گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از العربیه؛ رئیسجمهور فرانسه، امانوئل ماکرون، میلیاردر آمریکایی، ایلان ماسک، نزدیک به رئیسجمهور منتخب دونالد ترامپ را به دخالت در انتخابات تعدادی از کشورهای اروپایی متهم کرد.
او همچنین در خلال سخنرانیای که دیروز برای سفرای کشورهای مختلف ایراد کرد، نسبت به خطر انتقادات مداوم ماسک از دولتهای اروپایی هشدار داد. او گفت: «ده سال پیش، چه کسی تصور میکرد که مالک یکی از بزرگترین شبکههای اجتماعی جهان از حرکتهای راستگرا حمایت کند و بهطور مستقیم در انتخابات، از جمله در آلمان، دخالت کند؟»
اما ماسک تنها آمریکایی با نفوذ سیاسی نیست که در انتخابات اروپایی دخالت کرده و از یک طرف در مقابل طرف دیگر حمایت کرده است.
باراک اوباما؛ باسابقه در دخالتهای انتخاباتی
رئیسجمهور سابق ایالات متحده، باراک اوباما، نیز پیش از این چنین اقداماتی انجام داده است!
در نوامبر 2016، باراک اوباما، که در آن زمان در پایان دوره ریاستجمهوری خود بود و پس از انتخاب ترامپ، از آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان قبل از انتخابات فدرال آلمان حمایت کرد.
او در آن زمان گفت: «این به او بستگی دارد که آیا میخواهد دوباره نامزد شود یا نه... اما اگر من آلمانی بودم، او را انتخاب میکردم.»
همچنین، در 4 مه 2017، پس از مدت کوتاهی از ترک کاخ سفید، اوباما در کمپین انتخاباتی ریاستجمهوری فرانسه نیز دخالت کرد.
در ویدیویی که امانوئل ماکرون در پلتفرم اکس منتشر کرد، اوباما از فرانسویها خواست تا به نامزد رو به جلو رای دهند. او همچنین درباره کمپین ماکرون و دفاع او از ارزشهای لیبرالی ابراز علاقه کرد.
او در این ویدیو گفت: «میخواهم شما بدانید که من از امانوئل ماکرون حمایت میکنم تا به جلو برود...»
جورج سوروس؛ میلیاردر آمریکایی مجارستانی
سال بعد، نوبت به میلیاردر آمریکایی مجارستانیتبار، جورج سوروس رسید که دهها سازمان غیر دولتی حامی مهاجرت و ضد محافظهکاران را در سراسر جهان تأمین مالی میکند.
طبق گزارشی که روزنامه گاردین بریتانیا منتشر کرده بود،او در آن زمان حدود 400 هزار پوند استرلینگ به کمپینی که از ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا حمایت میکرد، اهدا کرد.
بنابراین ماسک تنها آمریکایی نیست که در انتخابات اروپایی دخالت کرده و از یک طرف حمایت کرده است. با این حال، این دخالتها در آن زمان ماکرون را نگران نکرده بود.
شایان ذکر است که میلیاردر آمریکایی جنجالی اخیراً در چند روز گذشته در جنگ انتقادات شدید علیه دولت بریتانیا به رهبری کییر استارمر و حزب صدراعظم آلمان، اولاف شولتس، وارد شده است که این موضوع واکنش جدی این دو را به دنبال داشته است.