شناسهٔ خبر: 70704100 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دیدبان ایران | لینک خبر

دیده بان ایران تجمع اعتراضی روزجمعه علیه رئیس مجلس را دبررسی کرد؛

حمله گازانبری انقلابی ها به قالیباف/ برگزاری راهپیمایی موتوری نیروهای انقلاب؛ این بار علیه سردار!+عکس

قرار است روز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ و پس از نمازجمعه گروه های تندرو و به اصطلاح نزدیک به نیروهای انقلاب اسلامی علیه محمدباقر قالیباف، که قانون حجاب و عفاف را ابلاغ نکرده راهپیمایی موتوری و خودرویی برگزار کنند. قالیباف روزی که می‌گفت: «هر کسی که وارد کوی دانشگاه شود و بخواهد این کارها را انجام دهد، من قالیباف به عنوان فرمانده ناجا محکم لوله‌اش می‌کنم.» حتی وقتی که گازانبری عمل می‌کرد و حسن روحانی در مناظرات ۹۲ ریاست جمهوری به آن اشاره کرد هم به فکرش خطور نمی‌کرد که روزی خودش گرفتار رفتارهای گازانبری شده و در مقابل مجلس لوله شود. با آن که راهپیمایی قبلی تندروها در مخالفت با رفع فیلترینگ «واتساپ» و «گوگل‌پلی» مورد استقبال خودی‌ها هم قرار نگرفت، باز هم قرار است یک راهپیمایی موتوری برگزار شود و خودروها هم همراه آنها خواهد شد. البته اینبار تفاوت مهم این است که علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزیر کشور به صراحت هشدار داده که با تجمع‌کنندگان موتوری بدون مجوز برخورد خواهد شد. در حقیقت باید منتظر ماند و دید وزارت کشور چقدر زورش می‌رسد با آنهایی برخورد کند، که به مجوزها دهن‌کجی می‌کنند.

صاحب‌خبر -

دیده بان ایران - پریسا هاشمی: قرار است روز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ و پس از نمازجمعه گروه های تندرو و به اصطلاح نزدیک به نیروهای انقلاب اسلامی علیه محمدباقر قالیباف، که قانون حجاب و عفاف را راهپیمایی موتوری و خودرویی برگزار کنند.

قالیباف روزی که می‌گفت: «هر کسی که وارد کوی دانشگاه شود و بخواهد این کارها را انجام دهد، من قالیباف به عنوان فرمانده ناجا محکم لوله‌اش می‌کنم.» حتی وقتی که گازانبری عمل می‌کرد و حسن روحانی در مناظرات ۹۲ ریاست جمهوری به آن اشاره کرد هم به فکرش خطور نمی‌کرد که روزی خودش گرفتار رفتارهای گازانبری شده و در مقابل مجلس لوله شود. 

با آن که راهپیمایی قبلی تندروها در مخالفت با رفع فیلترینگ «واتساپ» و «گوگل‌پلی» مورد استقبال خودی‌ها هم قرار نگرفت، باز هم قرار است یک راهپیمایی موتوری برگزار شود و خودروها هم همراه آنها خواهد شد. البته اینبار تفاوت مهم این است که علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزیر کشور به صراحت هشدار داده که با تجمع‌کنندگان موتوری بدون مجوز برخورد خواهد شد. در حقیقت باید منتظر ماند و دید وزارت کشور چقدر زورش می‌رسد با آنهایی برخورد کند، که به مجوزها دهن‌کجی می‌کنند.

در دعوتنامه این تجمع غیرقانونی نوشته شده است: «امام خامنه‌ای: مسئله حجاب محدودیت شرعی و قانونی است؛ انجام محدودیت دولتی نیست، قانونی است و شرعی است؛ کشف حجاب، حرام شرعی و حرام سیاسی است. (۱۵//۰۱/۱۴۰۳) «راهپیمایی موتوری و خودرویی مطالبه‌گران مردمی جهت مقابله با پرچم نفوذ فرهنگی دشمن در کشور»اعتراض به کودتا علیه قانون توسط رئیس مجلس در عدم ابلاغ مصوبه حجاب.»

بنابر گزارش دیده بان ایران در تشریح اهداف این راهپیمایی نیز نوشته شده است: «۱) نظارت بر ترک فعل متولیان حجاب در اجرای قانون حجاب ۲) ابلاغ مصوبه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب.» در ادامه این دعوت نوشته شده: «استیضاح و سوال از مسئولین خاطی جزو وظایف نمایندگان مردم می‌باشد و موظف‌اند از حقوق ملت در چارچوب قانون دفاع کنند. زمان: بعد از اقامه نماز جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳. مبدا: خیابان شهید بهشتی، درب جنوب نماز جمعه (مصلی امام خمینی تهران) مقصد: خیابان مجاهدین اسلام، مقابل درب ۴ مجلس شورای اسلامی.»

