شناسهٔ خبر: 70710671 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

اوزان وزنه‌برداری تغییر کرده؛

انوشیروانی: ۲۵ میلیارد بدهی داریم؛ منتظر پاسخ نصیرشلال هستیم انوشیروانی: ۲۵ میلیارد بدهی داریم؛ منتظر پاسخ نصیرشلال هستیم

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری گفت: منتظر پاسخ نواب نصیرشلال درباره ادامه هم‌کاری با تیم ملی هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی دانا؛ سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه‌برداری در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: درباره سالن ایرانیان قراردادی قبل از ۱۴۰۱ بسته شده که ۵ ساله بوده. قرارداد زمان ما تمام شده، اما پیمانکار مدعی شده که کارهای اضافه‌ای در سالن انجام داده که قرار بوده تعهدات درباره آن انجام شود. همچنین در دوران کرونا، سالن بسته شده و پیمانکار ضرر کرده. با تایید کارهای اضافه و هزینه‌ها و انجام نشدن تعهدات، ۲۵ میلیارد جریمه شدیم که تا الان ۹ میلیارد پرداخت شده. قرار شده طی این چند روز دیگری از این بدهی پرداخت شود و مابقی در ۲ قسط دیگر انجام شود و به پایان برسد. مبلغ کل بدهی از مبلغ اصلی فراتر بود و جریمه نیز وجود داشت، اما پیمانکار آن را گذشت کرد.

وی در ادامه بیان داشت: قرارداد ۵ ساله و تاریخ شروع و پایان مشخص بوده. حتی زمان ما چند برنامه در سالن انجام شد اما شرایط منجر به قطع همکاری شد. جزییات قرارداد مشخص است. پیمانکار ادعاهای خود را به دادگاه برد و اینها مورد تایید قرار گرفت. یک پروسه بیش از یک ساله برای ابلاغ بود که اجرا شود.

انوشیروانی پیرامون بحث کمیته فنی عنوان داشت: همه نفرات در کنار ما از نفرات شاخص وزنه‌برداری هستند. برنامه‌ریزی در هیئت رئیسه و کمیته فنی انجام شد و به خوبی جلو می‌رود. در ابتدا نگرانی بابت آینده وجود داشت، اما با برنامه کادر فنی منتج به نتایج اخیر شد که چشمگیر و خوب بود. البته به آن شرایط مد نظر خودم نرسیده‌ایم اما در این برهه کوتاه تیم‌های کشورمان روند خوبی را طی کرده‌اند و فدراسیون برنامه‌های خود را با سرعت طی خواهد کرد.

وی راجع به موضوع استعدادیابی فدراسیون گفت: سعی کردیم تیم‌های استانی در لیگ‌های رده‌های پایه حضور داشته باشند تا در یک شرایط حرفه‌ای قرار بگیرند. همچنین رویدادهای پایه به طور مرتب در حال برگزاری است و مربیان استان‌های مختلف شرکت می‌کنند. در واقع به مربیان استان‌ها فضای دیده شدن را ایجاد می‌کنیم. ما رویدادهای منطقه‌ای را در رده‌های پایه به صورت آکادمیک برگزار کردیم و به شکل خوبی انجام شد و مربیان در آن حضور پیدا کردند. حتی کارگاه‌های دانش افزایی داشتیم. ما سعی کردیم از این مربیان در کادر فنی تیم‌های ملی پایه به صورت مقطعی استفاده کنیم و به آنها فضا بدهیم. ما همچنین مربیان برتر در سطح کشور را معرفی می‌کنیم و به آنها حقوق ماهیانه می‌دهیم. این تعداد مصوب شده که افزایش پیدا کند تا ایجاد انگیزه شود.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری درباره تیم زنان تأکید داشت: بانوان برای ما به اندازه مردان مهم هستند. در ابتدا با نفراتی مواجه شدیم که پایه وزنه‌برداری را نداشتند، بر همین اساس یک تغییر نسل را در بخش بانوان ایجاد کردیم و این یک ریسک بزرگ بود، چرا که نگاهمان به بازی‌های آسیایی و المپیک بود. الان به یک نسل خیلی خوب رسیده‌ایم که نفرات مستعدی وجود دارند. این برنامه‌ریزی را داریم که در رده بزرگسالان با همین بچه‌ها جلو برویم.

