به گزارش مفدا، در این نشست دبیران انجمنهای اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی ضمن معرفی خود به بیان دیدگاهها و مطالبات صنفی خود پرداخته و هر کدام به فراخور حوزه فعالیتهای خود به بیان دیدگاهها و راهکارهای لازم در راستای بهبود فعالیتهای نهادهای دانشجویی پرداختند.
لزوم بازنگری و اصلاح برخی آیین نامه ها، ضرورت تقویت و راه اندازی خانه نشریات و همچنین تغییر در اساس نامه ها، لزوم افزایش بودجه های فرهنگی و تزریق اعتبارات لازم برای فعال کردن نهادهای دانشجویی، رفع مشکلات تاخیر در مجوز نشریات دانشجویی و لزوم تعامل بیشتر مسوولان دانشگاه با فعالان نهادهای دانشجویی و ضرورت مشارکت دانشجویان در شورای فرهنگی و همچنین در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها و... از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
دکتر عبدالرضا دیانی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست بر لزوم استمرار برگزاری این گونه نشستها تاکید کرد و گفت: بدون شک برگزاری این جلسات و بیان نقطه نظرات و پیشنهادات دبیران تشکل های دانشجویی در حضور معاون وزیر بهداشت، می تواند زمینه را برای بهبود فعالیتهای نهادهای دانشجویی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی فراهم کند.
وی خاطرنشان کرد: ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی، شعاری را انتخاب و سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده ایم که باید نسبت به تحقق آن از هیچ تلاشی دریغ نکنیم. " معنویت، خلاقیت و عقلانیت" شعار اصلی ما در معاونت است و ما مطابق این شعار باید در حوزه های مختلف از جمله حوزه دانشجویی اقدامات لازم را انجام دهیم.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در حوزه دانشجویی دو رویکرد و رکن اصلی داریم که شامل تامین زیرساختهای اساسی و نیازهای دانشجویان علوم پزشکی است و این دو رکن اصلی که مورد مطالبه نمایندگان نهادهای دانشجویی است، موضوع تامین خوابگاه استاندارد و تغذیه مناسب است که سعی می کنیم در حد توان و در خور شان دانشجویان، این دو زیرساخت را به بهترین نحو فراهم کنیم.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی، تزریق امید، پویایی و نشاط در سطح دانشگاههای علوم پزشکی است و سعی می کنیم مشارکت های دانشجویی را در سطح دانشگاهها افزایش دهیم چرا که دانشجو محوری و وجود دانشجویان در تصمیم گیریها و تصمیم سازیها میتواند ما را به اهداف تعیین شده برساند.
دیانی گفت: خوشبختانه دکتر ظفرقندی همواره در سخنان خود تاکید زیادی به دانشجو محوری داشته و دارند و ما باید بیش از پیش دانشجویان را درگیر امور اجرایی دانشگاهاه کنیم و با اقدامات لازم فضای دانشجویی را فضایی امیدبخش، پرنشاط و فعال کنیم. البته انتظار داریم نهادهای دانشجویی فعال تر از گذشته عمل کرده و با مسوولان ستادی و دانشگاهی تعامل دوسویه ای داشته باشند.
وی گفت: شورای صنفی که طی سه سال گذشته فعالیتی نداشته باید در تصمیم گیریها و برنامه ریزی ها، فعال شود و حداقل یک یا دو نفر از نمایندگان شورای نصفی در هر دانشکده یا دانشگاه فعالیتهای خوبی از خود نشان دهند. همچنین انتظار می رود انجمن های علمی دانشگاهها فعال تر از گذشته باشند و حتی اگر نیاز به اصلاح شیوه نامه و بازنگری قانونی است، قطعا ما کمک خواهیم کرد تا این خلاء ها برطرف شود.
دکتر فربد مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت و دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان نیز خطاب به حاضران در جلسه گفت: خوشحال هستم نخستین جلسه دبیران انجمن های اسلامی با کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان برگزار شد و تلاش داریم این جلسات به صورت مستمر و هر دو ماه یک بار با حضور تشکل های مختلف دانشجویی برگزار شود تا نمایندگان هر صنف و تشکل بتوانند در قالب این جلسات به بیان دیدگاهها، مشکلات و مطالبات صنفی خود بپردازند.
وی اظهار کرد: حضور شما در این نشست یک اتفاق تاریخی و مبارک است چرا که شما دبیران انجمن های اسلامی افرادی هستید که فارغ از درس و تحصیل به کنشگری و مطالبه گری در حوزه های مختلف می پردازید و این راهی که انتخاب کردهاید برای ما ارزشمند است.
دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان اظهار کرد: نخستین هدف معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، توسعه مشارکت دانشجویان و حضور این عزیزان در خط اول تصمیم گیری، تصمیم سازی و سیاستگذاری معاونت است و تلاش داریم این فضای خفقان، بستگی و ناامیدی که در چند سال اخیر چه عمدی و چه سهوی، ایجاد شده از بین برود و نشاط، پویایی و حرکت را در بدنه دانشجویی و در سطح دانشگاهها تقویت کنیم.
