شناسهٔ خبر: 70700150 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آفتاب | لینک خبر

واکنش محسن هاشمی به ماجرای انتقال پایتخت

رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: از نظر اصولی که حزب به آن می‌پرداخت و از شعار‌های حزب بود، اصل حکومت قانون است، همان جمله که آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز گفتند راهی جز تبعیت از قانون نداریم. البته برای اینکه بتوانیم مشکلات را در کشور حل کنیم باید به اصول دیگری هم پایبند باشیم و الان در وضعیت امروز همکاری‌های منطقه‌ای و رسیدن به صلح پایدار می‌تواند امنیت ملی را حفظ کند که جزو اصول حزب کارگزاران بوده است.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

محسن هاشمی رییس پیشین شورای اسلامی شهر تهران و رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به موضوع انتقال پایتخت گفت: کرمان قابلیت مناسبی برای پایتخت شدن را دارد.

هاشمی عصر سه شنبه در همایش وفاق و اعتدال که به مناسبت گرامیداشت هشتمین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شداظهار داشت: کرمان در تاریخ بیش از ۲۰۰ سال پایتخت بوده، موقعیت و ویژگی‌های زیادی دارد و گزینه مناسبی برای انتقال پایتخت است. وی بیان کرد: کرمان از نظر سوق‌الجیشی جای مهمی است، در مرکز ایران قرار دارد.

رییس پیشین شورای اسلامی شهر تهران افزود: بحث انتقال پایتخت در دوره‌های مختلف روسای جمهور از جمله زمان ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی، حتی در زمان آقای روحانی نیز شد و آقای جهانگیری که خودشان اهل کرمان هستند، ماموریت یافتند تا این مساله را بررسی کنند و من هم شورای شهر بودم و به جلسات دعوت می‌شدم.

وی گفت: البته آقای جهانگیری چیزی درباره کرمان نگفتند و به شوخی درباره سرخه سمنان گفته می‌شد که زادگاه رییس‌جمهور آن وقت است.

هاشمی با گرامیداشت روز کرمان (۱۷ دی) و همچنین روز خواجوی کرمانی (شاعر نامدار مدفون در شیراز) افزود: البته در اخبار نام مکران (برای پایتخت) مطرح شده، اما امروز کرمان به عنوان استانی با موقعیت مناسب و ظرفیت‌های مختلف می‌تواند نقش موثری در توسعه کشور ایفا کند و حتی در مباحث کلان مانند انتقال پایتخت مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: همچنین با حضور شخصیت‌هایی مانند شهید حاج قاسم سلیمانی، این استان می‌تواند عنصر پایتختی را به ارمغان آورد.

نیاز به چشم انداز ۲۰ ساله

هاشمی همچنین گفت: کشور به یک چشم‌انداز ۲۰ ساله جدید نیاز دارد که با آسیب شناسی نحوه اجرای چشم‌انداز قبلی، تدوین شود.

رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی به چشم‌انداز ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: نگارش این سند در سال ۱۳۸۲ آغاز شد، آن زمان آقای خاتمی، رییس‌جمهور وقت، سفری به مالزی داشت و مشاهده کرد که آن کشور چشم‌اندازی ۲۰ ساله را مطرح کرده و در همه جا حتی تاکسی‌ها، رستوران‌ها و بیلبورد‌ها به آن اهمیت می‌دهند.

وی گفت: همان موقع آیت الله هاشمی بحث سند چشم‌انداز را مطرح کرده بود و یک همگرایی بین دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام ایجاد شد که با حمایت رهبر معظم انقلاب، چشم‌انداز ۱۴۰۴ تدوین شد و به تصویب مجمع و تایید رهبری رسید.

فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به اینکه سال ۱۳۸۴، سال اول این چشم‌انداز تعیین شد ادامه داد: متن این چشم‌انداز دو صفحه است و اشاره دارد که ایران به کشور توسعه‌یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در منطقه تبدیل شود.

