شناسهٔ خبر: 70701488 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

بسته‌های تشویقی برای احیای سکونت در ۲هزار هکتار بافت تاریخی– فرهنگی

این مصوبه شامل ۱۵مشوق کالبدی تسهیل‌کننده ساخت‌و‌ساز است

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان جزئیات بسته تشویقی و راهکار‌های پانزده‌گانه برای احیا و تقویت سکونت در ۲هزار هکتار بافت تاریخی - فرهنگی شهر اصفهان را اعلام کرد. 
سیدمرتضی حسام‌نژاد، معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به مصوبه شورای‌عالی معماری و شهرسازی ایران، بر مجموعه راهکار‌های تشویقی با هدف احیا و تقویت سکونت در محدوده بافت‌های تاریخی- فرهنگی شهر اصفهان تأکید کرد و گفت: این مصوبه شامل ۱۵مشوق کالبدی تسهیل‌کننده ساخت‌و‌ساز است. 
وی مشوق‌ها را شامل استقرار کاربری جدید در کل پلاک، معافیت از الزامات توده‌گذاری طرح تفصیلی مشروط به رعایت ضوابط حفاظت بافت تاریخی، امکان افزایش سطح اشغال در ازای کاهش تراکم ناشی از محدودیت ارتفاع، احتساب نشدن سطح بالکن، ایوان و زیرزمین مسکونی در تراکم ساختمانی، امکان توسعه طبقات به صورت منفی با رعایت تمهیدات الزامی جهت تأمین نور و تهویه طبیعی، امکان تخصیص فضای غیرمسقف (حیاط) به منظور تأمین پارکینگ، احداث ورودی اضافه برای پارکینگ در معابر با عرض کمتر از پنج‌متر (فاقد اصلاحی) ضمن رعایت ضوابط سیما و منظر، کاهش ضریب تأمین پارکینگ مشروط به تأمین پارکینگ‌های جمعی، لغو الزامات فضای باز (به ازای هر واحد مسکونی)، امکان صدور پروانه برای پلاک‌های موجود با مساحت کمتر از نصاب شهر در صورت عدم امکان تجمیع، لغو محدودیت‌های موجود برای مساحت واحد‌های مسکونی در چارچوب ضوابط حفاظت عمومی و اختصاصی بافت‌های تاریخی و... برشمرد. 
معاون شهردار اصفهان ضمن تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در این فرایند، اضافه کرد: یکی از اولویت‌های اصلی این طرح‌ها، جلب نظر ساکنان بافت تاریخی است تا نظرات و خواسته‌های آنها در روند احیا لحاظ شود. حسام‌نژاد افزود: اکنون با فراهم آمدن شرایط بسته تشویقی بافت‌های تاریخی با عنوان «راهکار‌های تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافت‌های تاریخی» در پهنه حدود ۲هزارهکتاری حائز اهمیت این بافت از منظر تاریخی و فرهنگی به‌دنبال ایجاد فضایی مناسب برای زندگی مردم، تسهیل در نوسازی و مرمت، جذب گردشگران و تقویت اقتصاد محلی هستیم. معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان، با تأکید بر اهمیت احیای هویت فرهنگی بافت‌های تاریخی، خاطر نشان کرد: بافت‌های تاریخی بیانگر سبک زندگی گذشتگان ما هستند و دارای ارزش‌های فرهنگی‌اند. وی ابراز کرد: ضروری است، ضمن حفظ الگو‌های سکونت و فعالیت‌های اقتصادی با رویکرد حفاظت و ایجاد پتانسیل‌های گردشگری با نظر کارشناسی به حفظ تعادل بین توسعه شهری و حفاظت از میراث فرهنگی، به احیای جوامع محلی و حفظ هویت ملی با آنها برخورد شود. حسام‌نژاد بر ضرورت تهیه طرح‌های ویژه حفاظت بافت‌های تاریخی با همکاری وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و شهرداری‌ها تأکید کرد و گفت: اجرای «قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی- فرهنگی» ضرورتی انکارناپذیر است. وی ابراز امیدواری کرد: با تشکیل کمیته رفع موانع بافت‌های فرسوده و همکاری همه ذینفعان شامل دولت، سازمان‌های غیردولتی و خود شهروندان می‌توان اقدامات مؤثری را در راستای احیای بافت تاریخی اصفهان انجام داد و در نهایت هویت تاریخی و فرهنگی شهر را زنده نگه‌داشت.