شناسهٔ خبر: 70699252 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

همزمان با رونمایی از لوح ثبتی خانه آیت‌الله طالقانی انجام شد

افتتاح نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده آیت‌الله طالقانی در موزه ملی ایران

همزمان با رونمایی از لوح ثبتی خانه آیت‌الله طالقانی انجام شد نمایشگاهی کمتر دیده شده آیت‌الله طالقانی همزمان با لوح ثبت ملی خانه آیت‌الله طالقانی شامگاه سه شنبه با حضور وزیر میراث فرهنگی و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاه‌های های مختلف در موزه ملی ایران برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرنگار ایلنا، نمایشگاهی از عکس‌های کمتر دیده شده مرحوم آیت‌الله طالقانی، شامگاه امشب سه‌شنبه ۱۸ دی با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی و جمعی از مدیران و مسئولان دستگاه‌های مختلف و تعدادی از اعضای خانواده مرحوم آیت‌الله طالقانی افتتاح شد.

این نمایشگاه هم‌زمان با رونمایی از لوح ثبت ملی خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی افتتاح شد و تا پایان دی ماه میزبان علاقه‌مندان است.

در این نمایشگاه تعداد ۵۰ تابلوعکس، از عکس‌های کمتر شده دوران مختلف مرحوم آیت‌الله طالقانی به نمایش در آمده است.

خانه آیت‌الله طالقانی مامن مردم در روزگار طاغوت بوده است 

افتتاح نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده آیت‌الله طالقانی در موزه ملی ایران

 《محمدمهدی جعفری》، نویسنده، محقق و پژوهشگر در این مراسم اعلام کرد: وظیفه ما این است که از این میراث جاویدان و ارزشمند نگهبانی کرده و تلاش کنیم تا این میراث را درست و صحیح به نسل‌های آینده منتقل کنیم.  

او با اشاره به آثار فرهنگی آیت‌الله طالقانی نیز گفت: به روشنی می‌بینم که دین اسلام و قرآن پیوسته غریب نمی‌ماند و روزگاری می‌رسد که مردم با فطرت پاک از مکتب‌های مردم ساخته سرخورده می‌شوند و در به در به دنبال اسلام می‌گردند تا حقیقت آن را دریابند. یکی از منابع دقیق شناخت اسلام و اهل بیت درس‌های آیت‌اله طالقانی است. به همین دلیل وظیفه ما به عنوان میراث‌بان، نگهبانی از این میراث برای حفظ و انتقالش به آیندگان است.

جعفری افزود: اگر ما در تلاش هستیم که خانه طالقانی به عنوان نماد مادی بماند به دلیل این است که این خانه مامن مردم در روزگار شاهنشاهی بوده است. 

او ادامه داد: طالقانی با درگذشت خود و فرزندش به فراموشی سپرده نمی‌شود و بنا شده تا کتاب و مقالات و عکس‌هایش در کتابخانه طالقانی حفظ شود. 

جعفری همچنین افزود: نکته مهم دیگر کتاب‌های کتابخانه شخصی آیت‌الله طالقانی است که همراه با خانه در اختیار شهرداری قرار گرفته است. هدف این بود کتاب‌ها هم مورد استفاده قرار بگیرد و ما از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی می‌خواهیم کمک کنند تا کتاب‌های کتابخانه طالقانی که خارج شده به کتابخانه برگردد و مورد استفاده علاقه‌مندان قرار بگیرد.

خانه آیت‌الله طالقانی محل رویدادهای مردمی انقلاب بوده است

افتتاح نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده آیت‌الله طالقانی در موزه ملی ایران

《اسکندر مختاری》 کارشناس میراث‌فرهنگی و باستان‌شناس در این مراسم گفت: تا به حال شهری نرفتم که یک خیابان به نام طالقانی نداشته باشد. خانه آیت‌الله طالقانی محل رویدادهای مردمی انقلاب بوده و جایی بوده که همه گروه‌ها به آن رفت و آمد می‌کردند و حول محور طالقانی به وحدت می‌رسیدند. او فردی بود که می توانست بین مردم همدلی ایجاد کند. این خانه مکان رویدادهای بزرگی است. 

او ادامه داد: ما تا الان هم برای ثبت ملی این خانه کوتاهی کردیم. این خانه کار یک معمار است و بنا ساز نیست و بنایی دوقلو بوده که آقای طالقانی خریداری کرده است. این خانه ارزش معماری، ارزش مکان رویداد و ارزش تاریخی دارد.

مختاری افزود: طالقانی عنصر مقوم فرهنگی و بقادهنده به جامعه ایرانی است.

ثبت ملی هویت تاریخی بنا را حفظ می‌کند 

افتتاح نمایشگاه عکس‌های کمتر دیده شده آیت‌الله طالقانی در موزه ملی ایران

《پرهام جانفشان》 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران در ابتدای صحبت‌های خود در این مراسم گفت: شان ثبت یک اثر در ویژگی‌هایی که در آن نهفته است وجود دارد و وظیفه ما در میراث‌فرهنگی این است که اگر اثری واجد شاخصه‌های مطلوب باشد در کمیته‌ای آن را بررسی کنیم. 

او ادامه داد: امروز می‌خواهیم از لوح ثبت ملی خانه آیت‌الله طالقانی رونمایی کنیم.

جانفشان ادامه داد: در استان تهران ۹۰۰ اثر ثبت شده اعم از محوطه‌ها و ... را داریم که ۳۳ اثر ثبت شده برای شخصیت‌های فرهنگی، مذهبی و علمی است. در تهران خانه افرادی نظیر شهید مطهری، شهید چمران، شهید رجایی، پروفسور حسابی، ملک الشعرای بهار، پروین اعتصامی و ... ثبت ملی شده است. 

جانفشان ادامه داد: هدف از ثبت ملی این بناها حفظ حافظه تاریخی یک ملت و حفظ رویدادهایی است که در آن خانه رخ داده و باید برای آیندگان ثبت شود. 

او افزود: در بخش‌های مختلف ثبت ملی یک اثر به ویژگی‌هایی بسنده می‌کنیم که یکی از آنها ویژگی معماری آن است. بخشی از این بررسی‌ها مربوط به بناهایی است که اتفاق یا حادثه‌ای در آنها رخ داده و بخشی از آن هم به خاطر وجود شخصیت‌هایی است که در آنجا زندگی کردند. ثبت خانه طالقانی موجب حفظ هویت تاریخی و ماندگاری بنای آن است. 

جانفشان گفت: وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نگرانی‌هایی درباره تخریب این بنا داشت و دستور ثبت این اثر را به ما دادند و ما نیز بررسی کردیم. بخشی از صحت‌سنجی‌ها با همکاری خانواده‌شان مورد بررسی قرار گرفت و این بنا در ۱۷ آذر امسال در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.

ثبت خانه تاریخی آیت‌الله طالقانی پاسداشت هویت ملی است

عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی گفت: شهر افزون بر کالبد یک سازمان اجتماعی است که این سازمان اجتماعی هویتی دارد که توسط شهروندان این هویت حفظ می‌شود.

او در مراسم رونمایی از لوح ثبتی خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی که با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و تعدادی از اعضای خانواده آیت‌الله طالقانی در محل موزه ملی ایران برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار کرد: ما در حفظ هویت ملی شهرهای ایران از جمله تهران، اتکای‌مان به رجال و بزرگانی است که در تاریخ نقش داشته‌اند از این رو، هدف از صیانت هویت شهر فقط حفظ یک بنا نیست بلکه پاسداشت هویت ملی است.

او افزود: از نظر من مرحوم طالقانی ادامه دهنده و نماد یک اتفاق تاریخی متاخر ایران است و او ادامه دهنده مشروطیت است. اگر بخواهیم نماد مشروطیت را بعد از مشروطه داشته باشیم از جمله نمادهای آن، مرحوم آیت‌آلله طالقانی است و به همین علت پاسداشت نام آیت‌آلله طالقانی پاسداشت مشروطه است.

آخوندی گفت: توجه به شخصیت مهمی مثل آیت‌آلله طالقانی اهمیت بسیار زیادی دارد و برگزاری مراسم پاسداشت چنین شخصیت‌هایی بسیار ارزشمند است.

وزیر اسبق راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: من به سهم خودم از وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دیگر مسئولان و مدیران دستگاه‌های مختلف و اعضای خانواده مرحوم آیت‌آلله طالقانی برای ثبت ملی این خانه تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/