شناسهٔ خبر: 70710172 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

انزوای اجتماعی ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را بالا م... -

اقتصاد ایران: شنیده‌اید که می‌گویند تنهایی سیستم ایمنی افراد را ضعیف می‌کند. این موضوع صحت دارد و به تازگی تحقیقی جدید مهر تأیید به این فرضیه زد.

صاحب‌خبر -

  

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شهروند، یک مطالعه جدید نشان داد داشتن یک زندگی اجتماعی فعال می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کرده و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

برای این مطالعه، محققان پروتئین‌های موجود در نمونه‌های خون بیش از ٤٢هزار نفر در سنین ۴۰ تا ۶۹ سال را تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها در این مطالعه ۱۷۵ پروتئین خون را شناسایی کردند که به انزوای اجتماعی مرتبط بودند و همچنین ۲۶ پروتئین را شناسایی کردند که با تنهایی ارتباط دارند.

طبق نظر محققان، بسیاری از این پروتئین‌ها در پاسخ به بیماری تولید می‌شوند، مانند التهاب، عفونت‌های ویروسی، واکنش‌های ایمنی و بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت. پروتئین‌های موجود در این نمونه‌ها سپس با سطوح گزارش‌شده انزوا و تنهایی خود افراد و وضعیت کلی سلامتی آن‌ها مقایسه شد.


محققان پنج پروتئین خاص را شناسایی کردند که به‌طور مشخص در نتیجه تنهایی در سطوح بالا ظاهر می‌شوند. یکی از این پنج پروتئین در تنظیم هورمون‌های مرتبط با استرس و همچنین هورمون اکسی‌توسین معروف به هورمون عشق نقش دارد. سطوح بالای برخی از این پروتئین‌ها با افزایش خطر مرگ زودهنگام، بیماری قلبی، زوال عقل و سکته مغزی مرتبط بود.

محققان همچنین دریافتند که این پروتئین در اندازه برخی از مناطق مغز نقش دارد که شامل اینسولا (منطقه‌ای در مغز که برای درک محیط و حس‌های ما از دنیای اطراف اهمیت دارد) و کادیات چپ (منطقه‌ای که در پردازش‌های احساسی، پاداش و تعاملات اجتماعی نقش دارد) است. پروتئین‌های شناسایی شده سرنخ‌هایی از زیست‌شناسی را روشن کردند که نتیجه آن کشف اهمیت روابط اجتماعی در حفظ سلامت است.  

برچسب‌ها: