شناسهٔ خبر: 70698690 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان:

بزرگترین نیروگاه خورشیدی غرب کشور در کردستان افتتاح شد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت: بزرگترین نیروگاه خورشیدی منطقه غرب کشور که شامل استان‌های کردستان، کرمانشاه و ایلام می‌شود، با ظرفیت ۱۳ مگاوات در شهرستان قروه به بهره‌برداری رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کیومرث حبیبی، بعدازظهر امروز _سه‌شنبه هجدهم دی_ در مراسم افتتاحیه اولین نیروگاه خورشیدی استان کردستان در شهرستان قروه، اظهار کرد: در دهه‌های گذشته توسعه جوامع معادل با شاخص‌های متفاوتی اعم از رشد اقتصادی، مسکن، اشتغال بود و در دنیای امروز انرژی‌های خورشیدی و تجدید پذیر یکی از شاخص‌های اساسی توسعه تلقی می‌شود لذا باید بیش از پیش از این نوع صنایع حمایت کنیم.

وی پروژه نیروگاه خورشیدی قروه را یکی از پروژه‌های مهم استان دانست و افزود: عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱٤۰۱ به منظور جبران بخشی از ناترازی انرژی و اتصال به شبکه سراسری کشور آغاز شد که امروز با اعتباری بالغ بر ٤۵۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۲۰ هکتار به بهره‌برداری رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه در طول دو سال گذشته بیش از ۱۰ مجوز احداث نیروگاه خورشیدی در کارگروه زیربنایی استان صادر شده است، خاطرنشان کرد: ایجاد شهرک صنعتی تخصصی خورشیدی ۲۰ هکتاری با ظرفیت حداقل ۱۰ مگابایت یکی دیگر از برنامه‌های دولت در شهر قروه است.

حبیبی تصریح کرد: این نوع نیروگاه‌ها نسبت به سایر نیروگاه‌های آبی، سیکل ترکیبی و گازی، مزیت‌های زیادی از جنبه‌های مختلف زیست محیطی، توانمندسازی جوامع محلی، ایجاد اشتغال، کاهش مصرف سوخت، کاهش هزینه‌های تعمیراتی، کاهش گازهای گلخانه‌ای، برق رسانی به نقاط سخت‌گذر و تنوع سبد انرژی دارد.

وی اضافه کرد: هرگاه صنعتی وارد منطقه می‌شود جامعه محلی از لحاظ ترافیکی، تغییر کاربری زمین و افزایش هزینه‌ها تحت تأثیر می‌گیرد اما در مقابل کمترین بهره عاید آن‌ها می‌شود، بنابراین امیدواریم این پروژه فتح بابی بر به‌کارگیری و توانمندسازی جامعه محلی این منطقه باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه نسبت به وعده‌های خود پایبند هستیم، گفت: به صورت جدی پیگیر رفع مشکلات جهت انتقال آب شرب از سد آزاد به شهرهای قروه و دزج هستیم و امیدواریم با طرح‌های همچون انتقال آب شرب و صنعتی، احداث کارخانه صبا نور، نیروگاه خورشیدی و در آینده شهرک خورشیدی و ایستگاه باری دوسر شاهد رشد و توسعه این بخش از استان کردستان باشیم.

حبیبی در ادامه خواستار حمایت دستگاه‌های اجرایی از سرمایه‌گذاری‌های خرد و کلان در استان شد و افزود: با توجه به کمبود اراضی در استان و ارزشمند بودن آن‌ها، در مکان‌یابی پروژه‌ها حق اشتباه نداریم و باید با حساسیت طرح‌ها بررسی شوند؛ در شورای برنامه‌ریزی و کارگروه امور زیربنایی استان نیز تمام مشکلاتی که مبتنی بر ضوابط قانونی باشد را رفع خواهیم کرد.