وی در مورد شایعه عدم ادامه هم‌کاری نواب نصیرشلال با تیم ملی وزنه‌برداری گفت: نصیرشلال الان مسافرت است. خودشان پاسخ بدهند بهتر است. موضع قطعی از طرف او اعلام نشده. در این ۲ سال زحمات زیادی کشید و خودمان اشتیاق داریم ادامه همکاری دهد. تصمیم او هر چیزی باشد ما انجام می‌دهیم. 

انوشیروانی در رابطه با پرحاشیه بودن اعزام‌های اخیر وزنه‌برداری تصریح داشت: این مسائل در کارهای بزرگ، گستره بیشتری دارد. در این اتفاقات دوستان دیگر هم دلیل تقصیر بودند اما فدراسیون هم مقصر بود. کادرفنی نیز تقصیراتی داشت. از این به بعد فدراسیون حتما حواسش است که چنین اتفاقاتی رخ ندهد.

وی در خصوص تغییر اوزان جهانی وزنه‌برداری بیان داشت: تغییر اوزان در جریان کنگره جهانی انجام شده و به ۸ وزن کاهش یافته. شاید روی تیم ما به لحاظ کمی تاثیر بگذارد، اما به لحاظ وزنی خیلی تاثیرگذار نیست. ضمن اینکه وزنه‌برداران باید خودشان را با شرایط جدید وفق بدهند. یک وزن که ما شانس داشتیم (۱۰۲ کیلوگرم) کم شد اما به نظرم ۷۸ کیلوگرم، ۸۸ کیلوگرم، ۹۸ کیلوگرم، ۱۱۰ کیلوگرم و فوق سنگین باید برنامه‌ریزی کنیم که به نتیجه برسیم.

رئیس فدراسیون وزنه‌برداری پیرامون بحث خروج ۱۰۰ هزار دلار از ایران با مهر این فدراسیون گفت: ماجرای نامه مربوط به خروج ۱۰۰ هزار دلار از ایران را خودمان از رسانه‌ها شنیده‌ایم. هیچ‌کس به ما حرفی نزده، کسی از ما گزارشی نخواسته و هیچ نهاد قضایی با ما تماس نگرفته. احتمالاً اشتباهی از سوی مامور فرودگاه شده و از قرار معلوم فدراسیون بدن‌سازی و پرورش‌اندام را با ما اشتباه گرفته‌اند. من هرگونه اتفاقی را تکذیب می‌کنم، ما همین که برای اعزام‌های خودمان ارز پیدا کنیم، کافی است.

وی درباره بودجه فدراسیون عنوان داشت: در این یکی دو سال رشد بودجه داشته‌ایم. البته فدراسیون درآمدزا شده است. نگاه مان این است که که خودمان این درآمدزایی را افزایش بدهیم. همچنین چند برند مختلف را کنار خودمان داشته‌ایم. جهش خوبی هم در کمک‌های وزارت و کمیته بوده است. فکر می‌کنم رشد چشمگیری در درآمدها داشته‌ایم. وقتی نمایندگان در مجلس تصمیم می‌گیرند در خصوص بودجه سال آینده، یک بند به دولت تکلیف شده است که اگر خزانه‌داری کشور آن شرکت‌ها به تعهدات خود عمل نکند، می‌تواند مستقیماً از حساب آنها برداشت کند. ما روی این پول که 50 میلیارد بوده، حساب ویژه‌ای باز کرده بودیم، اما تا امروز تخصیص نیافته است. وزارت ورزش پیگیر این بودجه است. باید این را بگویم که ورزش چیزی نیست که با اولویت به آن نگاه نشود. فکر می‌کنم دولت و مجلس انگیزه کمک به ورزش را دارند، اما این پول باید تخصیص پیدا کند. در واقع در تخصیص باید ورزش در اولویت قرار بگیرد.