فربد اظهار کرد: صحبتهای شما نمایندگان نهادهای دانشجویی را شنیدیم، دغدغه مندی شما در حوزه های فرهنگی، رفاهی و صنفی کاملا به حق و شایسته است و انشالله تلاش داریم به خصوص در حوزه فرهنگی در راستای توسعه کمی و کیفی کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی، انجمن های علمی و... اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی گفت: احیای فعالیتهای دانشجویان در خانه نشریات و همچنین سهولت در برقراری تعامل دانشجویان در انتشار نشریات دانشجویی و رفع مشکلات در زمینه تاخیر در روند مجوز نشریات و همچنین ساماندهی شورای نظارت بر نشریات دانشجویی از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار ما قرار دارد.
دکتر مسعود حبیبی نیز در این جلسه اظهار کرد: نگاه مان در حوزه فرهنگی این است که فعالیتها با محوریت دانشجو باشد چرا که دانشجویان بهتر از همه نیازهای خود را در سطح دانشگاهها می دانند و ما باید ظرفیتی ایجاد کنیم تا هم در حوزه تصمیم گیری و هم اجرا دانشجویان نقش کلیدی ایفا کنند. البته در این مسیر نباید از تعامل و کمک اساتید دانشگاه و مدیران فرهنگی و مسوولان دانشگاهها غفلت کنیم چرا که اساتید دانشگاهها و مسوولان ستونهای دانشگاه به شمار می روند.
وی به شعار معنویت، عقلانیت و خلاقیت در بدنه معاونت فرهنگی و دانشجویی اشاره کرد و گفت: ما باید با خلاقیت، ضریب نفوذ فعالیتها را در سطح دانشگاهها افزایش دهیم و کاری کنیم که مبنای کارهای ما عقلانی باشد و عنصر معنویت را نیز در فعالیتهای خودمان به عنوان یک رکن قرار دهیم.
وی در ادامه افزود: فعالیتهای دانشجویی در دانشگاهها کمرنگ شده و این اتفاق صرفا محصول سه سال مدیریت گذشته نیست بلکه کرونا هم آسیب جدی به فعالیتهای دانشجویی زد و یک انقطاع نسلی ایجاد کرد و باعث شد فعالیتهای تشکلهای ما کمرنگ شود. ما امروز باید بتوانیم از این فرصت استفاده کرده و فضای امید، نشاط و پویایی و حرکت را در جامعه دانشجویی افزایش دهیم.
وی خطاب به دبیران انجمن های اسلامی گفت: شما دبیران انجمن های اسلامی نمایندگان دانشجویان هستید که در مسیر کنشگری و مطالبه گری پیشتاز هستید و علاوه بر تحصیل در فضای اجتماعی و سیاسی دغدغه دارید و این برای ما ارزشمند است که از وقت، تحصیل و هزینه خود گذشتید تا به مطالبات دانشجویان رسیدگی کنید.
حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود به مهاجرت نخبگان و دانشجویان اشاره کرد و گفت: شما عزیزان باید در این نشستها نظرات و راهکارهای لازم را برای کاهش این پدیده ها به ما ارائه بدهید. قطعا شما فراتر از دانشکده و دانشگاه خود می توانید اثرگذار باشید و آرمانگرایی شما برای ما ارزشمند است چرا که شما می توانید برای ملتتان چراغ هدایت هم باشید چرا که آگاهانه این فعالیت و مسیر را در دانشگاه انتخاب کردهاید.
معاون وزیر بهداشت بر لزوم استمرار این جلسات تاکید کرد و گفت: دنبال مکانیزمی هستیم که بتوانیم ساختاری ایجاد کنیم که وزیر بهداشت نیز از نظرات شما به صورت ساختارمند استفاده کند. در تلاش هستیم از همه طیفهای دانشجویی و تشکلها نمایندگانی انتخاب و در قالب یک مجلس دانشجویی یا پارلمان دانشجویی از نظرات شما در سطح دانشگاهها استفاده کنیم. حتما از نظرات و تجارب شما در شورای فرهنگی استفاه خواهیم کرد و قطعا نمایندگانی از جمع شما عزیزان در آینده نزدیک خواهیم داشت تا با مدیران ارشد وزارت بهداشت در حوزه های مختلف جلساتی داشته باشید و پیگیر مطالبات صنفی، رفاهی و آموزشی خود و دیگر دانشجویان باشید.
حبیبی در پایان خاطر نشان: متاسفانه منابعی که برای حوزه دانشجویی در نظر گرفته شده ضعیف است، حتی ما بودجه نشانداری در حوزه فرهنگی نداریم اما با تلاشهای صورت گرفته بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ درصد به منابع حوزه دانشجویی افزوده شده با همه این اوصاف، دانشگاهها ۹۷ همت بدهکار هستند و اکثر دانشگاهها مشکل تغذیه دارند که باید در مسیر رفع این مشکلات اقدام کرد.