به گزارش ایلنا، رضا عباسی، کارگردان این مستند گفت: ساخت مستند درباره دکتر سید محمود مرعشی نجفی، فعالیت هنری جذاب و در عین حال عمیق بود. او نهتنها متولی کتابخانه آیتالله العظمی مرعشی نجفی (ره)، بلکه نمادی از تلاش مستمر برای حفظ میراث علمی و معنوی شیعه است. در حقیقت تلاش اصلی ما در فیلم، بیان کامل و دقیق ابعاد شخصیتی و فعالیتهای بیوقفه او در قالب مستند بود. لذا سعی کردم بهگونهای داستان زندگی ایشان را روایت کنم که علاوه بر معرفی وی، تأثیر تلاشهایش بر جامعه علمی و فرهنگی نیز به تصویر کشیده شود.
او اضافه کرد: یکی از مهمترین انگیزههایم در ساخت این فیلم، به تصویر کشیدن فعالیتهای دکتر مرعشی نجفی درباره حفظ و احیای نسخههای خطی و کمیاب بود. کتابخانه آیتالله العظمی مرعشی نجفی، که با تلاشهای پدر بزرگوارشان بنا شده، امروز تحت مدیریت وی، به یک مرکز علمی و پژوهشی بینالمللی تبدیل شده است. این تلاشها برای نگهبانی از میراث علمی و معنوی عالم تشیع، الگویی برای نسلهای آینده است.
عباسی با اشاره به جذابیت زندگی و سلوک سید محمود مرعشی نجفی، اظهار کرد: برای من، شیوه مدیریت و دیدگاه آیندهنگرانه او بسیار الهامبخش بود. اینکه چگونه توانسته است این گنجینه عظیم را در برابر آسیبهای مختلف حفظ کند؛ همچنین نقشی که در مشاوره و راهنمایی محققان ایفا میکند، جنبهای از زندگی اوست که جذابیت ویژهای دارد.
کارگردان مستند «سلیمان ملک کتاب» تأکید کرد: امیدوارم مخاطبان با دیدن این مستند، بیشتر و بهتر با ارزش وجایگاه میراث فرهنگی و علمی ایران و جهان اسلام آشنا شوند و اهمیت حفظ آن را درک کنند. تلاش کردم تا با روایت زندگی سید محمود مرعشی نجفی، نشان دهم که چگونه تعهد، تلاش و عشق به علم و فرهنگ میتواند تأثیری ماندگار بر جامعه بگذارد. این مستند تنها درباره یک شخصیت نیست، بلکه درباره ارزشهای انسانی و مسئولیتهایی است که هر یک از ما در قبال فرهنگ و هویت خود داریم.
او در پایان گفت: قطعاًشخصیتهایی مانند دکتر سید محمود مرعشی نجفی، گنجینههای زندهای هستند که داستان زندگی و خدمات آنها به ایران عزیز، باید برای نسلهای آینده ثبت شود.
عوامل این فیلم عبارتند از: مجری طرح محراب محمدزاده، تحقیق سیامک صدیقی، محمد آسیابانی،
مدیر فیلمبرداری احسان استادمحمدی، تدوین علی مهرابی، انتخاب موسیقی علی موسیخانی، صدابردار مجید نجاتی، صداگذار پژمان نجفی پور، صحنهآرا سیاوش درخشی، فیلمبردار نیما خوشلهجه، دستیار فیلمبردار احمد حیدری، دستیار صدابردار محمد اشرف پور، مشاورعلمی محمد آجرلو، مشاور رسانهای سیده الهام کاظمی و تیتراژ حسن علیزاده فرد.
گفتنی است در فصل دوم مجموعه مستند «آیینه عمر»، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراثِ پژوهشی سیزده چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.
«آیینه عمر» پنجشنبهها ساعت ۱۹:۰۰پخش میشود و تکرار آن جمعهها ساعت ۱۲:۰۰ از قاب شبکه چهار سیما پیش روی مخاطبان این شبکه تلویزیونی خواهد بود.