شناسهٔ خبر: 70707909 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وزیر علوم:

حفظ نخبگان و ایجاد رضایتمندی برای آنان از اولویت‌های وزارت علوم است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با برگزیدگان المپیادهای علمی بر برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداشت نخبگان تأکید کرد و گفت: باید عوامل مهاجرت نخبگان را کاهش دهیم تا آن‌ها در کشور بمانند و به پیشرفت ایران کمک کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، حسین سیمایی در نشست با برگزیدگان المپیادهای علمی با اشاره به اهمیت سرمایه‌های انسانی کشور اظهار کرد: کشور ما با داشتن استعدادهای برتر و نخبگان علمی، گنجینه‌ای ارزشمند در اختیار دارد که موجب افتخار در سطح بین‌المللی است، وظیفه ما این است که عواملی که موجب مهاجرت نخبگان می‌شود را کاهش دهیم تا آنان در کشور بمانند و به پیشرفت ایران کمک کنند.

وی افزود: مهاجرت نخبگان نباید به یک پدیده فراگیر تبدیل شود و باید تلاش کنیم که اگر افراد به‌دلایل شخصی تصمیم به مهاجرت گرفتند، ارتباط خود را با ایران حفظ کنند و در آینده برای کشور مثمر ثمر باشند.

وزیر علوم خطاب به نخبگان علمی بیان کرد: شما که از سد المپیادهای علمی عبور کرده‌اید، نباید به رشته تخصصی خود محدود شوید. آشنایی با علوم بین‌رشته‌ای و اطلاعات جامع در زمینه‌های مختلف می‌تواند شما را به نخبگانی چندبعدی تبدیل کند، همچنین دانشجویان باید با تاریخ، فرهنگ و مشاهیر علمی و فرهنگی کشور آشنا باشند و به هویت اجتماعی خود افتخار کنند.

سیمای صراف تاکید کرد: این نشست‌ها باید به‌صورت منظم و سالانه برگزار شود تا بتوانیم در فضایی گسترده‌تر، مشکلات و پیشنهادات نخبگان را بشنویم و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

ایجاد شبکه ملی نخبگان کشور

رضا محمدی، سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این نشست اظهار کرد: نخبگان علمی از سرمایه‌های ارزشمند جمهوری اسلامی ایران هستند و باید از ظرفیت آنان در حوزه‌های فناوری و علمی بهره‌برداری شود، به همین منظور ایجاد یک شبکه ملی نخبگانی بر بستر پلتفرم‌های مجازی ضروری است تا این افراد بتوانند ارتباط مؤثری با یکدیگر و با مراکز علمی کشور داشته باشند.

وی به آمار پذیرش برگزیدگان المپیادی در سال جاری اشاره می‌کند و می‌گوید: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۱۸۰ نفر از برگزیدگان المپیادی از طریق پذیرش با آزمون و ۶۷ نفر بدون آزمون به مؤسسات آموزش عالی و دانشگاه‌های کشور معرفی شده‌است.

در این نشست که در فضایی صمیمانه برگزار شده است، برگزیدگان المپیادهای علمی نقطه نظرات، پیشنهادات و مشکلات خود را با وزیر علوم و مسئولان مربوطه در میان گذاشته‌اند. این گفت‌وگوها زمینه‌ساز تصمیمات مهمی در راستای حمایت از نخبگان خواهد است.