به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان از بازدید تخصصی مدیرکل سازمان زمین شناسی جنوب کشور از بستر تلاب شرم درنگ بخش زیلای شهرستان مارگون خبر داد.
عبدال دیانتی نسب گفت: تالاب شرم درنگ بخش زیلایی شهرستان مارگون، پایین دست تالاب مور زرد قرار دارد و آب این تالاب از سرریز تالاب مور زرد تامین میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: با شروع فصل تابستان و کاهش دبی آب، رفته رفته از سرریز آب تالاب مور زرد کاسته میشود وبه جایی میرسد که نهایتا آب سرریز قطع میگردد.
وی گفت: قطع شدن آب بالا دست تالاب از یک طرف و حفرههای عظیم بوجود آمده در بستر تالاب که اهالی محل گفتهاند بعداز زلزله چند سال اخیر سی سخت پدید آمدهاند از طرف دیگر، باعث شدهاند که آب باقیمانده در تالاب فرو رود و این تالاب در اواخر فصل تابستان خشک شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد تیم کارشناسی اداره کل محیط زیست استان با هدایت دکتر مسعود حاتمی مسئول دبیرخانه تالابهای کشور و مسئول تالابهای استان طی چندین مرحله از محل بازدید داشتند و پس از تهیه گزارش و ارسال به سازمان محیط زیست، جلسات و مکاتبات متعددی در این خصوص انجام دادند.
دیانتی نسب تصریح کرد: از آنجایی که یکی از اولویتهای مهم استان مدیریت تالابها بخصوص، پیگری در خصوص ارایه راهکار در جهت جلوگیری وقوع خشک شدن تالاب شرنگ درنگ بود از طریق مکاتبات صورت گرفته با سازمان حفاظت محیط زیست پیگیریهای مکرری صورت گرفت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت:، چون موضوع یک موضوع تخصصی و زمین شناسی بود فلذا سازمان محیط زیست متناسب با مکاتبات و گزارشهای ارسالی استان از سازمان زمین شناسی ارایه رهنمود و راهکار خواست.
دیانتی نسب تصریح کرد: به دنبال درخواست استان از سازمان و درخواست سازمان مرکزی از سازمان زمین شناسی بعد از برگزاری چندین جلسه مجازی و بررسی کارشناسی، نهایتا" صبح دیروز دکتر یوسفی مدیرکل سازمان زمین شناسی جنوب کشور به منظور بررسی دلایل ایجاد حفرهها و در نتیجه خشک شدن تالاب، بیان علت و همچنین ارایه راهکار از بستر خشک شده تالاب بازید نموده و به زودی راهکاری اجرایی جهت جلوگیری از وقوع این پدیده ارایه خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ضمن تشکر از پیگیریهای مسئول دبیرخانه تالابهای کشور و استان گفت: امیدواریم که به زودی با ارائه راهکارهای علمی و عملیاتی شاهد رفع مشکل فرو رفت آب در این تالاب باشیم.
گفتنی است کهگیلویه وبویراحمد دارای ۴ تالاب است که تالاب برم الوان در شهرستان بهمئی در کنوانسیون رامسر ثبت بین المللی شده، پرونده دو تالاب شرم درنگ و مور زرد در دبیرخانه کنوانسیون رامسر در حل داوری و ثبت شدناند و تالاب کوه گل نیز ثبت ملی شده است.