به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، فرشاد مقیمی با اشاره به تشکیل ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل در زیر مجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران برای چابکی بیشتر اجرای قانون ساماندهی صنعت خودرو اظهار کرد: از زمان تشکیل این ستاد تاکنون بیش از 25 اقدام مدیریتی عملیاتی در این حوزه شکل گرفت که مهمترین آن تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو بود که بر اساس آن سن فرسودگی وسایط نقلیه مشخص و اقدامات تشویقی برای ذینفعان این حوزه تعیین شد.
وی افزود: همین امر موجب شد در عمر کمتر از 21 ماه از تشکیل ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل حدود 350 هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شود این در حالیست که از سال 1398 تا سال 1401 تنها 58 هزار دستگاه خودرو فرسوده از رده خارج شده بود.
به گفته رئیس هیات عامل ایدرو در 21 ماه تشکیل ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل بیش از 294 هزار خودرو سواری، 26 هزار دستگاه وانت بار، بیش از 17 هزار دستگاه تاکسی، حدود 8 هزار دستگاه اتوبوس و مینی بوس و بیش از 3 هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده از رده خارج شده است.
وی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب بیش از 2 میلیون لیتر در مصرف سوخت و بیش از 2 میلیارد دلار از محل صادرات بالقوه صرفه جویی سوخت و عدم پرداخت یارانه پنهان آن حاصل شده است.
مقیمی با اشاره به این که از 41 میلیون دستگاه وسیله نقلیه کشور بیش از 22 میلیون دستگاه فرسوده است بر ضرورت توجه ویژه به این بخش تاکید کرد و افزود: خوشبختانه بیش از 10 همت اعتبار توسط صندوق صحا در قالب وجوهات واریز نقدی شماره گذاری وسایط نقلیه از سال گذشته تا کنون جذب شده است که امیدواریم با تخصیص این میزان بتوانیم طرح های نوسازی ناوگان حمل و نقل را اجرایی کنیم.
وی به برنامههای جایگزینی خودروهای فرسوده در سال آینده اشاره و تصریح کرد: در صورت تخصیص منابع پیش بینی شده 57 هزار دستگاه تاکسی با تسهیلات 250 تا 800 میلیون تومانی، 240 هزار دستگاه موتورسیکلت با تسهیلات 40 تا 90 میلیون تومانی و یکهزار و 500 دستگاه اتوبوس درون و برونشهری با تسهیلات 3 تا 10 میلیارد تومانی در سال آینده نوسازی خواهند شد.
انتهای پیام