شناسهٔ خبر: 70702482 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

نمایش سکوت درباره جنگ غزه روی صحنه گلدن گلوب

صنعت فیلم و سینمای آمریکا که تلاش کرده خود را مدافع حقوق بشر نشان دهد، همواره در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه سکوت کرده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

فصل جوایز سینمایی ۲۰۲۵ هالیوود اکنون به‌طور رسمی در جریان است، اما یک پرسش روشن وجود دارد که باید به آن پاسخ داده شود؛ اینکه آیا هالیوود در مورد غزه ساکت خواهد ماند؟

نشنال‌نیوز، می‌گوید: مطمئنا در گلدن گلوب چنین بود؛ در مراسم ۳ ساعته‌ای که در بورلی‌هیلتون در لس‌آنجلس برگزار شد، حتی اشاره‌ای به جنگ غزه نشد.

تنها ۳ نفر از افراد مشهور در فرش قرمز این مراسم سنجاق Artists for Ceasefire (هنرمندان برای آتش‌بس) را به لباس خود وصل کرده بودند.

گای پیرس، آیو ادبیری و استیو وی جزو معدود افرادی در این مراسم بودند که با استفاده از نماد به جنگ غزه اعتراض کرده بودند. 

 

سکوت نظام‌مند هالیوود در قبال جنگ غزه

 

این اعتراض‌های نمادین با چیزی که در مراسم اهدای جوایز سال گذشته دیده شد فاصله زیادی داشت؛ در مراسم‌های سال گذشته در موارد متعددی به جنگ غزه اشاره شده بود.

به‌عنوان نمونه، در مراسم جوایز اسکار در ماه مارس (اسفند/فروردین) گذشته، تعداد زیادی از شرکت‌کنندگان از سنجاق قرمز گروه Artists for Ceasefire استفاده کرده بودند؛ این نماد به معنای حمایت جمعی از آتش‌بس فوری و دائمی در غزه و ارسال فوری کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان در این باریکه است. 

رامی یوسف، بازیگر آمریکایی-مصری که مدت‌ها یکی از پرسروصداترین اعضای این گروه بود، در زمان حضور روی فرش قرمز اسکار صحبت کرده و در آن زمان گفت: ما از صدای خود برای صحبت با قلب مردم استفاده می‌کنیم؛ ما می‌خواهیم مردم امنیت و عدالت داشته باشند. اما او امسال چنین اظهارات عمومی را روی فرش قرمز انجام نداد. البته باید به این نکته اشاره کرد که این بازیگر هیچ جایزه‌ای در این مراسم کسب نکرده بود، بنابراین هیچ سخنرانی ایراد نکرد. 

صحنه مشابهی در سپتامبر (شهریور/مهر) در مراسم امی پخش شد که در آن یوسف جایزه بهترین کارگردانی را از دست داد و هیچ سخنران دیگری به وضعیت فلسطین اشاره نکرد.

 

سکوت نظام‌مند هالیوود در قبال جنگ غزه

 

در جشنواره فیلم کن در ماه می‌گذشته (اردیبهشت/خرداد)، دستور‌های آشکاری مبنی بر عدم اظهار نظر سیاسی وجود داشت. با توجه به این موضوع، حال این پرسش مطرح می‌شود که آیا دستور‌های مشابهی برای شرکت‌کنندگان در دیگر مراسم‌های هالیوودی اهدای جوایز صادر می‌شود؟

کیت وینسلت، نامزد جایزه گلدن گلوب چند ماه قبل مهمان برنامه The Late Show بود. این بازیگر انگلیسی با صحبت در مورد فیلم «لی»، زندگی‌نامه‌ای درباره یک عکاس جنگ به نام لی میلر، به درگیری‌های جاری در غزه اشاره کرد.

به گفته وی، هرکسی در درگیری‌ها حق دارد که داستانش گفته شود و این موضوع برای این روز‌ها صدق می‌کند. در نهایت این گفته وینسلت از مصاحبه حذف شد.

از آن زمان لحظه‌های کمتر جسورانه‌ای در حمایت از فلسطین وجود داشته است. آنچه از ارعاب‌ها ازسوی حامیان صهیونیسم به وجود آمده، فرهنگ قدرتمند ترس است.

 

سکوت نظام‌مند هالیوود در قبال جنگ غزه

 

جان لجند، خواننده و بازیگر نیز در ماه اکتبر (مهر/آبان) با مهدی حسن، روزنامه‌نگار انگلیسی-آمریکایی، به صراحت درباره حال و هوای فعلی صنعت سرگرمی آمریکا در موضوع غزه صحبت کرد. 

لجند، می‌گوید: آنها (حامیان فلسطین) دیده‌اند که مردم (به‌دلیل حمایت از غزه) شغل خود را از دست می‌دهند؛ آنها می‌ترسند که متحمل پیامد‌های حرفه‌ای شوند. 

صرف نظر از دلایل سکوت فعلی هالیوود در مورد غزه، این سکوت همچنان ادامه دارد. 

نشنال نیوز در پایان نوشت: مردم فلسطین اکنون بیش از هر زمان دیگری به فریاد‌های جهانی علیه بی‌عدالتی نیاز دارند. ما باید امیدوار باشیم که با پیشروی فصل جوایز، هنرمندان بار دیگر چشم‌های جهان را به سمت غزه معطوف کنند، شهامت صحبت کردن برای مردم غزه را پیدا کنند؛ هر شکلی از اعتراض برای صلح ممکن است به نجات جان انسان‌ها کمک کند.

انتهای پیام/