انوشیروانی در رابطه با وضعیت میرمصطفی جوادی و افت او و همچنین برنامه فدراسیون برای افزایش رکوردهای علیرضا یوسفی در پاسخ به دانا گفت: این اتفاقات خوب که حاصل تلاش تیمی بود، منجر به نتیجه خوب در جهانی بحرین شد. ما باید این روند را حفظ کرده و رو به رشد کنیم. ما همه شرایط را برای یوسفی فراهم می‌کنیم تا به هدفش برسد. ضمن اینکه روند رو به رشد داوودی هم وجود دارد و شاید اگر وزنه اولش خراب نمی‌شد، او شانس کسب طلا را داشت. ما پیش‌بینی می‌کردیم که نفرات جوان تحت استرس قرار بگیرند و به آنها امیدوار هستیم که نتایج خوبی بگیرند. هدف ما بازی‌های آسیایی است. درباره جوادی هم او مصدوم بود و این شرایط جلوی تمرینات خوبش را گرفت. ما پیگیر مصدومیت او هستیم و می‌خواهیم برطرف کنیم تا تمریناتش را به خوبی پیگیری کند. جوادی ظرفیت خوبی را دارد و می‌تواند به دوران خوب گذشته بازگردد.

انوشیروانی گفت: باید قبول کنیم که اگر زیرساخت نباشد، نمی‌توان برنامه‌ها را به خوبی اجرا کرد. ساخت و ساز وظیفه ما نیست، اما کمبود فضا ما را اذیت می‌کند. شرایط قبلی مناسب اردوی نونهالان هم نبود. این ساخت و سازها نیز بدون کمک مالی وزارت ورزش بوده و ما سعی کردیم شأن رشته وزنه‌برداری را بالا ببریم. این ضعف ورزش ماست که فضای حرفه‌ای برای ورزش کم است. وزیر منظورش این بوده که فدراسیون‌ها تمرکز بیشتری روی نتایج داشته باشند، نه اینکه به طور کامل کاری به زیرساخت‌ها نداشته باشند.

وی درباره اینکه گفته می‌شود پایه نفرات تیم ملی کنونی در سال‌های قبل از او بوده است، گفت: شما به چند سال قبل برگردید که تیم‌های ما چه وضعیتی داشتند و چه نتایجی گرفتند. به جز داوودی، بقیه نفرات حتی چند سال قبل در مسابقات کشوری هم نبودند و حضورشان از دوره ما بود. فدراسیون ما آن نسلی که از قبل حضور داشت را حفظ کرد و کمک کردیم. دوستان قبلی در فدراسیون هم زحمت کشیدند، اما این نسل فعلی بیشترشان مربوط به یکی دو سال اخیر می‌شود.

حسین توکلی در نشست خبری فدراسیون وزنه‌برداری در مورد تعیین تکلیف همکاری‌اش با پارالمپیک عنوان داشت: موفقیت‌های پارا با تمام روزهای خوب و بد تمام شد. قرارداد من هم تا پارالمپیک پاریس بود. دو جلسه هم رفتیم و به جمع بندی نرسیدیم. به هر حال اگر ما را می‌خواهند باید صدا می‌کردند که بیاییم و حرف بزنیم اما هر بار برای کار دیگر من را خواستند.

او ادامه داد: من نباید دنبال این بدوم که قراردادم را تمدید کنند. درباره حضورم در وزنه‌برداری هم بالاخره اینجا خانه ماست و هر کاری از دستمان بر بیاید انجام می‌دهیم و کنار این فدراسیون هستیم و نباید پرچم آن بیفتد.

توکلی همچنین درباره اینکه قرار است سرمربی تیم ملی شود یا خیر؟ تاکید داشت: ما کارگر هستیم و خیلی دنبال جایگاه نیستیم. من بعد از ۱۵ سال نباید زور بزنم که خودم را ثابت کنم.

توکلی در مورد جلسه کمیته فنی هم گفت: انوشیروانی هوشمندانه کار می‌کند. در عین حال که به پیشکسوتان احترام می‌گذارد از مشورت آنها استفاده می‌کند. در کمیته فنی راجع به موضوعات مختلف بحث می‌شود. در این جلسه هم در مورد مسائل بعد قهرمانی جهان صحبت کردیم.