به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _چهارشنبه نوزدهم دی_ در سیوششمین نشست کمیسیون حقوقی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران با بیان اینکه موضوع نشست کمیسیون حقوقی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران پیرامون عدل و عدالت است، افزود: سه مرتبه از حیات برای هر صاحب حیات قائل هستیم که شامل «اصل حیات یا زنده بودن»، «زندگی و جریان زندگی» و «سرزندگی» است.
وی با بیان اینکه حداقل علائم حیاتی شهر اصفهان یعنی آب، خاک و هوا در معرض تهدید است، افزود: عِرق ملی داریم و به آینده شهر امیدوارم هستیم، اما واقعیات را نادیده نمیگیریم و آن را انکار نمیکنیم.
شهردار اصفهان با بیان اینکه این کلانشهر طی دو سال گذشته کمی بیش از ۱۰ روز هوای پاک داشته و از نظر هوا، جزو ناپاکترین شهرها است، تصریح کرد: تمدن شهر کنار زایندهرود شکل گرفته است و بنابر نظر تحلیلگران، اگر این محور تمدن احیا نشود، همانگونه که تدریجی شکل گرفته است، بهتدریج نیز از بین میرود.
قاسمزاده با اشاره به وضعیت خاک و چالش فرونشست در شهر اصفهان که بسیار جدی است، ادامه داد: سعی کردیم بهعنوان مدیریت شهری از مفهوم شهر تابآور کمک بگیریم و شهر را زنده نگه داریم.
وی تصریح کرد: معنای تابآوری، انجام بهترین رفتار در سختترین شرایط است و مفهوم آن تسلیم شدن، تحمل و صبوری، فرار از موقعیت، واکنش هیجانی و احساسی و شعاری نیست.
شهردار اصفهان گفت: اصفهان دارای هویت چندبُعدی تاریخی، فرهنگی، هنری و زیستمحیطی است که در این راستا ۶۰۰۰ هکتار فضای سبز اکولوژیک، از پیشینیان تحویل گرفتیم و شهر بالغبر سه میلیون درخت با عمر قدمت بالا دارد که گذشتگان آن را امانت به ما سپردند و ما امروز در شرایط سخت از فضای سبز اکولوژیک و درختان شهر نگهداری میکنیم.
قاسمزاده با تاکید بر اینکه امیدواریم زایندهرود دوباره زنده شود، گفت: به راهحلهای جبرانی برای جبران کمبود منابع آبی مورد نیاز بهمنظور آبیاری فضای سبز رسیدیم تا به آب زایندهرود برای حفظ فضای سبز اکولوژیک شهر نیاز نداشته باشیم، زیرا اقداماتی همچون احداث شبکه دوم آبرسانی را در دست انجام داریم و تا سال آینده شبکه آبهای خاکستری و پساب کامل میشود.
وی ادامه داد: کارهای بزرگی در کلانشهر اصفهان انجام شده است، اما حقوق شهر باید اعاده شود و کمک کنیم تا اصفهان که فقط متعلق به ما و ایران نیست و تمدنی در تاریخ بشر است، در معرض آسیب قرار نگیرد.
شهردار اصفهان تصریح کرد: پس از تلاش برای زندهنگهداشتن شهر، آماده کردن شهر برای زندگی باید مورد توجه باشد که در این راستا با انجام اقداماتی همچون نظافت، مدیریت پسماند و حملونقل عمومی، شهر را آماده زندگی میکنیم.
قاسمزاده با بیان اینکه شهر علاوهبر اینکه باید مناسب زندگی باشد، باید بهویژه برای مردمی همچون مردم اصفهان که سرزنده هستند و ویژگی آنها بذلهگویی و شوخطبعی است، سرزنده نیز باشد، تاکید کرد: شهر سرزنده نشانههایی دارد و ما سعی کردیم اصفهان را علاوهبر اینکه مناسب زندگی کردهایم، سرزنده نیز نگه داریم.
وی گفت: تعداد قراردادهای شهرداری اصفهان در حوزههای مختلف، بهصورت میانگین ۳۰۰۰ قرارداد است که از این تعداد ۳۰ قرارداد، معادل یک درصد به کمیسیون ماده ۳۸ میرود.