به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ابراهیم باغبانی امروز در جلسه ستاد راهبری کاهش فقر استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: از سال 1401 تاکنون هفت هزار و 700 مرکز و موسسه خیریه در سامانه خیر و احسان (سخا) ثبتنام کردهاند. این سامانه با هدف جمعآوری اطلاعات نیازمندان و مؤسسات خیریه به منظور ساماندهی خدماترسانی، جلوگیری از همپوشانی و موازیکاری نهادها و مؤسسات فعال شده است.
وی تأکید کرد: این سامانه برای تحقق عدالت در توزیع کمکهای مردمی طراحی شده و با استفاده از شاخصهای اقتصادی دقیق، اطلاعات بانکی و تأیید مردمی، نیازمندان را شناسایی، دستهبندی و بر اساس اولویت نیازها کمکرسانی میکند.
رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام خمینی(ره)، افزود: تاکنون 60 درصد از دریافتکنندگان کمک از مؤسسات خیریه و نهادهای مختلف، دچار همپوشانی بودهاند که با راهاندازی این سامانه، نیازمندان واقعی شناسایی شده و این همپوشانیها رفع خواهد شد.
به گفته وی، این طرح تاکنون در یک هزار و 800 نقطه اجرا شده و توانسته است مشکل شناسایی دقیق نیازمندان را برطرف کند. همچنین، فقرا و نیازمندانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی یا مؤسسات خیریه نیستند، شناسایی شده و از انتقال فقر بین نسلی جلوگیری خواهد شد.
باغبانی با بیان اینکه طبق برآوردها، 2 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) هر کشور باید برای کمک به نیازمندان اختصاص یابد، گفت: بر این اساس، مردم باید بیش از 440 هزار میلیارد تومان کمک به فقرا پرداخت کنند. از این میزان، سال گذشته کمیته امداد 21 همت و بهزیستی و سایر دستگاهها نیز 21 و توزیع کردهاند، در حالی که ظرفیت کشور در حوزه احسان و کمک به فقرا 340 هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
رئیس مرکز پایش فقر و شناسایی نیازمندان کمیته امداد امام خمینی(ره) اضافه کرد: طبق آمار ثبتشده در این سامانه، 16 هزار و 369 خانوار دو تا سه بار، 466 خانوار چهار تا پنج بار و 38 خانوار بیش از شش بار از مؤسسات خیریه کمک دریافت کردهاند. با فعال شدن این سامانه، این همپوشانیها برطرف خواهد شد.
انتهای پیام/7540/
∎