وی گفت: آن موقع که چشم‌انداز نوشته می‌شد مقام ایران سوم یا چهارم بود در حالی که چند ماه به سال ۱۴۰۴ و پایان این دوره ۲۰ ساله باقی مانده، به جای تحقق جایگاه اول، ایران به مقام هشتم یا حتی دهم در برخی شاخص‌ها رسیده و جای سوال دارد چه اتفاقی افتاده که چنین وضعیتی پیدا کرده است.

هاشمی افزود: این سند تاکید داشت که ایران باید هویت اسلامی و انقلابی خود را حفظ کند و الهام بخش جهان اسلام باشد، همچنین تعامل سازنده و موثر در روابط بین‌الملل داشته باشد که در همین مورد هم دچار مشکل شدیم و نتوانستیم هدف چشم‌انداز را محقق کنیم.

وی اظهار داشت: در بعد توسعه‌یافتگی یا برخورداری از دانش پیشرفته، سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تامین اجتماعی و مهمتر از همه توزیع برابر درآمد به دور از فقر کلمات کلیدی است که متاسفانه در این ۲۰ سال به اجرا گذاشته نشده و الان در وضعیتی هستیم که دولت، مجمع و تشکیلات رهبری باید یک چشم‌انداز ۲۰ ساله جدید را بنویسند، چون سال دیگر تمام می‌شود.

عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی گفت: موقعیت بسیار خوبی برای دولت آقای پزشکیان است که این بار این موضوع را به صورت دیگری مطرح کند؛ اول یک آسیب شناسی جدی در کشور انجام شود که چرا نتوانستیم چشم‌انداز ۲۰ ساله را درست اجرا کنیم بعد از آسیب شناسی حرکت ۲۰ ساله بعدی را برنامه ریزی کنیم.

وی افزود: برخی در مجمع پیشنهاد می‌دهند به جای چشم‌انداز ۲۰ ساله، برنامه ۵۰ ساله نوشته شود که شاید امکانپذیر باشد، اما چشم انداز موضوع بسیار مهمی است که باید به آن پرداخته و نقد شود تا راه حل‌های خوبی پیدا شود و بتوانیم چشم‌اندازی که مدنظر کشور بوده را عمل کنیم.

حزب کارگزاران فن‌سالار و مردم‌سالار است

هاشمی درباره مواضع و مرامنامه حزب کارگزاران سازندگی نیز گفت: آقای مرعشی، دبیرکل حزب زمانی به صورت شوخی یا جدی در معرفی حزب گفت ما لیبرال دموکرات مسلمان هستیم و باعث شد روزنامه کیهان به طور مفصل به ایشان تاخت؛ من در این حد وارد نمی‌شوم، اما درخصوص مرامنامه حزب باید بگویم که حزبی فن‌سالار و مردم‌سالار بوده و با منش اصلاح‌طلبی و با مواضع آزادی‌خواهی و منش اعتدال که بحث روز ماست.

وی بیان کرد: حزب کارگزاران سازندگی خودش را توسعه گرا، شهروندمحور و عدالت خواه می‌داند.

رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: از نظر اصولی که حزب به آن می‌پرداخت و از شعار‌های حزب بود، اصل حکومت قانون است، همان جمله که آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز گفتند راهی جز تبعیت از قانون نداریم. البته برای اینکه بتوانیم مشکلات را در کشور حل کنیم باید به اصول دیگری هم پایبند باشیم و الان در وضعیت امروز همکاری‌های منطقه‌ای و رسیدن به صلح پایدار می‌تواند امنیت ملی را حفظ کند که جزو اصول حزب کارگزاران بوده است.

وی افزود: مواردی، چون توسعه متوازن، استفاده از دین عقلایی، رقابت آزاد در اقتصاد و تجارت، کارآفرینی همراه با تامین اجتماعی، حفاظت از محیط زیست و استقلال قاضی در بعد قضایی از دیگر اصول این حزب است.

هاشمی گفت: در نهایت آنچه خیلی مدنظر حزب کارگزاران بوده، انتخابات آزاد است که باید در کشور روز به روز دنبال آن باشیم و با حضور احزابی مثل حزب کارگزاران و براساس نظام انتخاباتی حزبی بتوانیم سیاست‌ورزی را در کشور دنبال کنیم.

برچسب‌ها: