شناسهٔ خبر: 70697431 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

واکنش جدید نخست‌وزیر دانمارک به فروش گرینلند

اقتصادنیوز: نخست‌وزیر دانمارک اعلام کرد: «شهروندان گرینلند باید آینده آن را تعیین کنند و این سرزمین برای فروش نیست»

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، همزمان با اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره خرید و الحاق گرینلند به آمریکا، «مته فردریکسن» نخست‌وزیر دانمارک عصر سه‌شنبه ضمن تأکید بر این مسئله که گرینلند متعلق به شهروندان آن است، اعلام کرد: «شهروندان گرینلند باید آینده آن را تعیین کنند.»

نخست‌وزیر دانمارک به شبکه تلویزیون ۲ این کشور گفت: «گرینلند متعلق به شهروندان گرینلند است. این سرزمین برای فروش نیست»

خبر مرتبط
راهکار عجیب مقام روس به ترامپ برای تصاحب گرینلند!

اقتصادنیوز: یک مقام روس به ترامپ پیشنهاد کرد به جای ضمیمه کردن گرینلند به خاک آمریکا با پول شخصی خودشان آنجا را بخرند!

اخیرا پس از اظهارات ترامپ مبنی بر الحاق گرینلند به آمریکا، «دونالد ترامپ جونیور» پسر رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به گرینلند سفر کرد.

ترامپ قبلا هم در طول ریاست‌جمهوری خود بارها ایده‌هایی جنجالی مطرح کرد که یکی از آن‌ها خرید گرینلند از دانمارک بود. او گرینلند را به دلیل موقعیت استراتژیک و منابع طبیعی غنی‌اش، یک دارایی ارزشمند برای آمریکا توصیف کرد. این اظهارات، اگرچه با واکنش منفی دانمارک و رهبران اروپایی مواجه شد، اما نشان‌دهنده علاقه ترامپ به گسترش نفوذ آمریکا در مناطق استراتژیک بود.

گرینلند در قطب شمال واقع شده و به دلیل نزدیکی به مسیرهای کشتیرانی جدید و منابع عظیم معدنی، اهمیت استراتژیکی دارد. حضور نظامی و اقتصادی آمریکا در این منطقه می‌تواند برتری چشمگیری در برابر روسیه، که فعالیت‌های نظامی خود را در قطب شمال افزایش داده، ایجاد کند. گرینلند دارای ذخایر غنی از مواد معدنی، نفت و گاز است.

اظهارات ترامپ درباره الحاق گرینلند، کانادا و کانال پاناما به آمریکا، اگرچه بیشتر شبیه به یک طرح بلندپروازانه است، اما می‌تواند نشان‌دهنده دیدگاه او درباره تقویت به اصطلاح «جایگاه جهانی» آمریکا باشد. این سیاست، با وجود مزایای بالقوه‌ای که احتمالا از نظر اقتصادی و ژئوپلیتیکی دارد، با چالش‌های جدی سیاسی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است. در عین حال، این طرح می‌تواند به‌عنوان بخشی از استراتژی رقابت با قدرت‌های بزرگی مانند روسیه و چین تفسیر شود. اما در نهایت، عملی شدن چنین ایده‌ای نیازمند اجماع بین‌المللی و داخلی است که دستیابی به آن در دنیای کنونی دشوار به نظر می‌رسد.