به گزارش خبرنگار ایرنا، آخرین جلسه این شورا در خصوص بررسی و ثبت آثار تاریخی جزیره به سال ۱۳۹۰ مربوط می شود و این شورا پس از ۱۳ سال برای بررسی سایر آثار و محوطه های تاریخی جزیره به ویژه بندر تاریخی لافت گرد هم جمع آمد.
پیش از این ۵۰ اثر تاریخی در جزیره قشم به ثبت رسیده بود که با صدور الواح ۲۶ اثری که امروز پرونده آنها بررسی شد این عدد به ۷۶ اثر خواهد رسید.
سال های پیش بام قشم به عنوان قدیمی ترین استقرارگاه بشر در خلیج فارس، تپه های عصر آهن مربوط به هزاره پیش از میلاد، گور دخمه و استودان های مربوط به دوره اشکانیان و ساسانیان، بندرگاه های عصر ساسانی در سواحل شمالی و جنوبی جزیره قشم، گور پشته های اشکانی، سازه ها، سدهای تاریخی، ابنیه های تاریخی و کلات کشتاران مربوط به عصر صفویه به عنوان آثار تاریخی جزیره قشم ارزشیابی و معرفی شده بودند.
سدها، چاه های تاریخی، بندها و گاوچاه های قدیمی و شاخص مهمترین از دیگر سازه های تاریخی جزیره قشم هستند که مورد مطالعه باستان شناسی قرار گرفته اند.
جزیره قشم در دوره های مختلف تاریخی نقش محوری در کرانه شمالی و جنوبی خلیج فارس داشته و با آداب و آیین های ویژه خود فرهنگ این خطه را شکل داده است که بر این اساس ثبت و پاسداری از میراث فرهنگی این جزیره اهمیتی دو چندان دارد.
شورای ملی ثبت آثار و محوطه های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در جزیره قشم با حضور علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار تاریخی و حفظ احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی، جمعی از مدیران این وزارتخانه به عنوان اعضای شورا، محمد محسنی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان، معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری و مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جمعی از کارشناسان سازمان منطقه آزاد قشم، برگزار شد.