شناسهٔ خبر: 70692255 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

دریادار ایرانی: اقتدار امروز نیروی دریایی در ناوگروه‌ها و ناوشکن‌ها ستودنی است

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: اقتدار امروز نیروی دریایی در بحث مهندسی، طراحی و تسلیحاتی ناوگروه‌ها و ناوشکن‌ها، ستودنی است.

صاحب‌خبر -

امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، در سی و یکمین دوره نظری هیئت معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی که در دانشگاه افسری امام علی (ع) نزاجا برگزار شد، ضمن بیان سخنانی از فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، در خصوص عملیات مروارید مبنی بر اینکه «آن روز انصافاً نیروی دریایی خوب کار کرد؛ ماجرای ناوچه پیکان را همه می‌دانند، اما ماجرای اسکورت کشتی‌های نفتی را همه نمی‌دانند؛ همه چیز ما به صادرات نفت وابسته بود، رژیم بعثی عراق نیت داشت اختلال در این عمل ایجاد کند؛ آن‌جا بود که نیروی دریایی «تحرک، موجودیت و جوهر» خودش را نشان داد»، اظهار کرد: جمله آخر فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی) خطاب به همه ایرانیان و مسلمانان است؛ چرا که سه واژه بسیار مهم در این جمله به‌کار رفته که هر یک از این واژگان، نشان‌دهنده دانش، علم و اقتدار است.

وی ادامه داد: معظم له با اشاره به «تحرک»، در پی اشاره به این امر بودند که اگر حتی در ذهن‌های خود، حرکت و پویایی نداشته باشیم، نمی‌توانیم اهداف را تعیین و در راستای رسیدن به آنها، کسب انگیزه کنیم. «موجودیت» نیز بدان سبب به کار برده شده است که اگر تحرکی وجود نداشته باشد، موجودیتی نیز در کار نخواهد بود و در نهایت، «جوهر» که در حقیقت، اشاره‌ای به اسطوره‌ها، شهدا و دلیرمردانی است که همه با توکل به خداوند متعال و توسل به ائمه‌اطهار، در راه اسلام و انقلاب گام برداشتند.

فرمانده نیروی دریایی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ایثار و فداکاری‌های این نیرو تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش، در دوران هشت سال دفاع مقدس، بیش از دوازده هزار فروند انواع شناور و نفتکش را اسکورت و سالم به مقصد رساند و اجازه نداد حتی یک روز هم صادرات نفتی کشور متوقف شود.

وی ادامه داد: علاوه بر اسکورت کشتی‌های نفتی و باری، عملیات‌هایی مهم و کلیدی جهت تضعیف و نابودی توان دریایی کشور عراق به انجام رسیدند که عملیات‌هایی نظیر «اشکان» و «مروارید» را می‌توان نمونه‌ای از عملیات‌های فداکارانه و شهادت‌طلبانه‌ای دانست که در راستای انهدام سکو‌های نفتی عراق انجام شدند.

امیر دریادار ایرانی، کسب قدرت برتر دریایی در خلیج فارس را مدیون حماسه عملیات مروارید دانست و اظهار کرد: عملیات مروارید که در هفتم آذر‌ماه سال ۱۳۵۹ و در شصت و هشتمین روز جنگ، به دست نیروی دریایی ارتش خلق شد، به حدی ارزشمند و کلیدی بود که ضربه بسیار مهلکی را به تجهیزات دریایی دشمن وارد آورد؛ به نحوی که در همان ابتدای جنگ، پرونده نیروی دریایی عراق بسته و صیانت دریایی ایران در خلیج همیشه فارس تثبیت شد.

وی اضافه کرد: همزمان با پایان جنگ تحمیلی، نیروی دریایی ارتش نیز وارد عصر بازسازی ناوگان خود شد تا تجهیزات، کشتی‌ها و ناو‌هایی که در دوران جنگ آسیب دیده بودند را با همت و تلاش متخصصان و با اعتماد به توان مهندسین داخلی و توکل به خدا، بازسازی و به مرحله بهره‌برداری برساند.

امیر دریادار ایرانی در پایان خاطرنشان کرد: قدرت امروز نیروی دریایی ارتش، برآمده از هم‌افزایی میان دانشگاه‌ها و مراکز علمی، صنایع دریایی و نهایتاً نیروی دریایی به عنوان نیروی بهره‌بردار از این تعامل هم‌افزا است. به همین سبب است که اقتدار امروز نیروی دریایی در بحث مهندسی، طراحی و تسلیحاتی ناوگروه‌هایی نظیر ۸۶ و ناوشکن‌هایی همچون «دنا» و «مکران»، ستودنی است.

منبع: روابط عمومی ارتش