محمدعلی نبیپور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه رفتار مجموعه دولت باید سبب ایجاد اعتماد و آرامش در جامعه شده و در بازه بلندمدت باید بر روی این موضوع کار شود، اظهار کرد: برخی منظور از وفاق را ایجاد دولت اشتراکی یا سهیم کردن مخالفین در دولت میدانند که از نظر من این مفهوم درستی از وفاق نیست. البته این هم درست نیست که مخالفین را به حاشیه برانیم. شعار وفاق یک ضرورت در جامعه است، زیرا ۵۰ درصد از جامعه ما به نوعی قهر کردند و ما باید در مرحله اول اعتماد آن ۵۰ درصد از جامعه را جلب و سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در اینکه منتقدین دولت باید همکاری کنند تا این مجموعه ۵۰ درصدی به میدان بیایند، هیچ تردیدی وجود ندارد. وفاق برای افزایش سرمایه اجتماعی است. باید سرمایه اجتماعی را گسترده و عمیقتر کرده تا بتوانیم نفوذ و اعتماد مردم را جلب کنیم. برای موفقیت دولت در حوزه ایجاد وفاق دو نکته بسیار اثرگذار است، ابتدا اینکه دولت و مخصوصا رئیسجمهور شفاف و راحت با مردم صحبت میکنند. آقای پزشکیان خیلی از مسائل را تشریح کردند، بدون اینکه دولتهای قبل را مقصر اعلام کنند.
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه اگر دست به دست هم دهیم تا بحرانهای اقتصادی مانند ناترازی پشت سر بگذاریم، سرمایه اجتماعی تقویت خواهد شد، گفت: حتما اگر بحرانها تشدید و تعمیق پیدا کند، دولت با مشکلات جدیتری روبهرو خواهد شد و امیدوارم همه دلسوزان نظام برای ایجاد وفاق پای کار آیند؛ این اتفاق نظر برای توسعه جامعه باید شکل گیرد.
نبیپور بیان کرد: ما گفتمانسازی درستی نداشتیم، اگر هر دولتی گفتمان خود را درست جا بیندازد و از جنبه شعاری آن را خارج کند و کنشگران دولت آن را تبیین کنند، اتفاق بهتری رخ میدهد که در اینجا نقش رسانه و دانشگاه بیبدیل است. گفتمانسازی بین نخبگان بسیار میتواند تاثیرگذار باشد. متاسفانه ما در سطح جامعه دعوای نخبگانی داریم که لطمات زیادی به کشور وارد کرده است. تا اتفاق نظر وجود نداشته باشد نمیتوان به توسعه دست پیدا کرد.
وی با بیان اینکه سمنها میتوانند نقشی اساسی در تقویت رابطه دولت با مردم ایفا کنند، اظهار کرد: سیستم ما حمایت لازم از سمنها را نداشته و حتی به نوعی آن را تعطیل کرده بود. اکنون تاکید بر این داریم که بتوانیم رابطه نزدیکتر ایجاد کنیم. یکی از اقدامات انجامشده، تشکیل مجامع مشورتی است که آییننامه تدوین شده و ابلاغ میکنیم.
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: نوع نگاه این دولت در مواجهه با سمنها و تشکلها محدودسازی و حذف نیست بلکه استفاده و بهرهگیری از پتانسیل آنان است؛ به خصوص آقای مظفری، استاندار خراسان رضوی تاکید دارد نقطه نظرات این افراد در حوزههای مختلف را دریافت کنیم. تشکیل اتاق فکر و اندیشهورز در قالب همین بحث بود و میخواهیم در حوزههای مختلف این موضوع را توسعه دهیم.
نبیپور با نفی نگاه امنیتی به سمنها و تشکلها افزود: نوع نگاهی که مخصوصا به سمنها در قبل وجود داشت را به هیچوجه قبول نداریم، نباید نگاه امنیتی به سمنها داشته باشیم زیرا این نگاه آسیبزا است. حتما طرز مواجهه ما بیشتر مشارکتجویانه و استفاده از پتانسیل این نهادها خواهد بود و به همین دلیل تاکید داریم از سمنها در حوزههای مختلف استفاده و آنها را مردمیسازی کنیم.
وی همچنین با اشاره به نقش احزاب در توسعه سیاسی، عنوان کرد: ما نمیتوانیم به احزاب سروسامان دهیم زیرا در کشور ما این انتقاد میشود که اکثر کارها شکلی است و احزاب نیز از این موضوع مستثنی نیست. بیشترین احزاب را فکر میکنم ایران دارد و متاسفانه اکثرا قائم به شخص است. نقشی که احزاب در کشورهای توسعهیافته دارند، در ایران وجود ندارد. در تاریخ تحزب در ایران شاید تشکیلاتیترین حزب، توده بوده است و بعد از آن حزبی نداشتهایم که نقشی داشته باشند.
انتهای پیام