستند، اظهار کرد: محوطه‌های تاریخی جزیره بوموسی اثبات می‌کند که ایران از دیرباز برای حفاظت از خلیج‌فارس امکانات و زیرساخت‌هایی را در این جزیره ایجاد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هرمزگان عنوان کرد: همچنین این آثار سندی قوی در برابر ادعاهای غیرقانونی درباره خلیج‌فارس و جزایر بوموسی، تنب بزرگ و کوچک است.

محسنی تاکید کرد: داشته‌های تاریخی جزیره بوموسی به‌عنوان جاذبه غالب گردشگری می‌تواند به جذب گردشگر کمک شایانی کند.

بوموسی (ابوموسی) از جزایر ایران در خلیج‌فارس و از توابع شهرستان ابوموسی در استان هرمزگان است. مساحت این جزیره حدود ۱۲ کیلومتر مربع است.

فاصله بوموسی و جزایر تنب به دلیل عمق مناسب آب، تنها مسیر قابل کشتیرانی برای نفتکش‌های بزرگ است. بوموسی جنوبی‌ترین جزیره ایرانی خلیج فارس و نزدیک‌ترین آن‌ها به خط استوا است.

جزایر ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی در نزدیک‌ترین فاصله با تنگه راهبردی هرمز واقع شده‌اند که یکی از مهم‌ترین تنگه‌های بین‌المللی است و خلیج‌فارس را به دریای عمان و اقیانوس هند پیوند می‌دهد.

تاکنون بیش از ۳۷۵ اثر تاریخی و فرهنگی ملموس و ناملموس هرمزگان به ثبت ملی رسیده است.