جوان آنلاین: کانال تلگرامی مطالعات راهبردی آمریکا نوشت:
در سالهای اخیر، روابط تجاری میان ایالات متحده و چین به یکی از مهمترین موضوعات اقتصاد جهانی تبدیل شده است. کسری تجاری قابل توجه آمریکا در برابر چین و تلاشهای مختلف برای کاهش آن، چالشهای پیچیدهای را در روابط دو کشور ایجاد کرده است. این گزارش به بررسی وضعیت کنونی این روابط تجاری، تأثیر سیاستهای گذشته، و چشمانداز آینده میپردازد.
کسری تجاری آمریکا و چین: چالشی تاریخی
اگر «دونالد ترامپ» موفق شود کسری تجاری ایالات متحده با چین را به طور قابل توجهی کاهش دهد، این کار را برخلاف جریان تاریخ و انتظارات بازار انجام داده است، زیرا وقتی رئیس جمهور منتخب کسری تجاری با چین را در صدر لیست مسائل خود بیان میکند، به آن معنی است که وی سعی دارد با حجم وسیعی از الگوهای تجاری تثبیتشده در جهان مقابله میکند.
آمار و ارقام کسری تجاری
این گزارش با ارائه آمار عنوان داشت: کسری تجاری آمریکا با چین – یعنی واردات پس از کسر صادرات – از سال ۲۰۰۵ به بعد بیشتر از ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است. این کسری در سال ۲۰۱۸ یعنی در دومین سال از دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ، به رکورد ۴۱۸ میلیارد دلار رسید.
تأثیر تعرفهها بر روابط تجاری اکسیوس با بیان اینکه ایالات متحده مجموعه گستردهای از کالاها را از چین وارد میکند، اما در مقابل صادرات بسیار کمی به چین دارد، افزود: تعرفههایی که ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری بر کالاهای چینی اعمال کرد و سپس توسط رئیسجمهور بایدن حفظ شد، تغییر چندانی در این الگو ایجاد نکرد. گزارش دلیل این امر را در کاهش همزمان صادرات و واردات آمریکا دانست و تصریح کرد: اگر ترامپ وعده خود برای اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی را عملی کند، این الگو احتمالاً بار دیگر تکرار خواهد شد، زیرا در واکنش به این امر صادرات ما نیز به شکل مشابه مشمول تعرفههای تلافیجویانه خواهد شد.
چشمانداز بازار و آینده روابط تجاری این تارنمای تحلیلی در پایان عنوان داشت اکنون بازار در برابر تهدید یک جنگ تجاری تا حد زیادی آرام است، شاید دلیل آن نبود تجربه از وقوع چنین جنگی در دوره معاصر باشد، شاید به این دلیل که حجم عظیمی از پول بین چین و ایالات متحده در جریان است و هرقدر هم ترامپ تلاش کند، نمیتواند مبادله دوطرف را به طور قابل توجهی مختل کند.
آیا تعرفه ۶۰ درصدی ترامپ میتواند کسری تجاری با چین را کاهش دهد؟
صاحبخبر -
∎