شناسهٔ خبر: 70693811 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

رئیس ساترا در برنامه «زمانه» شبکه دو سیما مطرح کرد؛

اهتمام ویژه به حمایت از حقوق مردم و مصرف‌کنندگان

رئیس ساترا، شب گذشته در برنامه «زمانه» با موضوع «ساترا، تنظیم‌گری نه سانسور» حضور پیدا کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر، مقیسه در برنامه «زمانه» راجع به ساترا توضیح داد: ساترا مسئول تنظیم‌گری رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است.

وی همچنین تفاوت تنظیم‌گری و ممیزی را نیز روشن کرد و گفت: در ممیزی، یک نهاد محتوای تولیدشده را بررسی و مشکلات آن را اعلام می‌کند، در حالی که تنظیم‌گری فرایندی است که به ایجاد سازکارهایی برای حرکت در مسیر مشخص قوانین و مقررات می‌پردازد، به‌گونه‌ای که هم رسانه‌ها و هم ذی‌نفعان صنعت، مخاطبان و حاکمیت از آن بهره‌مند شوند.

مقیسه خاطر نشان کرد: ساترا در حوزه های مختلف محتوایی، حقوقی، اقتصادی، اجتماعی، بین الملل و ... در حال ایفای نقش تنظیمگری است و فعالیت ساترا گسترده تر از آن چیزی است که در جامعه تصور میشود.

رئیس ساترا تأکید کرد: این سازمان در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، وظیفه دارد از انتشار محتوای نامناسب، خشونت‌آمیز یا مروج بی‌اخلاقی جلوگیری کند که بر همین اساس ساترا بر محتوای رسانه های صوت و تصویر فراگیر هم به شکل پیشینی و هم به شکل پسینی نظارت دارد.

وی افزود: پیش از تشکیل سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر، محتوای غیر از تلویزیون از طریق وسایلی همچون سی‌دی و دی‌وی‌دی در دسترس مردم قرار می‌گرفت، اما با گسترش فضای مجازی و تبدیل آن به رسانه‌ای فراگیر، نیاز به تنظیم‌گری در این حوزه احساس شد.

رئیس ساترا خاطرنشان کرد: در فرایند تنظیم‌گری حقوقی و قانونی ساترا، ابتدا پیش‌نویس‌هایی آماده و سپس این پیش‌نویس‌ها با مشارکت تمامی سکوها و فعالان صنعت رسانه‌ای، که از ساترا مجوز دارند، بررسی می‌شود. اعضای این مجموعه به‌طور خودکار عضو مجمع «رصتا»ی ساترا شده و از طریق انتخابات سالانه شورای راهبری، تصمیم‌گیری‌های کلیدی انجام می‌شود.

وی در پاسخ به احتمال تعارض منافع میان فعالیت ساترا و صدا و سیما، توضیح داد: به‌طور کلی، در صورتی که یک رگولاتور در فرایند تنظیم‌گری خود تصمیمات متناقض بگیرد، تعارض منافع ایجاد خواهد شد. ساترا به‌عنوان نهاد تنظیم‌گری در فضای مجازی، باید بتواند به‌طور مستقل و با اجتناب از هرگونه تعارض منافع، نظارت خود را بر محتوای تولیدی در فضای مجازی اعمال کند. به‌منظور جلوگیری از چنین تعارضاتی، صدا و سیما بخشی را جدا کرده است و مسئولیت تنظیم‌گری را به معاونت خاصی محول کرده که هیچ ارتباط مستقیمی با معاونت سیما و شبکه‌های تلویزیونی ندارد.