شناسهٔ خبر: 70696175 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آسوشیتدپرس: اسرائیل و حماس به توافق نزدیک هستند اما موانعی وجود دارد

حماس و رژیم صهیونیستی به حصول توافق آتش‌بس نزدیک شده‌اند، اما حملات صهیونیست‌ها و سنگ‌اندازی‌های سیاستمداران افراطی این رژیم، بار دیگر موانعی را بر سر راه توافق آتش‌بس ایجاد کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به احتمال حصول توافق میان حماس و رژیم صهیونیستی، به شرح وضعیت کنونی مذاکرات و مشکلات احتمالی پرداخت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رژیم صهیونیستی و حماس بار دیگر به حصول توافق برای پایان‌یافتن جنگ غزه و تبادل اسرا نزدیک شده‌اند. بر اساس این گزارش، هر ۲ طرف از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب این کشور تحت‌فشار قرار دارند تا پیش از تحلیف ترامپ در ۲۰ ژانویه، به توافق آتش‌بس دست یابند.

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه در گذشته نیز طرفین به حصول توافق نزدیک شده‌اند، اما همواره عواملی موجب به هم خوردن مذاکرات شده، گزارش داد که در دور جدید مذاکرات نیز مسائل گوناگونی وجود دارد، از جمله نام اسرایی که در مرحله نخست توافق آزاد می‌شوند.

در این گزارش آمده است: «اسرائیل تضمینی می‌خواهد که نشان دهد اسرا زنده هستند، اما حماس می‌گوید پس از ماه‌ها مبارزه شدید، دیگر مطمئن نیست که چه کسی زنده است و چه کسی مرده.»

در مرحله نخست این توافق احتمالی که ۶ تا ۸ هفته به طول می‌انجامد، درگیری‌ها متوقف شده، زندانیان فلسطینی آزاد شده و میزان کمک‌های بشردوستانه ورودی به غزه افزایش خواهد یافت. در مرحله آخر، تمامی اسرای صهیونیست آزاد می‌شوند، جنگ به اتمام می‌رسد و مذاکره درباره بازسازی و کنترل غزه آغاز خواهد شد.

منابع آگاه به آسوشیتدپرس گفتند که در مرحله نخست توافق احتمالی، رژیم صهیونیستی نیروهای خود را از مراکز جمعیتی فلسطینیان خارج می‌کند تا برخی از آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود بازگردند. با این حال، هنوز تعداد و اسامی افرادی که اجازه بازگشت دارند مورد توافق طرفین واقع نشده است.

یک مقام صهیونیست مدعی شد که به نتیجه نرسیدن مذاکرات آتش‌بس به دلیل خودداری حماس از ارائه اطلاعات درباره وضعیت اسرای صهیونیست است، اما حماس می‌گوید هیچ‌کس درباره وضعیت تمامی اسرا اطلاع ندارد و تعیین وضعیت آن‌ها تا زمانی که جنگ و درگیری ادامه دارد، ممکن نیست.

از آغاز جنگ غزه، بیش از ۴۵ هزار و ۸۰۰ نفر از فلسطینیان در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند که بیش از نیمی از این تعداد را کودکان و زنان تشکیل می‌دهند.

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با وقفه‌ای موقت در درگیری‌ها موافقت کرده، اما با خروج کامل نظامیان صهیونیست از غزه و پایان جنگ مخالف است. او هنوز هم از «پیروزی کامل» دم می‌زند و می‌خواهد تا وقتی توانایی‌های نظامی حماس در غزه به‌صورت کامل از بین نرفته، به این جنگ ادامه دهد.

به گزارش رسانه آمریکایی، رژیم اشغالگر با درخواست حماس برای آزادسازی برخی از زندانیان فلسطینی مخالفت می‌کند. کابینه ائتلافی نتانیاهو هم چند عضو تندرو در خود دارد که او را تهدید کرده‌اند اگر امتیازات بیش از حدی به حماس بدهد، کابینه را ترک خواهند کرد.

انتهای پیام