شناسهٔ خبر: 70700084 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اسلامی:

فشارها به ایران به علت ورود ما به منطقه ممنوعه فناوری‌های نوین در اختیار نظام سلطه جهانی است

رییس سازمان انرژی اتمی با اشاره به فشارهای سیاسی متعدد در عرصه بین‌المللی علیه ایران، گفت: این فشارها به این دلیل است که ما وارد منطقه ممنوعه فناوری‌های نوین که در اختیار نظام سلطه جهانی است، شده‌ایم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی روز سه‌شنبه در نشستی صمیمانه با محمد اسلامی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی و جمعی از مدیران صنعت هسته‌ای کشور به بررسی آخرین دستاوردها و تحولات صنعت هسته ای پرداختند.

محمد اسلامی در این دیدار اظهار کرد: حوزه انرژی هسته‌ای در سازمان انرژی اتمی دقیقا مرتبط با کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی است و در حقیقت شما امروز به خانه خود آمده‌اید. امسال مصادف با پنجاهمین سال تاسیس سازمان انرژی اتمی در کشور است و با وجود پنج دهه فعالیت؛ هنوز راه‌های فراوانی را نرفته‌ایم و همچنین راه‌های بی‌شماری را پیش‌رو داریم.

وی ادامه داد: در این سال‌ها شاهد فراز و نشیب‌های فراوانی بوده‌ایم و نیز فشارهای سیاسی متعددی در عرصه بین‌المللی به کشور ایران وارد شده است چون ما وارد منطقه ممنوعه فناوری‌های نوین که در اختیار نظام سلطه جهانی است، شده‌ایم. استکبار جهانی در این سال‌ها همواره با غوغاسالاری سعی کرده تا مانع پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در زمینه فناوری و صنعت هسته‌ای شود. ایجاد موانع برای فناوری هسته‌ای  ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و ادامه دارد.

معاون رییس‌جمهور گفت: در سال‌های اخیر و با ژرف‌نگری‌های مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، صنعت و فناوری هسته‌ای به عنوان پیشران علوم و فنون مختلف بار دیگر مورد توجه قرار گرفت و گام‌های اساسی برای پیشرفت و توسعه آن برداشته شد.

وی عنوان کرد: بر اساس قوانین و نیز با تاکیدات مقام معظم رهبری برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای ساخت نیروگاه‌های اتمی در سواحل جنوبی کشور و در استان‌های بوشهر، خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان و نیز در سواحل شمالی نظیر استان گلستان انجام شده و تا افق ۱۴۲۰ نسبت به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای اقدام خواهد شد.


اسلامی  گفت: نیروگاه‌ اتمی بوشهر اکنون یکی از ظرفیت‌های فاخر در زمینه تولید انرژی در کشور محسوب می‌شود و با تلاش همکاران ما، شاهد درخشش این نیروگاه در سطح بین‌المللی از نظر مدیریت، عملکرد ایمنی و افزایش بهره‌وری هستیم. فعالیت این نیروگاه توجیه اقتصادی بالایی دارید و آلایندگی آن برابر با صفر است و در عین حال در طول سال‌های فعالیت موجب صرفه‌جویی در مصرف ۱۰۵.۷ میلیون بشکه نفت شده و از انتشار گازهای آلاینده جلوگیری کرده است. 

اسلامی با تاکید بر اینکه طرح‌های توسعه‌ای نظیر ساخت نیروگاه‌های اتمی در کشور باید مورد توجه قرار گیرد؛ گفت: در قانون برنامه هفتم توسعه، افزایش ۳برابری ظرفیت تولید برق هسته‌ای آورده شده است،‌ بنابراین سازمان انرژی اتمی ایران با تمام ظرفیت، احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر با فعالیت شبانه روزی پنج هزار نفر دنبال می‌کند.
 

وی در ادامه این نشست در پاسخ به اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت احداث و توسعه نیروگاه‌های اتمی در کشور گفت: از سال ۱۴۰۱ توسعه نیروگاه‌هی اتمی در سواحل جنوبی و شمالی کشور را در دستور کار قرارداده‌ایم؛ اما در این زمینه نیازمند همکاری و پشتیبانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستیم. باید در نظر داشت که واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و بیش از ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون کیلووات برق هسته‌ای تولید کرده است که وارد سبد انرژی کشور شده است.
 
اسلامی تصریح کرد: نیروگاه‌های اتمی دارای طول عمر حداقل ۶۰ ساله هستند و تولید برق هسته‌ای توسط آن‌ها توجیه اقتصادی دارد البته حمایت از توسعه این نیروگاه‌ها و تولید برق پایدار در برنامه هفتم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره گستره فعالیت‌های صنعت هسته‌ای اظهار کرد: فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی ایران بسیار متنوع است و ما در عرصه‌هایی مانند کشاورزی، صنعت، سلامت، محیط زیست، معادن و سایر فناوری‌های نوین در حال فعالیت هستیم.

اسلامی درباره نقش فناوری هسته‌ای در صنایع گوناگون عنوان کرد: فناوری هسته‌ای در بسیاری از صنایع نقش آفرین است و می‌توانیم نیازهای صنایع در حوزه تجهیزات ابزار دقیق‌ را تامین کنیم.

انتهای پیام