شناسهٔ خبر: 70711371 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شهردار اصفهان: علائم حیاتی این کلانشهر در معرض خطر است

اصفهان- ایرنا- شهردار اصفهان گفت: علایم حیاتی این کلانشهر شامل هوا، آب و خاک بطور جدی در معرض خطر و آسیب قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی قاسم‌زاده روز یکشنبه در سی‌ و ششمین نشست کمیسیون حقوقی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران به میزبانی اصفهان افزود: در موضوع هوا، این کلانشهر آلوده‌ترین شهر ایران است، در مقوله آب، وضعیت خشکی مداوم زاینده‌رود خود را بخوبی نشان می‌دهد و در بحث فرونشست زمین نیز روز به روز شرایط بدتر می‌شود.

وی تاکید کرد: حال اصفهان خوب نیست و آینده این شهر تمدن‌ساز در معرض خطرات جدی قرار گرفته است.

شهردار اصفهان با تاکید براینکه حفظ علائم اولیه برای موجودات از از اصول نخستین عدالت محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: بر همین مبنا اعلام می‌کنیم که علایم حیاتی شهر ما در معرض خطر قرار دارد و باید برای حل آن راهکاری اندیشیده شود.

شهردار اصفهان: علائم حیاتی این کلانشهر در معرض خطر است

قاسم‌زاده با اشاره به اینکه «رویکرد تاب‌آوری» در این دیار در سرلوحه قرار گرفته است، اظهار داشت: تاب‌آوری به‌معنای بروز بهترین واکنش در سخت‌ترین شرایط است، اما این کافی نیست و ما بر تحقق عدالت برای اصفهان تاکید داریم.

وی اظهار کرد: اصفهان یک باغشهر دارای آب‌ و هوایی چهار فصل است و ۶ هزار هکتار فضای سبز اکولوژیک و ۳.۷ میلیون اصله درخت دارد که باید از آن بیشتر مراقبت کنیم.

شهردار اصفهان تصریح کرد: شبکه تسویه و بازچرخانی پساب این دیار برای آبیاری فضای سبز سال آینده تکمیل خواهد شد و اصفهان نخستین شهر کشور خواهد بود که از ۲ شبکه آب آشامیدنی و شبکه پساب برخوردار خواهد شد.

رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این نشست گفت: مباحث حقوقی نیازمند آموزش است و بویژه در شهرداری‌ها می توان این مقوله را برون سپاری کرد.

محمد نورصالحی ادامه داد: در انعقاد قراردادها در مدیریت شهری باید طوری پیش برویم ک حقوق همه طرف‌ها لحاظ و عدالت حکمفرما شود.

شهردار اصفهان: علائم حیاتی این کلانشهر در معرض خطر است

معاون قضایی رییس کل دادگستری استان اصفهان نیز گفت: آسیب‌ شناسی کمیسیون ماده ۳۸(معاملات شهرداری) نشانگر این است که تعداد بالای پرونده‌های مربوط به قراردادها سبب تاخیر در رسیدگی به آنها می‌شود که باید با اتخاذ ساز و کاری این چالش را رفع کنیم.

علی زارع افزود: شهرداری‌ها به بودجه دولتی متکی نیستند و برای تامین مالی خود به مشارکت با بخش خصوصی روی آمی آورند و با قراردادهایی مواجه می شوند که بار حقوقی دارد.

احسان متولیان، دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران نیز گفت: از آنجا که قراردادهای شهرداری‌ها در حوزه‌های گوناگون دارای اهمیت بالایی است لذا کسب نظرات همه ادارات کل حقوقی شهرداری کلانشهرها پیش از انعقاد قراردادها می‌تواند نتایج بهتری داشته باشد.

علی متولیان تصریح کرد: در امور حقوقی به حمایت ویژه قوه قضاییه نیاز داریم زیرا شهرداری‌ها نهادهای مظلومی هستند و برخی دستگاه‌ها بار مسوولیت‌ خود را بر دوش آنها می‌اندازند.

به گزارش ایرنا، سی‌ و ششمین نشست کمیسیون حقوقی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران به مدت ۲ روز با حضور مسوولات حقوقی آنها و با هدف هم افزایی و پیشبرد اهداف و بررسی بهترین راه‌ حل‌ها در انعقاد قراردادها در سالن همایش‌های هتل کوثر اصفهان برگزار می‌شود.

خشکسالی، فرونشست زمین و آلودگی هوا اصلی‌ترین چالش‌های دیار نصف جهان است.

ایران دارای ۱۹ کلانشهر است و شهرهای دارای بالای یک میلیون نفر جمعیت به این عنوان شناخته می‌شوند.