شناسهٔ خبر: 70710228 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

نماینده فلسطین: ناتوانی واشنگتن در اجرای تصمیم آتش‌بس «مضحک» است

نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد عجز و ناتوانی آمریکا در یافتن راهکارهایی برای اجرای آتش‌بس در نوار غزه با نزدیکترین متحدانش را «مضحک» خواند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل تصریح کرد، ایالات متحده نمی‌تواند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در مورد توافق آتش‌بس سه مرحله‌ای در غزه را اجرا کند و این امر قابل دفاع کردن نیست.

بر اساس گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وی در ادامه افزود، در صورتی که آمریکا با تمام توان خود نتواند راه‌هایی برای اجرای تصمیم خود (برقراری آتش‌بس در نوار غزه) با نزدیکترین متحدانش در منطقه غرب آسیا بیابد، این واقعاً مضحک است.

ریاض منصور همچنین خاطرنشان کرد: بنابراین هنگامی که آنها ابتکارعمل را برای اتخاذ چنین تصمیمی به دست گرفته‌اند، باید راه‌هایی را برای اجرای آن بیابند.

وی اظهار کرد: ما نیازمند توقف این جنگ هستیم و به تلاش خود در شورای امنیت برای صدور قطعنامه‌ای تحت فصل هفتم که خواستار برقراری آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط است، ادامه خواهیم داد.

وی در خصوص پرونده مربوط به آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت، کاملاً واضح است که در مجمع عمومی در راستای دفاع از آنروا حمایت فوق‌العاده‌ای وجود دارد و مأموریت این آژانس یک مأموریت محول‌شده از سوی مجمع عمومی است.

نماینده فلسطین در سازمان ملل ادامه داد، هیچ کشوری نمی‌تواند مأموریت آژانس آنروا را تغییر دهد. این یک مأموریت از سوی مجمع عمومی است و آنروا باید به اجرای وظایف خود ادامه دهد.

ریاض منصور همچنین عنوان داشت، مأموریت آژانس آنروا باید تا زمانی ادامه یابد که موضوع آوارگان فلسطینی بر اساس قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل حل و فصل شود.

پیش از این «لوئیس واتریج» مسؤول ارشد آژانس «آنروا» هشدار داده که در صورت توقف همکاری رژیم صهیونیستی با این آژانس، نظم اجتماعی در غزه فرو می‌پاشد.

وی ادامه داد، دو قانون پیشنهادی پارلمان رژیم صهیونیستی که همکاری با آنروا را ممنوع و این سازمان را «نهادی تروریستی» اعلام کرده، شرایط را برای فعالیت این آژانس در غزه غیرممکن خواهد کرد.

مسؤولان حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر و قطر، ماه‌هاست که برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه در حال انجام مذاکرات فشرده هستند اما تا این لحظه نتیجه‌ای نداشته است.

روز سه‌شنبه جنبش حماس بار دیگر بر شروط خود برای هرگونه توافق بر سر آزادی اسرای صهیونیستی تأکید و اعلام کرد این امر تنها با توقف کامل حملات رژیم صهیونیستی در غزه ممکن است و اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که گفت در صورت عدم آزادی اسرای صهیونیستی تا زمان مراسم تحلیف او در ۲۰ ژانویه «درهای جهنم چهار طاق باز خواهد شد»، شتاب‌زده است.

جنبش حماس از دولت فعلی آمریکا که در آستانه پایان دوره خود است، خواست قبل از اتمام دوره خود، تمام تلاش خود را برای دستیابی به توافق به کار گیرد.

بسیاری در منطقه در حال حاضر تحلیف ترامپ را ضرب‌الاجل غیررسمی برای این توافق می‌دانند اما با نزدیک شدن به تاریخ آمدن ترامپ به کاخ سفید، رژیم صهیونیستی و حماس همدیگر را به مانع‌تراشی در برابر هرگونه تلاش برای دستیابی به توافق متهم می‌کنند. حماس آزادی اسرای صهیونیستی در نزد خود را به موافقت تل‌آویو با پایان دادن به جنگ و خروج کامل ارتش اشغالگر از غزه مشروط کرده است و رژیم صهیونیستی هم تهدید می‌کند تا زمان به اصطلاح نابودی حماس و آزادی تمامی اسرا دست از این جنگ نمی‌کشد.

از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۶۰ روز می‌گذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بی‌آبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان می‌دهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بین‌المللی اعلام کرد هیچ خانه‌ای در نوار غزه نیست که از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به ساده‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.

طبق آخرین آمار وزارت بهداشت فلسطین در غزه، تعداد کل شهدای جنگ غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا امروز به ۴۵ هزار و ۸۸۵ تن و شمار زخمی‌ها به ۱۰۹ هزار و ۱۹۶ تن افزایش یافته است.