به گزارش خبرگزاری رویترز از واشینگتن/ دهلینو، سه منبع مطلع گفتند: دولت بایدن در نظر دارد بهدلیل ادامه تنشهای مسکو -کییف، با اعمال تحریمهای بیشتر علیه نفتکشهای حامل نفت خام روسیه، درآمدهای نفتی کرملین را کاهش دهد.
با توجه به شکایتهای چندباره رهبر جمهوریخواهان درباره هزینههای حمایت واشینگتن از اوکراین، دولت جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، بهدنبال حمایت از اوکراین پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا در ۲۰ ژانویه (یکم بهمن) بوده است.
یکی از منابع بدون نام بردن از این نهادها گفت: این بسته تحریمی علیه روسیه بسیار اساسی است که دو شرکت نفتی روس، بیش از ۱۰۰ نفتکش، بازرگان نفت، شرکتهای بیمه روسیه و... را شامل میشود.
مشخص نیست رویکرد ترامپ در قبال تحریمهای روسیه چگونه خواهد بود.
این منابع گفتند: دولت بایدن در حال برنامهریزی برای تحریم نفتکشهایی است که نفت روسیه را بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه حمل میکنند.
حتی اگر بالاتر از سقف قیمت فروخته شود، نفت خام روسیه بهطور معمول با تخفیف به کل بازار فروخته میشود و چین و هند نیز مایل به خرید این محمولهها بودهاند.
منبع نخست گفت: دولت آمریکا درباره تحریمهای آینده به وزارت امور خارجه هند اطلاع داده است و بازار مملو از نفت و پایین بودن قیمت نفت میتواند به هند در تأمین نیازهای خود کمک کند.
منبع دوم بیان کرد: تحریمها احتمالاً برخی افراد درگیر در شبکههای تجارت نفت بالاتر از سقف قیمت را هدف قرار میدهد.
روسیه از «ناوگان سایه»، نفتکشهایی فرسوده برای دور زدن تحریم و حمل محمولههای نفتی خود استفاده کرده است.
کارشناسان کشتیرانی میگویند بسیاری از نفتکشها ایمنی کمی دارند و مستعد نشت نفت به دریا هستند.
از زمان آغاز تنشهای مسکو - کییف در فوریه ۲۰۲۲، آمریکا دهها کشتی را از میان ناوگانی که برآورد میشود صدها نفر باشد، تحریم کرده است.
جانت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا ماه گذشته به رویترز گفته بود: ایالات متحده بهدنبال تحریمهای بیشتر علیه نفتکشهای روس است و بانکهای چینی هم بهدنبال کمکهایشان به مسکو برای دور زدن تحریمها از گزند تحریم در امان نخواهند بود.
گروه هفت، اتحادیه اروپا و استرالیا اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی طرحی را با عنوان سقف ۶۰ دلاری برای محمولههای نفت روسیه آغاز کردند و در عین حال استفاده از خدمات دریایی غربی مانند حملونقل، بیمه و تأمین مالی برای محمولههای نفتی با قیمت بالای سقف یا بالاتر از سقف را ممنوع کردند.
دولت انگلیس در ماه گذشته میلادی ۲۰ نفتکش و دو شرکت تجاری را به اتهام دست داشتن در تجارت نفت روسیه تحریم کرد.
روسیه در میان سه کشور نخست تولیدکننده نفت جهان قرار دارد.