مراحل قانون شدن حجاب و عفاف

نهم اردیبهشت 1402 لایحه «حجاب و عفاف» به درخواست دولت ابراهیم رئیسی و پس از اعتراضات سراسری 1401 از سوی قوه‌قضائیه در 7 ماده تهیه شد. این لایحه به دولت رفت و با اعمال نظرهای دولت در 15 ماده پس از تصویب در دولت (7 خرداد 1402) به مجلس ارائه گردید. در مجلس اما این 22 مرداد 1402 این لایحه اصل 85 و از دستور صحن علنی خارج شد تا پشت درهای بسته کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بررسی شود. 29 شهریور 1402 این لایحه که 74 ماده شده بود، به تصویب رسید. شورای نگهبان بارها ایراداتی به این لایحه گرفته و آن را به مجلس ارسال کرد و در نهایت مهر 1403 این لایحه توسط شورای نگهبان تایید شد. از آنجا تنش‌ها بر سر ابلاغ و اجرای آن بالا گرفت. 12 آذر امسال مسعود پزشکیان در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی این قانون را غیرقابل اجرا دانست و تن به ابلاغ آن نداد. طبق قانون اگر رئیس جمهور قانونی را ابلاغ نکند، رئیس مجلس موظف به ابلاغ آن است. قالیباف در اولین نشست خبری خود در 7 آذر اعلام کرد این قانون را ابلاغ خواهد کرد. این صحبت‌ او به مذاق تندروها و افراطیون خوش‌آمد اما در نهایت حرف آخر را شورای عالی امنیت ملی زد و ابلاغ آن را به تعویق انداخت. اما خبر کام سوپرانقلابی‌ها را تلخ کرد با این وجود از موضع خود کوتاه نیامدند. برخی از آنهایی که به عدم ابلاغ این قانون اعتراض داشتند، ائمه جمعه بودند که به دولت و جریانی که این قانون را در راستای دوقطبی شدن جامعه می‌دانستند، از تریبون نمازجمعه حمله کردند. گرچه جریان تندروی مجلس نیز از این قافله عقب نماند و بارها در اظهارنظرات خود از ابلاغ نشدن قانون عفاف و حجاب گلایه‌های تند و تیزی کرده‌اند.

photo_2025-01-08_09-06-40

زنان ایران همیشه زیست عفیفانه داشته‌اند

روز گذشته فاطمه مهاجرانی، درباره قانون حجاب و عفاف و سرنوشت آن، همچنین در پاسخ به این سوال که در حال حاضر این قانون در چه شرایطی است و لایحه اصلاحی قرار است تهیه شود؟ شورای عالی امنیت ملی مدت خاصی را برای عدم ابلاغ این قانون تعیین کرده است؟ آیا دولت با قانون حجاب موافق است یا خیر؟ گفت: «نکته مهم در مورد قانون حجاب و عفاف این است که نظر نهادها از نظر شخصی افراد برتر و بالاتر است. به عبارتی این قانون دو بار در نهادهای نهاد یا نهادهایی که مستقیما درباره موضوعات مختلف نظر می‌دهند، به تعویق افتاده است. مرحله قانونمند کردن موضوعات یک نگاه است و برخی از موادی که در این لایحه بود و می‌توانست تبعات اجتماعی سنگینی داشته‌ باشد که دقیقا با همین ملاحظات، به درستی و خردمندانه رفتار شد و به تعویق افتاد، موضوع دیگری است.»

او با اشاره به این که لذا ما حجاب را امری به نوعی تربیتی می‌دانیم، افزود: «زن‌های کشور از ایران باستان عفیف بودند و یقینا زنان ایران اسلامی به زیست عفیفانه کاملا پایبند هستند و موضوع قانونمند کردن نیز مسیر دیگری است. فعلا هم تهیه یک لایحه دیگر در دستور کار نیست.»

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که این قانون مسکوت مانده یا  دولت در حال تهیه قانون دیگری است؟  گفت: «کارهایی به صورت کارشناسانه در معاونت حقوقی شروع شده اما هنوز تا آنجایی که بگوییم قانون دیگری شکل بگیرد، فاصله داریم.»

منبع: سایت دیده بان ایران

 

 

کپی لینک
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام