قدس؛ روزنامه معاریو به نقل از مسؤولی در ارتش رژیم صهیونیستی در این باره نوشت: «ترکیه با جاهطلبیهای امپریالیستی در حال حاضر برای ما اهمیت ویژهای دارد. این کشور دارای ۸۴ میلیون نفر جمعیت است و اقتصاد آن در رتبه ۱۷ جهان قرار دارد، اقتصادی که دارای ظرفیت تولید بسیار موثر است. نیروی دریایی بزرگی دارد. نیروی هوایی آن از نظر تعداد شبیه ماست اما از نظر کیفی ما برتری داریم. اما آن نیروی زمینی بزرگ و قدرتمندی دارد».
در سطح نیروی هوایی، ترکیه جنگندههای اف۱۵ را در اختیار دارد اما بسیاری از آنها تقریبا قدیمی هستند. با این حال، گزارش مذکور اشاره دارد که ترکیه توسعه جنگندههای ساخت داخل به نام «KAAN» را آغاز کرده است.
در این رابطه، یک مسؤول امنیتی در رژیم صهیونیستی به معاریو گفت ظاهر جنگنده جدید ترکیه شبیه اف۳۵ است اما از نسل چهارم است و به سطح قدیمیترین جنگندههای اف۱۶ در غرب هم نمیرسد.
وی افزود ترکیه صنعت دفاعی پیشرفتهای دارد و پهپادهایی که توسعه داده، سطح بالایی دارند و تفاوت زیادی با رقبای صهیونیستی یا غربی خود ندارد. اما فعلا از قابلیت توسعه و تولیدی که بخواهد فراتر از صنایع هواپیمایی در آمریکا، آلمان یا انگلیس باشد، برخوردار نیست.
در این گزارش آمده است ترکیه در حوزه پهپادها به یک قدرت تبدیل شده است تا جایی که پهپادهای «بیرقدار» را در تعداد بالا به کشورها عرضه میکند. ترکیه همچنین دارای ناوگانی از زیردریاییها و هواپیماهای هلیکوپتربر است که آن را به یک بازیگر تأثیرگذار در حوزه دریایی تبدیل میکند.
روزنامه معاریو نوشت ترکیه موشک بالستیک «تایفون» را با برد ۶۰۰ کیلومتر توسعه داده است و قصد دارد نسخه آن تا ۱۰۰۰ کیلومتر را منتشر کند. در مقابل، اسرائیل موشکهایی با برد ۱۵۰۰ کیلومتر و زیردریاییهای مجهز به موشکهای دوربرد دارد.
این گزارش معاریو در حالی منتشر شده که در گزارشی که اخیرا توسط یک کمیته نظامی ارشد صهیونیستی منتشر شده، تاکید شده است که ترکیه به یک تهدید امنیتی تبدیل شده است که باید در آمادهسازی سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی برای سالهای آینده مورد توجه قرار گیرد.
در این گزارش تأکید شده است تقویت قدرت نظامی ترکیه، تهدید بزرگی بر رژیم صهیونیستی است. توسعهطلبی ترکیه در سوریه و دیگر مناطق نفوذ، میطلبد که رژیم صهیونیستی برای مقابله با این تهدید روزافزون، در آمادگی امنیتی جامع به سر ببرد.
از رژیم صهیونیستی خواسته شده است برای مقابله نظامی احتمالی با ترکیه که رویای احیای امپراتوری عثمانی را در سر میپروراند، آماده شود و در یک دوره پنج ساله بودجه نظامی خود را سالانه تا چهار میلیارد دلار افزایش دهد، زیرا ائتلاف ترکیه و سوریه ممکن است تهدیدی بزرگتر از تهدید ایران برای منافع تلآویو باشد.
در همین راستا، دفتر نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد: «منطقه شاهد تغییر ریشهای است». در این بیانیه آمده است: «ما سالهاست که میدانیم ایران بزرگترین تهدید برای ماست، اما امروز شاهد ورود نیروهای دیگر به میدان هستیم.»
کمیته ناگل در سال ۲۰۲۳ برای ارائه توصیهها درباره تهدیدهای احتمالی به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی با عضویت کارشناسان نظامی و امنیتی برجسته تشکیل شد.
این گزارش به طور عمیق به نیازهای بودجه نظامی رژیم صهیونیستی، از جمله حوزههای تهیه و تولید، گسترش طیف تسلیحات و سامانههای پدافند هوایی، بهبود آمادگیها برای مانورهای زمینی و برتری دریایی و روشهای سازمانی جدید پرداخته است و بر این عقیده است که نفوذ فزاینده ترکیه در حوادث سوریه، همراه با خصومت فزاینده دولت «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با رژیم صهیونیستی، ممکن است چالش جدیدی ایجاد کند.
در این گزارش که با نظارت ژنرال «یاکوب ناگل» رئیس سابق شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و رئیس کمیته نظامی «ناگل» تدوین شده است، آمده است: «نباید منبعی را که شورشگران و رهبران آنها از آنجا آمدهاند، فراموش کنیم. به همین دلیل باید این احتیاط را در نظر بگیریم که اسرائیل ممکن است خودش را در برابر تهدید جدیدی در سوریه بیابد که به مراتب خطرناکتر از تهدید قبلی باشد.»